Museon-Omniversum: (Junior) Medewerker Marketing & Communicatie

Museon-Omniversum in Den Haag zoekt een (Junior) Medewerker Marketing & Communicatie voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 05-10-2022De Haagse iconen Museon en Omniversum zijn op 1 januari 2022 gefuseerd en presenteren gezamenlijk One Planet, impactcenter voor duurzame ontwikkeling. Vanuit onze fascinatie en liefde voor de aarde zetten we alles in. Onze museale collectie, programmering, kennis én ons netwerk. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen daarbij de basis. In de Dome, Expo en One Planet NOW! gaan we met z’n allen aan de slag. Met publiek, scholen, wetenschap, overheid en bedrijfsleven. Om zoveel mogelijk mensen concrete handvatten te bieden met ons mee te doen. Zodat we samen een duurzame toekomst realiseren. Door te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken. In One Planet laten we niet alleen de mondiale uitdagingen zien, maar focussen we ons op positieve veranderingen. We delen met ons publiek en onze partners het avontuur van de zoektocht naar oplossingen. We zijn daarmee een leerzame en leuke culturele dagattractie voor een breed publiek en een waardevol netwerk voor onze zakelijk partners.

Ter aanvulling van ons Marketing & Communicatie team zijn wij op zoek naar een

(Junior) Medewerker Marketing & Communicatie

36 uur per week

Als (junior) medewerker Marketing & Communicatie draag je samen met een team van 7 collega’s bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het marketing- en communicatiebeleid. Naast familiepubliek richt Museon-Omniversum zich ook op educatie en de zakelijke markt.

Werkzaamheden:
Het betreft een startersfunctie, waarin je zowel zelfstandig werkzaamheden oppakt als directe collega’s ondersteunt. Tot je taken behoren onder andere:

 • Schrijven, verzamelen en redigeren van content voor nieuwsbrieven, brochures en (web)artikelen, social media kanalen en advertenties;
 • Bijhouden en organiseren van de inhoud van de website;
 • Opzetten, coördineren en beheren van samenwerkingen met distributiepartners, waaronder o.a. stadspassen en ticketverkoopkanalen;
 • Actualisatie en beheer van online platforms voor de zakelijke- en onderwijsmarkt;
 • Opzetten en afhandelen van vrijkaartenacties;
 • Uitvoeren van onderzoek, maken van rapportages;
 • Organisatie van (outreach) evenementen, beursbezoeken, docentenavonden.

Functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde MBO- of HBO opleiding op het gebied van marketing en communicatie;
 • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie, dat kan ook een stage zijn;
 • Je bent digitaal vaardig, social media kennen geen geheimen voor je;
 • Je hebt een vlotte pen en kunt een boodschap klantgericht, kort en bondig
  overbrengen in het Nederlands en Engels;
 • Je bent daadkrachtig, proactief, kunt zelfstandig én in een team goed werken;
 • Je voelt je verbonden met de missie van Museon-Omniversum.

Verder moet je weten dat:

 • Museon-Omniversum het belangrijk vindt dat haar team een afspiegeling vormt van de samenleving. Diversiteit draagt bij aan nieuwsgierigheid, creativiteit én maatschappelijk bewustzijn. Daarom nodigen wij ook jou uit om op jouw eigen unieke manier een steentje bij te dragen in onze organisatie;
 • Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Wat bieden wij:
Museon-Omniversum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het museum is aangesloten bij de Museum CAO en biedt de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van werkervaring wordt de functie ingeschaald in schaal 6 of in schaal 7 (€ 2.395 tot € 3.189 bruto bij een 36-urige werkweek). We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Inge van Rooij via ivrooij@museon-omniversum.nl. Meer informatie over Museon-Omniversum vind je op oneplanet.nl.

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteer voor 5 oktober 2022 door je motivatiebrief en cv te sturen naar: HR@museon-omniversum.nl onder vermelding van vacature Medewerker Marketing & Communicatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.