Music Meeting Festival: Marketing- en Communicatiemanager

Music Meeting Festival in Nijmegen zoekt een Marketing- en Communicatiemanager voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 25-09-2022Ontmoetingen tussen artiesten en publiek: dat is Music Meeting Festival.

Een platform voor experts en liefhebbers met een meerdaags internationaal muziekfestival waar een ander geluid klinkt. Met jaarlijks circa driehonderd artiesten uit de hele wereld biedt Music Meeting vanaf de oprichting in 1985 een podium aan musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest. Met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Het festival, dat jaarlijks tijdens het Pinksterweekend plaatsvindt in Park Brakkenstein in Nijmegen, is regionaal betrokken en wordt landelijk en internationaal erkend.

Met het online muziekkanaal – Music Meeting All Ears – bieden we sinds 2021 een magazine, radioshow en televisieprogramma ineen, waar jaarrond verhalen en culturen van musici centraal staan. Daarnaast programmeert Music Meeting concerten op podia in Nijmegen en in het hele land. Met een kantoorvestiging in het Festivalhuis te Nijmegen is de basis gelegd om door te ontwikkelen naar een productiehuis en samenwerkingen met festivals op het vlak van film en literatuur.

Music Meeting wil een groot en divers publiek bereiken en een inspirerende ontmoetingsplek zijn voor musici, experts, professionals, amateurs, talenten en liefhebbers. Stichting Music Meeting is erkend als culturele ANBI en onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en Code Culturele Diversiteit. De eerstvolgende editie van het Music Meeting Festival staat gepland in het laatste weekend van mei 2023.

Music Meeting zoekt per 1 november een

Marketing- en Communicatiemanager

16 uur per week

Werkzaamheden
Als Marketing- en Communicatiemanager vorm je samen met de artistiek leider en de algemeen directeur – door wie je ook wordt aangestuurd – een belangrijke schakel in de ontwikkeling, organisatie en profilering van Music Meeting. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het marketingplan van het festival, het online muziekkanaal en de concerten door het jaar heen. Op het gebied van positionering en publieksbereik vertaal je jouw marketingvisie naar realiseerbare doelstellingen die passen in het marketingbudget. De marketing- en communicatiemanager stuurt de eindredacteur en (een) stagiair(s) aan, en werkt samen met diverse externe freelance professionals en (media)partners. Onlangs heeft de organisatie haar huisstijl en website integraal vernieuwd. De focus ligt nu op het bereiken van een groter en breder publiek.

Profiel en functie-eisen
De Marketing- en Communicatiemanager weet op een eigen(zinnige) en creatieve manier diverse nieuwe publieksgroepen te bereiken en te enthousiasmeren voor Music Meeting. Je beschikt over een relevant cultuur- en medianetwerk en weet deze vanuit gezamenlijke belangen in te zetten.

Wij vragen om de volgende competenties en vaardigheden

 • Tenminste vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie in de culturele sector.
 • Creatief, ondernemend, doortastend en hands-on.
 • Aantoonbare ervaring met het enthousiasmeren van jonge en nieuwe publieksgroepen voor zowel online initiatieven als live evenementen.
 • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in content- en online marketing.
 • Aantoonbare ervaring met en visie op online vindbaarheid en het activeren van social communities en kanalen.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Resultaatgericht, stressbestendig en flexibel.
 • Bekend zijn met, of woonachtig zijn in, Nijmegen is een pré.

Takenpakket

 • Het optimaliseren van de huidige marketing- en communicatiestrategie en ticketing.
 • Het initiëren en coördineren en deels zelf uitvoeren van online en offline campagnes.
 • Het coördineren van redactionele werkzaamheden voor persberichten, nieuwsbrieven en social media/website content in samenwerking met de eindredacteur.
 • Het organiseren en coördineren van advertenties, drukwerk, digitale banners en overig online en offline promotiemateriaal.
 • Het onderhouden van pers- en mediarelaties en gerichte persbenadering als onderdeel van campagnes.
 • Het optimaliseren van de SEO/SEA-strategie en het vertalen van Google Analytics data in passende marketingactiviteiten.
 • Het analyseren en evalueren van de uitgevoerde marketing- en doelgroepacties.
 • Marketingplannen leveren ten behoeve van fondsen- en sponsorwerving.

Geboden wordt
Een uitdagende en zelfstandige functie bij een toonaangevend internationaal muziekfestival, met ambities om te blijven vernieuwen en te groeien, en met een bevlogen team en bestuur. Music Meeting deelt een inspirerende accommodatie in de Nijmeegse binnenstad met drie andere festivals. Deze dynamische setting maakt het mogelijk om kennis en services te delen en ook inhoudelijk en promotioneel nader krachten te bundelen.

Wij bieden een freelance functie voor gemiddeld 16 uur per week. Om te beginnen met het oog op de festivaleditie van 2023 en verdere groei van het online muziekkanaal en het liefst gaan we daarna meerjarige samenwerking aan. De vergoeding is fair en afhankelijk van je ervaring.

Interesse?
Ben je enthousiast over de vacature en voldoe je aan de functievereisten, stuur dan uiterlijk 25 september 2022 je motivatiebrief en cv naar sophieblusse@musicmeeting.nl onder vermelding van ‘Vacature marketing- en communicatiemanager’.

Mocht deze vacature je erg aanspreken, maar twijfel je of de gevraagde ervaring of kennis past, neem dan contact met ons op om te overleggen. We kijken graag samen of er toch een match kan zijn. Je kunt bellen met algemeen directeur Sophie Blussé, 06-41548825.

Gesprekken vinden plaats in de eerste week van oktober.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.