Mauritshuis: Documentalist/ Afdelingsassistent

Het Mauritshuis in Den Haag zoekt een Documentalist/ Afdelingsassistent voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2022Van Vermeers Meisje met de parel, tot De anatomische les van Rembrandt en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. We zijn een klein museum met een grote collectie 17e-eeuwse schilderkunst en nog grotere ambities.

Zo willen we van het Mauritshuis een plek maken waar iedereen zich thuis voelt. Ongeacht leeftijd, achtergrond of kennis van kunst. We willen laten zien dat onze schilderijen – ook al zijn ze honderden jaren oud – over onderwerpen gaan die nog altijd actueel zijn. Liefde, ongelijkheid, macht, schoonheid. We zijn een innovatief museum dat vanuit verschillende perspectieven het heden met het verleden wil verbinden.

Voor de afdeling Collectie & Wetenschap zijn we op zoek naar een daadkrachtige en enthousiaste:

Documentalist/ Afdelingsassistent

24 uur per week

Dit ga je doen
Als Documentalist/ Afdelingsassistent ben je verantwoordelijk voor het beheren en actualiseren van de documentatie met betrekking tot de collectie. Tevens werk je mee aan de ontwikkeling en uitvoering van een meerjarenplan voor de digitalisering en het digitaal ontsluiten van analoge documentatie. Daarnaast verricht je administratieve werkzaamheden ten behoeve van de afdeling en ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van praktische zaken. Het inplannen, voorbereiden en verslagleggen van vergaderingen behoort ook tot je taken. Je werkt binnen het team van de afdeling Collectie en Wetenschap en rapporteert aan het afdelingshoofd.

Wie ben je?

  • Geïnteresseerd in de Nederlandse schilderkunst van de 15de tot en met de 18de eeuw;
  • Je combineert zorgvuldigheid met daadkracht;
  • Je beschikt over een hands-on mentaliteit en goede communicatieve/ organisatorische vaardigheden;
  • Je bent flexibel en proactief;
  • Een goede teamspeler.

Wat breng je mee?

  • HBO-werk- en denkniveau; opleiding in een relevant vakgebied;
  • Praktische ervaring als documentalist en bij voorkeur ook met Adlib/ Axiell Collections;
  • Ervaring met digitaliseringsprojecten;
  • Uitstekende beheersing van Outlook, Word, Excel en PowerPoint;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in Nederlands en Engels.

Organisatie
In het Mauritshuis werken zo’n tachtig medewerkers. Verder is er een flexibele schil van medewerkers servicebalie, rondleiders en museumdocenten. Geen dag is hetzelfde. We maken nieuwe tentoonstellingen, doen onderzoek en ontvangen duizenden bezoekers. Dat doen we samen. We werken projectmatig; bij iedere tentoonstelling vormen experts uit verschillende afdelingen een team. Steeds in andere combinaties. Zo houden we onze blik scherp.

Wat kun je verwachten?
Een inspirerende werkomgeving en een bevlogen team. We bieden een aanstelling voor 24 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar, maar met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 7 conform de Museum CAO. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.547,- en maximaal € 3.189,- op basis van 36 uur per week. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.

Solliciteren?
Herken je jezelf in het geschetste profiel en heb je interesse in deze uitdagende functie? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 1 oktober 2022 naar Edwin Buijsen, Hoofd Collectie & Wetenschap, via vacature-documentalist@mauritshuis.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 10 oktober 2022. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Edwin Buijsen: e.buijsen@mauritshuis.nl.

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Het Mauritshuis staat midden in de samenleving. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht achtergrond, geloof, gender, leeftijd of opleidingsniveau. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. We streven naar een cultureel divers personeelsbestand en moedigen alle gekwalificeerde professionals aan om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.