Humanistisch Verbond: Programma-manager

Het Humanistisch Verbond in Amsterdam zoekt een Programmamanager voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 15-10-2022Wil jij werk maken van je maatschappelijke betrokkenheid? Dan hebben we een droombaan. We zijn op zoek naar een nieuwe programmamanager die onze humanistische ambities omzet in verbindende en inspirerende programma’s en activiteiten.

Over het Humanistisch Verbond
Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond maakt zich sterk voor een menswaardige samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld en vrij is het leven zelf vorm te geven. Vanuit het humanisme bieden we inspiratie: we voeden de geest met onze geestelijke zorg, en we organiseren cursussen als Klassieke levenskunst, Moderne levenskunst, Kennismaken met humanisme, evenementen als de Socrateslezing en lezingen over maatschappelijke en filosofische onderwerpen.

Het Humanistisch Verbond is een vereniging met 32 afdelingen verspreid over Nederland en ruim 18.000 leden waarbij het aantal groeit! Samen met deze leden geven we het humanisme een gezicht en veranderen we de samenleving.

Wij zoeken een

Programmamanager

32 tot 36 uur per week

Hoe ga je ons team versterken?
We bieden mensen houvast in onzekere tijden. Dat doen we door programma’s en activiteiten te ontwikkelen. Concreet, eigentijds, verdiepend, strijdbaar en verbindend. Het kleine team van programmamanagers werkt vanuit onze kernwaarden aan maatschappelijke thema’s die om een humanistisch antwoord vragen. Zoals de toenemende polarisatie, nieuwe en oude vormen van onvrijheid, de klimaatcrisis en de fragiele rechtsstaat. Als lid van het programmateam weet je jouw scherpe analyse om te zetten in een eigentijds en strijdbaar plan. Met herkenbare humanistische standpunten, veranderingsvoorstellen en activiteiten. Op zoek naar echte maatschappelijke impact.

Je maakt deel uit van het team programma-ontwikkeling en legt verantwoording af aan de teamleider.

Hoe ziet een werkdag als programmamanager er concreet uit?
Maandag begin je je dag met een stand-up op kantoor die ongeveer een halfuur duurt. Jij bent vandaag misschien degene die je collega’s bijpraat over jouw programmaplan. Maandag is, net als de donderdag, de dag waarop alle collega’s op kantoor werken, dus dit is ook het moment voor de weekend-praatjes bij de koffiemachine! Na de stand-up ga je op je flexplek zitten en je werkt verder aan je plannen voor nieuw cursusaanbod. Je checkt je mail, overlegt met een externe docent die een van de cursussen gaat maken. Na de gezamenlijke lunch, met een heerlijke vers gemaakte salade en broodjes, heb je een meeting met het Campagne & Communicatieteam. Jullie bespreken de actualiteiten en jij brengt ideeën en onderwerpen in waar we als organisatie aandacht voor moeten vragen. Samen bedenken jullie een actie om jouw doelen, zoals opgesteld in je programmaplan, onder de aandacht te brengen van bijvoorbeeld de politiek. Je eindigt de dag met een online meeting met actieve leden van het Humanistisch Verbond die aan een project werken dat past binnen de doelstellingen van jouw programma.

Wie zoeken wij?
Je bent resultaatgericht en omgevingsbewust. Je hebt visie en overtuigingskracht en beschikt over netwerkvaardigheden. Je hebt aantoonbare ervaring als programmamanager, en die ervaring heb je bij voorkeur opgedaan bij een maatschappelijke organisatie. Projectmatig werken, het formuleren van heldere doelen en resultaten en het inschatten van budget en capaciteit is geen probleem voor je. Je pakt de leiding in je programma, en je bent dienstbaar aan de organisatiedoelstellingen.

Wat heb je daarbij nodig?

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het leiden van projecten / programma’s op maatschappelijke thema’s en je bent geschoold in projectmanagement.
  • Je hebt het vermogen complexe vraagstukken te analyseren.
  • Je hebt een goede pen, weet je ideeën en plannen op een toegankelijke manier over te brengen.
  • Je bent een ondernemende, nieuwsgierige en resultaatgerichte persoonlijkheid.
  • Je kunt zelfstandigheid aan, maar bent ook een teamplayer.
  • Je kan omgaan met verschillende soorten belangen, je mensenkennis helpt je
    daarbij.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met het humanisme.

Wat mag je van ons verwachten?
Je komt te werken in een klein, hecht team. We zijn een platte organisatie met een informele sfeer en grote maatschappelijke betrokkenheid. We bieden verdieping en inspiratie met onze cursussen en lezingen, waar je als medewerker gratis bij mag aansluiten.

Voor deze functie bieden we je een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een dienstverband voor 1 jaar van 32-36 uren per week.

Startdatum: zo spoedig als mogelijk.

Ben jij wie we zoeken?
Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@humanistischverbond.nl met als titel ‘vacature programmamanager’ t.a.v. Robbert Bodegraven, directeur. Voor vragen over de functie kun je bellen naar 020-521 90 00. Reageren vóór 16 oktober.

Heb je nog vragen? Bel ons dan op 020-521 90 00.

Bij het Humanistisch Verbond werken we aan een inclusief en zo divers mogelijke organisatie. Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor succes. Daarmee willen we bereiken dat onze medewerkers de wereld waarin wij leven weerspiegelen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.