Muziekgebouw aan ’t IJ: Producent

Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam zoekt een Producent voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 10-10-2022Muziekgebouw aan ’t IJ is een toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam voor hedendaagse muziek waaronder klassiek, elektronisch, jazz en world. Muziek verbindt. Avontuurlijk programmerend willen we dat zoveel mogelijk mensen, met welke achtergrond dan ook, zich thuis voelen in het Muziekgebouw en zich herkennen in de muziek, de bezoekers en de mensen die hier werken.

Om ons productieteam te versterken zijn we op zoek naar een

Producent m/v/x

32 tot 36 uur per week

De afdeling productie van het Muziekgebouw is verantwoordelijk voor de organisatorische voorbereiding en praktische ondersteuning van alle concerten en culturele verhuringen. In het huidige seizoen staan er 300 concerten op het programma. Als producent ben je hier de spin in het web. In samenspraak met de afdelingen techniek, marketing, horeca, kaartverkoop en publieksservice zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Je bent de verbinder, de planner en de organisator en je gaat voor kwaliteit. De voorbereidingen doe je vooral op kantoor maar je bent ook vaak bij de uitvoering(en) aanwezig in het Muziekgebouw. Je team bestaat uit een Hoofd productie en drie producenten.

Wat ga je doen?

 • Concerten en festivals productioneel voorbereiden en bij de uitvoering zorgdragen voor een goed verloop.
 • Plannen en afstemmen met andere afdelingen binnen het Muziekgebouw gedurende het hele proces.
 • Het onderhouden van contacten met musici en hun vertegenwoordigers.
 • Het opstellen van contracten vooraf en de financiële en contractuele afhandeling van concerten na afloop.
 • Actief participeren in wekelijks productiewerkoverleg en verslagen / actielijsten maken.

Wat vragen wij?

 • Een opleiding op HBO-niveau (zoals bijvoorbeeld Productie Podiumkunsten), maar als je op een andere manier kunt aantonen dat je over de benodigde kwaliteiten en ervaring beschikt, horen we dat net zo graag.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.
 • Je hebt interesse in de musici en het publiek. Je begrijpt dat er verschillende wensen, niveaus, (sub)culturen et cetera zijn en gaat daar flexibel mee om.
 • Je bent leergierig, stressbestendig, je denkt in oplossingen en kan snel schakelen.
 • Je bent ‘hands on’ en hebt oog voor kwaliteit en detail. Onze lat ligt hoog en dat betekent dat je kunt regelen en organiseren en altijd een stap vooruit denkt.
 • Je bent planmatig en nauwkeurig en je hebt er plezier in om alles heel precies in onze productiedatabase (Yesplan) bij te houden.
 • Je zult regelmatig in de avonden en in de weekenden werken. Om die reden is het fijn als je flexibel bent qua werktijden en is het handig om in of vlak bij Amsterdam te wonen.

Wat bieden wij jou?

 • Een inspirerende en creatieve werkplek in ons open en gastvrije Muziekgebouw.
 • Veel afwisseling in je baan. Elk concert, festival of evenement is weer anders;
 • Leuke betrokken collega’s.
 • De kans om te groeien in je rol en je verder te ontwikkelen.
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging. Met pensioenopbouw, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, vrijkaartenbeleid en een salaris conform de CAO Nederlandse Podia – schaal 6.

Solliciteren
Je kunt tot 10 oktober 2022 solliciteren. De selectiegesprekken zullen in de 2e helft van oktober plaatsvinden. We hopen dat onze nieuwe producent al in november kan beginnen. Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Nora Kim Braams (norakimbraams@muziekgebouw.nl 020-7882022 ). Je CV met motivatiebrief of –video stuur je onder vermelding van ‘vacature producent’ naar sollicitatie@muziekgebouw.nl.

Het Muziekgebouw hecht waarde aan inclusie en een divers samengesteld personeelsbestand. Door ruimte te bieden aan verschillende talenten en perspectieven bouwen we aan een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, beperking, leeftijd of geaardheid. We zijn benieuwd naar jou, je persoonlijke motivatie en je aanvulling op ons team. Kijk voor meer informatie ook op www.muziekgebouw.nl

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.