Hogeschool der Kunsten Den Haag: Receptiemedewerker School van Jong Talent en Dansvakopleiding

Hogeschool der Kunsten Den Haag in Den Haag zoekt een Receptiemedewerker School van Jong Talent en Dansvakopleiding voor 0.6 – 0.8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-09-2022Het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) vormen samen de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De Hogeschool biedt een breed scala aan kunstopleidingen aan circa 1800 studenten. Daarnaast verzorgen we vooropleidingen aan jonge leerlingen in combinatie met primair en voortgezet onderwijs. In samenwerking met de Universiteit Leiden is de Academie der Kunsten opgericht, waar minorprogramma’s, masteropleidingen en doctoraatstrajecten worden gegeven. De Hogeschool is gevestigd op twee locaties in het centrum van Den Haag.

Studeren aan het Koninklijk Conservatorium betekent studeren aan het oudste conservatorium van Nederland, waar experiment en vernieuwing hand in hand gaan met traditie en ambacht. Een inspirerende leeromgeving waar internationale topmusici en topdansers lesgeven. Ons onderwijs en onderzoek gaat over scheppen, herscheppen en presenteren. Dat gebeurt in huis en daarbuiten, samen met andere organisaties, instellingen en vakgenoten in binnen- en buitenland. De leeromgeving en de professionele muziek- en danspraktijk lopen voortdurend in elkaar over. De opleidingen zijn gebaseerd op een sterke driepoot van onderwijs, onderzoek en productie. Deze elementen vormen het DNA van ons instituut. Begin 2022 is het Koninklijk Conservatorium verhuisd naar haar nieuwe prachtige ‘thuis’ genaamd Amare in het centrum van Den Haag. Daar delen we de faciliteiten met het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater.

De afdeling Public Services is verantwoordelijk voor een professionele en gastvrije ontvangst van alle bezoekers van het Koninklijk Conservatorium (via onze hoofdbalie op de 4e etage) en de School van Jong Talent/Dansvakopleiding (via onze balie op de 6e etage). Wij zijn als eerste aanspreekpunt voor leerlingen, studenten, docenten, medewerkers en externe bezoekers hèt visitekaartje van onze school. Ons team bestaat uit 11 medewerkers en een Hoofd Public Services.

Op de School voor Jong Talent (SvJT) en Dansvakopleiding kunnen leerlingen die over een bijzondere artistieke aanleg beschikken vanaf groep 7 tot en met middelbaar onderwijs kunst en school combineren. Ze volgen een klassieke dansopleiding (inclusief hbo dans) of een voorbereidende vakopleiding in muziek of beeldende kunst en vormgeving op een zeer hoog niveau en naar internationale standaard. De school streeft naar topkwaliteit zodat leerlingen kunnen voldoen aan de hoge eisen die het hoger kunstonderwijs en daarna het werkveld aan ze stelt.

Voor de versterking van onze afdeling Public Services zijn wij op zoek naar een

Receptiemedewerker School van Jong Talent en Dansvakopleiding

0.6 – 0.8 fte

Wat ga je doen?
Als receptiemedewerker voor de School van Jong Talent en Dansvakopleiding ben je een belangrijke spil in het hoogwaardige onderwijs dat de school levert. Je bent namelijk vaak de eerste persoon die bezoekers zien en/of spreken als ze contact leggen met de school.

 • Je spreekt met leerlingen, studenten, ouders, docenten en andere bezoekers en helpt hen op professionele en gastvriendelijke wijze op weg bij hun bezoek aan de school.
 • Je levert een actieve bijdrage aan het creëren van een veilige leeromgeving voor alle leerlingen.
 • Je zorgt voor een snelle, vriendelijke en correcte doorverbinding van binnenkomende telefoongesprekken en plant en noteert afspraken en/of reserveringen en verzorgt de bezoekers- en absentenregistratie.
 • Je ondersteunt de SvJT en Dansvakopleiding in alle facetten die te maken hebben met het onderwijs, zoals ouderavonden organiseren, begeleiding auditanten, etc.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op het gebied van administratie of hospitality (of vergelijkbare opleiding) en hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring als receptiemedewerker in een dynamische omgeving.
 • Je hebt een representatieve en dienstverlenende houding in de contacten die je legt.
 • Je vindt het leuk om om te gaan met jonge mensen en bent pedagogisch en didactisch vaardig.
 • Het is een pre als je beschikt over gedegen kennis van en aantoonbare ervaring met het schooladministratieprogramma MAGISTER, Asimut en OSIRIS of bent bereid daarin scholing te volgen.
 • Het is een pre als je belangstelling hebt voor de wereld van de kunsten en de rol van de SvJT en Dansvakopleiding daarin.
 • Je beschikt over een VOG-verklaring en bij voorkeur een BHV-certificaat of bent bereid om deze te behalen.
 • Je bent bereid tot werken in de weekenden en in de avonduren en hebt er geen bezwaar tegen om vakanties op te nemen gedurende de schoolvakanties
 • Jouw Nederlandse en Engelse spreekvaardigheid is goed.
 • Je weet de juiste prioriteiten te stellen en hebt doorzettingsvermogen.
 • Wij denken dat je goed bij ons past als je initiatiefrijk, organisatiesensitief, resultaatgericht en verbindend bent.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige functie in een klein team met veel ruimte voor eigen inbreng en volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Je ontvangt een salaris tot € 2.961,59 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 6van de cao-hbo). De hoogte van je salaris hangt af van je opleiding en werkervaring.
 • Het betreft een structurele functie, waarbij gestart wordt met een jaarcontract.
 • De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast is het mogelijk om arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uit te ruilen.
 • Ook kun je tegen gunstige voorwaarden deelnemen aan een ziektekostenverzekering.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Elisa Eilander, Hoofd Public Services (e.eilander@koncon.nl). Sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae en motivatiebrief ontvangen we graag uiterlijk 25 september 2022 via werving@hdkdenhaag.nl.

Binnen de Hogeschool der Kunsten werken we aan een gemeenschap waarbij diversiteit en inclusie als uitgangspunt gelden. We willen dat binnen onze Hogeschool het unieke van elk individu wordt (h)erkend en verwelkomd. We nodigen je daarom van harte uit om te solliciteren en zijn benieuwd naar wie jij bent.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Het delen van deze vacature binnen jouw netwerk natuurlijk wel.

Meer informatie over het Koninklijk Conservatorium is te vinden op onze website.