K.F. Hein Fonds: Projectadviseur (+ applicatiebeheerder AIMS)

Het K.F. Hein Fonds in Utrecht zoekt een Projectadviseur (+ applicatiebeheerder AIMS) voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-10-2022Het K.F. Hein Fonds vindt het belangrijk dat mensen de regio Utrecht mooier en sterker maken en dat inwoners de kans krijgen om verder te komen. Daarom steunen we bijzondere initiatieven en individuen met giften, adviezen, prijzen, beurzen en opdrachten. Bovendien brengen we waardevolle projecten graag breed onder de aandacht en denken we mee hoe samenwerking een initiatief kan versterken. Het fonds richt zich op diverse werkterreinen: Cultuur & Volksontwikkeling, Sociaal-Maatschappelijk, Natuur & Duurzaamheid, Volksgezondheid, Podiumkunsten en Monumentenzorg. Het K.F. Hein Fonds krijgt 500 à 600 projectaanvragen per jaar.

Vanwege de pensionering van één van onze collega’s in de loop van komend jaar zijn wij per januari 2023 op zoek naar een:

Projectadviseur (+ applicatiebeheerder AIMS)

28-32 uur per week

Over de functie
In de geboden functie ben je hoofdzakelijk projectadviseur van het K.F. Hein Fonds. Daarnaast ben je beheerder van ons digitale aanvragensysteem, AIMS.

Als projectadviseur van K.F. Hein Fonds ben je verantwoordelijk voor een correcte behandeling en afhandeling van projectaanvragen en heb je een adviserende rol richting directie en commissie. Vier keer per jaar bereid je de commissievergaderingen van de Fonds-commissie voor en zorg je samen met de collega’s voor de verslaglegging.

Je maakt deel uit van een team van drie projectadviseurs binnen een dynamische organisatie. Jullie werken nauw samen, bespreken zo nodig projectaanvragen en zijn in staat elkaar te vervangen.

Als applicatiebeheerder ben je binnen de organisatie verantwoordelijk voor ons digitale aanvragensysteem AIMS en kun je aanvragers eerstelijnshulp bieden bij problemen. Ook ben je ons aanspreekpunt voor Quest, het bedrijf dat AIMS aanbiedt, en contactpersoon voor de externe professionals die ons technisch bijstaan.

Wat ga je doen?

 • Behandelen, beoordelen, monitoren en evalueren van projectaanvragen op inhoud, proces en financiën, en aan de hand van gestelde criteria.
 • Adviezen opstellen voor en toelichten aan directie en de betreffende commissie.
 • Voorbereiden en notuleren van de commissievergaderingen van het K.F. Hein Fonds.
 • Verstrekken van informatie en advies: schriftelijk, telefonisch of tijdens het wekelijkse spreekuur.
 • Opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk.
 • Participeren in diverse overleggen met diverse partners en andere fondsen.
 • Vertegenwoordigen van het Fonds bij bijeenkomsten en presentaties.

Jouw profiel:

 • Je hebt een brede maatschappelijk betrokkenheid en aantoonbare affiniteit met (een aantal van) onze werkterreinen.
 • Je beschikt over relevante werkervaring binnen onze werkvelden en hebt kennis van actuele (beleids-)ontwikkelingen.
 • Je hebt een sterk beoordelingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je hebt een actueel en relevant netwerk in de provincie Utrecht en weet dat snel uit te bouwen.
 • Je hebt ervaring in het beoordelen van en adviseren over aanvragen en/of met het schrijven van adviesteksten.
 • Je kunt goed zelfstandig werken en je bent gewend om initiatief te nemen. Tegelijkertijd ben je een flexibele teamspeler en onderhoud je graag contacten.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en het overzicht behouden.
 • Je hebt affiniteit met computersystemen en kunt je die snel eigen maken. Ervaring met AIMS is een pre.
 • Ervaring met werken voor fondsen is een pre.

Wij bieden een zelfstandige en betekenisvolle rol binnen een breed cultureel en maatschappelijk veld. Wij staan open voor verschillende perspectieven en streven daarom naar een divers team, dat naast jou bestaat uit vijf enthousiaste en betrokken collega’s. Je krijgt een veelzijdige baan met veel ruimte en goede arbeidsvoorwaarden. De inschaling van de functie is marktconform en is mede afhankelijk van je ervaring. Werkdagen bepalen we in overleg.

Geïnteresseerd?
We ontvangen je C.V. en motivatiebrief graag uiterlijk op 16 oktober a.s. via hein@kfhein.nl. Eerste sollicitatiegesprekken staan gepland voor maandagochtend 24 oktober; de tweede ronde vindt plaats op maandagochtend 31 oktober.

Meer informatie kun je vinden op www.kfhein.nl of je kunt contact opnemen met Quinten Peelen, directeur, bereikbaar via 030-2322114 of qpeelen@kfhein.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.