Hortus Botanicus Amsterdam: HR-adviseur / medewerker

De Hortus Botanicus Amsterdam in Amsterdam zoekt een HR-adviseur / medewerker voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 09-10-2022De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin ligt middenin het centrum van Amsterdam, maar zodra je de poort doorgaat, bevind je je in een andere wereld. De Hortus is als botanische tuin een plek en platform, toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over planten. Door bezoekers de schoonheid en diversiteit van het plantenrijk te laten zien, wil de Hortus dat mensen beseffen hoe belangrijk planten zijn voor leven op aarde, en daar uiteindelijk ook naar gaan handelen. De Hortus is een zelfstandige Stichting die haar inkomsten haalt uit kaartverkoop, horeca, zaalverhuur en de winkel, en een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Amsterdam ontvangt. Daarnaast wordt zij gesteund door een grote en trouwe Vriendenvereniging. Het hele jaar door worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. Dit en meer wordt mogelijk gemaakt door de inzet van c.a. 60 enthousiaste medewerkers en 80 vrijwilligers.

De Hortus Amsterdam is op korte termijn op zoek naar een

HR-adviseur / medewerker

32 uur per week

Wat ga je doen
Als HR-adviseur / medewerker rapporteer je aan de directeur / bestuurder en werk je nauw samen met het Management Team en overige leidinggevenden. Je houdt je bezig met alle facetten van het HR-vak. Je belangrijkste taken zijn:

 • Je ondersteunt en adviseert directie en leidinggevenden over HR-gerelateerde zaken, zoals teamontwikkeling, verzuimbegeleiding, in-, door- en uitstroom en overige personele vraagstukken.
 • Je bent een vraagbaak voor onze medewerkers.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van het vrijwilligersbeleid en ondersteunt de vrijwilligerscoördinatoren.
 • Je ontwikkelt en implementeert effectieve HR-instrumenten.
 • Je onderhoudt contact met diverse externe partijen zoals de bedrijfsarts, UWV, verzuimverzekeraar, pensioenadviseur, arbeidsjurist en dergelijke.
 • Je houdt ontwikkelingen op het gebied van HR en wet en regelgeving nauwlettend in de gaten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de personeels- en salarisadministratie (in samenwerking met de afdeling financiën), en je ziet toe op de juiste vastlegging van afspraken en personeelsgegevens.
 • Je werkt nauw samen met het hoofd financiën / controller bij de totstandkoming van de personeelsbegroting.

Daarnaast houd je je bezig met diverse projecten zoals het begeleiden van teamprocessen, strategische personeelsplanning en de ontwikkeling van het arbeidsvoorwaardenbeleid. Kortom, een afwisselende en brede functie waarbij er veel op je af komt en je ook zelf veel kunt initiëren.

Wie ben jij?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en bijvoorbeeld een afgeronde opleiding richting HRM.
 • Je heb kennis van de relevante regelgeving, HR processen en instrumenten.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in het HR-vakgebied.
 • Je beschikt over voldoende overtuigingskracht en kunt uitstekend zelfstandig functioneren.
 • Ervaring op het gebied van salarisadministratie is een pre.

Je hebt affiniteit met de bijzondere, groene plek die de Hortus is. Je bent pro actief en een sterke, betrokken gesprekspartner voor onze leidinggevenden. Je bent mondeling en schriftelijk vaardig in communicatie, voert makkelijk gesprekken met medewerkers en je kunt goed luisteren. Daarnaast ben je organisatiesensitief en kun je goed omgaan met vertrouwelijke informatie. Door jouw open houding en collegialiteit ben je een prettige collega om mee samen te werken. Het betreft een zelfstandige functie waarin het belangrijk is dat je goed kunt schakelen tussen operationele activiteiten en meer tactische en strategische vraagstukken.

Wat bieden we
Een veelzijdige functie met een grote mate van zelfstandigheid. Het betreft een functie voor 32 uur per week. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met vooruitzicht op verlenging. De functie is ingedeeld in schaal 9 van de CAO Sociaal Werk (minimaal € 3.009,- en maximaal € 4.358,-). Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering. Daarnaast kent de Hortus een goede reiskostenregeling en neem je deel aan de pensioenregeling van de Hortus.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan uiterlijk 9 oktober 2022 je motivatiebrief en CV naar marieke.holt@dehortus.nl, ter attentie van Marieke Holt, HR-adviseur / medewerker. Voor meer informatie kun je tevens contact met haar opnemen via de mail of telefoon 020-7025413.

De Hortus onderschrijft de Ethische Code, Governance Code Cultuur, Code Diversiteit en Inclusie en de Fair Practice Code.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.