Kunstliefde: Zakelijk Leider

Kunstliefde in Utrecht zoekt een Zakelijk Leider voor 0.5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenKunstliefde, ruimte voor beeldende kunst in Utrecht, heeft een unieke positie in de stad. De kunstenaarsvereniging (opgericht in 1807) biedt aan beeldend kunstenaars een regionaal en landelijk podium, en fungeert als presentatie- en ontmoetingsruimte voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Kunstliefde kent een breed en gevarieerd programma met tentoonstellingen en activiteiten waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Daarnaast realiseert Kunstliefde projecten in de stad Utrecht zoals de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder: actuele beeldende kunst op een bijzondere locatie.

Kunstliefde staat voor de uitdaging om haar positie in de stad en regio te versterken, de financiële inkomsten te verhogen en tegelijkertijd de band met de leden (kunstenaars en kunstlievende leden) van de vereniging aan te halen.

Kunstliefde zoekt een Zakelijk Leider die, samen met de tevens nieuw te werven Artistiek Leider, Kunstliefde verder gaat uitbouwen en nieuwe ontwikkelingen gaat initiëren.

Zakelijk Leider

Met de focus op operationele zaken en financiën

0.5 fte

JOUW ROL
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, de inzet van medewerkers en vrijwilligers, de financiën van de organisatie inclusief de projecten op locatie en het verder ontwikkelen van de ambities van Kunstliefde op langere termijn. Je stelt de plannen samen en onderhoudt contact met de projectleider van UtrechtDownUnder de Atelierroute en andere projecten. Je overlegt met de gemeente over hoe de financiering van een nieuw project eruit gaat zien. Je bent aanwezig bij een opening van een nieuwe tentoonstelling met een grote opkomst aan bezoekers en veel kunstenaarsleden. De volle zaal heb jij onder andere verzorgd, door extra financiering van een sponsor binnen te halen.

TAKEN
Met jouw ervaring op financieel gebied en je natuurlijke leiderschapsgevoel, zorg je ervoor dat elk event een succes is. Je wordt ondersteund door een team van 40 vrijwilligers, die jou helpen je doelen te verwezenlijken. Door goed met iedereen in contact te zijn en helder te communiceren, houdt je iedereen betrokken en gefocust.

 • Je vertaalt het organisatiebeleid van Kunstliefde naar concrete acties voor de medewerkers en vrijwilligers;
 • Samen met de Artistiek Leider geef je leiding aan rond de 40 vrijwilligers en een klein aantal freelance parttimers;
 • Je zorgt voor financiële bestendiging, door het aanvragen en verantwoorden van subsidies, het aantrekken van sponsoren en ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen;
 • Je werkt aan het uitbouwen van strategische partnerships met subsidieverstrekkers;
 • Je bent verantwoordelijk voor het initiëren en realiseren van extra inkomsten: mogelijkheden voor gebruik van de ruimtes van Kunstliefde, organiseren van activiteiten en werven van nieuwe sponsoren;
 • Het opstellen van de jaarlijkse- en meerjarenbegroting en het (laten) opstellen van de jaarrekening.

JOUW PROFIEL

 • Je hebt een financiële achtergrond en/of financiële kennis op HBO-niveau;
 • Je hebt affiniteit met organisatorische en financiële zaken;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie bij een publieke organisatie;
 • Je bent financieel ondernemend: Initiatiefrijk, doorzetter en creatief in het realiseren van nieuwe inkomsten. Je hebt financieel inzicht en kunt van hieruit beslissingen nemen;
 • Je hebt affiniteit met de kunstwereld, je bent een teamplayer, sociaal vaardig, maar wil bovenal de financiële doelstellingen van Kunstliefde waarmaken.

WIJ BIEDEN

 •  Een artistieke en dynamische omgeving, in het centrum van Utrecht;
 • De unieke kans van een tegelijkertijd startende Zakelijk Leider, Artistiek Leider en bestuur van Kunstliefde. Dit biedt de mogelijkheid om met een frisse blik en gezamenlijke positieve inzet Kunstliefde verder te professionaliseren en vernieuwen;
 • Samenwerken met jong talent;
 • Een uitgebreid netwerk van beeldende kunst en andere culturele spelers in Utrecht en omstreken waar je zo in kan stappen;
 • Een jaarcontract voor 20 uur per week (met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd).

SOLLICITEREN
Voor toelichting op de functie kun je contact opnemen met:

Marion Wagenvoort, Algemeen Directeur Kunstliefde a.i. 06 27 27 52 90, marionwagenvoort@kunstliefde.nl of Mariël Oolthuis, Secretaris bestuur van Kunstliefde 06 48 55 28 36, mariel.oolthuis@ziggo.nl.

Past deze functie bij je ambitie stuur dan voor je CV en een motivatie naar mail@kunstliefde.nl o.v.v. ‘Vacature Zakelijk Leider Kunstliefde’.

Wij maken aan de hand van de ingezonden reacties een selectie van kandidaten die we uitnodigen voor een gesprek met leden van het bestuur.

Wij streven ernaar om als vereniging een afspiegeling te zijn van de samenleving. Als je eraan bijdraagt dat dat ook in onze personele samenstelling weerspiegeld wordt, dan nemen wij dat mee in onze overweging.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.