Internationaal Lied Festival Zeist: Zakelijk Leider

Internationaal Lied Festival Zeist in Zeist zoekt een Zakelijk Leider voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 09-10-2022Sinds de oprichting in 2015 heeft Internationaal Lied Festival Zeist zes succesvolle edities neergezet en wordt het gerekend tot de top 3 van de liedfestivals in Europa. De waardering voor het festival is zeer hoog. Steevast krijgt het een ruime 8 van bezoekers. Elk festival bestaat uit een combinatie van recitals, een programma voor talentontwikkeling en cultuureducatie, waar jaarlijks een relevant thema als een rode draad doorheen loopt. Het lied is onverminderd actueel en raakt aan hedendaagse grote emoties en levensvragen die ook nu nog aanspreken. Dat uit zich in een snelgroeiend aantal bezoekers, tot ca. 3.500 bij de editie van mei 2022.

Internationaal Lied Festival Zeist 2023 in het kort: 10 dagen festival; 11 liedrecitals door topmusici, jong talent en rising stars; 6 dagen masterclass voor jonge, professionele duo’s; Young Artist Platform, auditie voor jonge professionele duo’s; compositieopdracht nieuw lied, het verplichte werk voor de auditie Young Artist Platform; 3 lezingen; 2 talkshows; 10 projecten Educatie en Participatie.

Alle recitals en presentaties vinden plaats in of nabij de Kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist, een prachtige zaal in een lommerrijke omgeving. Daarnaast zijn er jaarlijks twee recitals buiten de festivaldagen om: een Voorjaars- en een Najaarsrecital op de Slotzolder van het nabijgelegen Slot Zeist.

Het festival wordt georganiseerd door een enthousiast en deskundig bestuur en een groep van ca. 15 vrijwilligers. Daarnaast worden professionals ingeschakeld voor on- en offline publiciteit en marketing, de website en webshop en ter ondersteuning van de fondsenwerving en boekhouding. De artistieke leiding van het festival is in handen van bariton Henk Neven en pianist Hans Eijsackers.

Internationaal Lied Festival Zeist wordt gefinancierd door de gemeente Zeist, de provincie Utrecht, zo’n 15 fondsen en met inkomsten uit kaartverkoop, advertenties en sponsoring. Daarnaast worden actief Vrienden en Mecenassen geworven.

Internationaal Lied Festival Zeist heeft de ambitie om verder te professionaliseren en zoekt een zakelijk leider (m/v/x) die op een gedreven en doortastende manier hieraan bijdraagt.

Zakelijk Leider (m/v/x)

8 uur per week

De functie
Internationaal Lied Festival Zeist zoekt een zakelijk leider die secuur werkt, betrouwbaar en communicatief is en goed kan samenwerken. Hij/zij/hen onderhoudt nauw contact met de artistiek leiders als belangrijke gespreks- en sparringpartners. Internationaal Lied Festival Zeist zoekt iemand die meeontwikkelt en -bouwt aan de continuïteit van het festival. Hij/zij/hen creëert de optimale organisatorische en financiële omstandigheden voor Internationaal Lied Festival Zeist.

Tot het takenpakket behoren:

 • De zorg voor een algehele gezonde financiële basis voor de organisatie;
 • De verantwoordelijkheid voor de financiële administratie van de organisatie in samenwerking met een extern administratiekantoor;
 • Het jaarlijks, in samenspraak met de artistiek leiders, opstellen van een activiteitenplan, begroting en jaarverslag die worden vastgesteld door het bestuur;
 • Het voorbereiden, indienen en verantwoorden van subsidieaanvragen en incidentele fondsenwerving samen met een externe fondsenwerver. Daarnaast zal in 2023 ook het schrijven van het meerjarenplan voor 2025-2028 tot de taken behoren;
 • De verantwoordelijkheid voor het afsluiten en afhandelen van de contracten met de artistiek uitvoerenden (musici en docenten);
 • Het mede sturing geven aan en monitoren van de productie en promotie.

Functie-eisen:

 • Ten minste hbo-niveau en een gedegen financiële kennis;
 • Minimaal 2 à 3 jaar ervaring in vergelijkbare functie. Werkzaamheden als zakelijk leider bij een ander structureel gesubsidieerd gezelschap zien wij als een pre;
 • Enige ervaring met fondsenwerving;
 • Affiniteit met het kunstlied en een bijbehorend netwerk is een pre;
 • Goede communicatieve en organisatorische kwaliteiten en een praktische instelling;
 • Een flexibele en proactieve werkhouding die doel- en resultaatgericht is;
 • Een zeer goede beheersing van het Nederlands, Duits en Engels in zowel woord als geschrift. Beheersing van het Frans is een pre.

Internationaal Lied Festival Zeist biedt:
Een freelance contract voor gemiddeld 8 uur per week, honorering afgeleid van de cao Muziekensembles. Ingangsdatum is 1 januari 2023, of eerder als dat mogelijk is.

Bij Internationaal Lied Festival Zeist werk je in een klein, enthousiast team aan een toonaangevend festival dat volop in ontwikkeling is. Omdat het festival geen eigen kantoor heeft werk je vanuit huis of je eigen kantoor. Voor overleggen ontmoeten we elkaar op een locatie in Midden-Nederland die goed bereikbaar is met het OV.

Voor meer inlichtingen neem contact op met Frans Eggink (penningmeester):
T. +31 (0)6 191 88 575
E f.eggink@ilfz.nl

Meer informatie over Internationaal Lied Festival Zeist: zie onze website.

Interesse? Mail dan uiterlijk zondag 9 oktober 2022 een motivatiebrief en CV naar: info@ilfz.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.