Mauritshuis: Conservator Publiek

Het Mauritshuis in Den Haag zoekt een Conservator Publiek voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2022Van Vermeers Meisje met de parel, tot Rembrandts Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. We zijn een klein museum met een grote collectie 17de-eeuwse schilderkunst en nog grotere ambities. Zo willen we van het Mauritshuis een plek maken waar iedereen zich thuis voelt. Ongeacht leeftijd, achtergrond of kennis van kunst. We willen laten zien dat onze schilderijen – ook al zijn ze honderden jaren oud – over onderwerpen gaan die nog altijd actueel zijn. Liefde, ongelijkheid, macht, schoonheid. We zijn een innovatief museum dat vanuit verschillende perspectieven het heden met het verleden probeert te verbinden.

Voor de afdeling Collectie & Wetenschap zijn we op zoek naar een daadkrachtige en enthousiaste

Conservator Publiek

32 uur per week

Dit ga je doen
Als Conservator Publiek speel je een voortrekkersrol in het toegankelijk maken van het Mauritshuis voor een zo breed mogelijk publiek. Je werkt binnen het team van conservatoren en restauratoren van de afdeling Collectie en Wetenschap en bent in staat creatieve visies te ontwikkelen en uit te werken. Zo draag je actief bij aan de programmering en initieer je voorstellen voor tentoonstellingen en activiteiten (die je soms ook zelf uitvoert). Je bent als redacteur verantwoordelijk voor het tweetalige Mauritshuis Magazine, je schrijft teksten voor onze recent vernieuwde website en je verzorgt uiteenlopende rondleidingen en ontvangsten. Op de afdeling ben je het eerste aanspreekpunt voor alle publieksteksten en draagt daar (inhoudelijk) aan bij. Je vervult een brugfunctie met medewerkers van andere afdelingen, in het bijzonder Educatie & Programmering en Marketing & Communicatie. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur.

Wij zoeken iemand die

  • Bij voorkeur een kunsthistorische achtergrond heeft.
  • De bezoeker centraal zet en de juiste vertaalslag naar het publiek weet te maken.
  • Beschikt over een antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen en deze weet te integreren in je dagelijkse praktijk.
  • Toegankelijk kan schrijven en goed kan redigeren.

Wat breng je mee?

  • Voltooide universitaire studie kunstgeschiedenis, bij voorkeur met specialisatie in de Hollandse en Vlaamse schilderkunst uit de 17de eeuw.
  • Ruime ervaring als (assistent-)conservator en bewezen kwaliteiten als redacteur en tekstschrijver.
  • Ervaring op het gebied van publieksgericht werken, bij voorkeur in een museale instelling.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Daadkracht, structuur en resultaatgerichtheid.
  • Goede team player.

Organisatie
In het Mauritshuis werken zo’n tachtig medewerkers. Geen dag is hetzelfde. We maken nieuwe tentoonstellingen, doen onderzoek en ontvangen duizenden bezoekers. Dat doen we samen. We werken projectmatig; bij iedere tentoonstelling vormen experts uit verschillende afdelingen een team. Steeds in andere combinaties. Zo houden we onze blik scherp.

Wat kun je verwachten?
Een inspirerende werkomgeving en een bevlogen team. We bieden een aanstelling voor 32 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 11 conform de Museum CAO. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.525,-en maximaal € 4.738,- (bij volledige werkweek). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. De Museum CAO is van toepassing.

Solliciteren?
Herken je jezelf in het geschetste profiel en heb je interesse in deze uitdagende functie? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 1 oktober 2022 naar Martine Gosselink via vacatureconservatorpubliek@mauritshuis.nl onder vermelding van Vacature Conservator Publiek.

De eerste gesprekken vinden plaats vanaf 10 oktober 2022, de tweede gesprekken vanaf 17 oktober 2022. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Quentin Buvelot of Ariane van Suchtelen via +31 (0)70 302 34 21 of o.derooy@mauritshuis.nl.

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Het Mauritshuis staat midden in de samenleving. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht achtergrond, geloof, gender, leeftijd of opleidingsniveau. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. We streven naar een cultureel divers personeelsbestand en moedigen alle gekwalificeerde professionals aan om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.