Het Zuidelijk Toneel: Medewerker Marketing en Communicatie

Het Zuidelijk Toneel in Tilburg zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie voor 0,8-1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 13-10-2022Het Zuidelijk maakt en speelt in het hier en nu: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. We maken voorstellingen in de breedste zin van het woord: van live podcasts tot klassiek teksttheater. Wij spelen vanuit Tilburg, elk jaar voor ongeveer 50.000 mensen verspreid over een 250-tal speelbeurten in Nederland, België en de rest van de wereld. De afdeling marketing & communicatie van Het Zuidelijk Toneel bestaat uit een Coördinator, medewerker marketing en communicatie, vormgever, social media marketeer en vrijwilligers. De afdeling werkt nauw samen met educatie, artistieke coördinatie en productie.

Kom jij bij ons werken? Het Zuidelijk Toneel zoekt een veelzijdige marketeer die het leuk vindt om in het theater te werken. Iemand die bekend is met het hoe en wat in de theaterwereld, óf die er nieuwsgierig naar is en zin heeft erin te duiken.

Medewerker Marketing & Communicatie

0,8 – 1 fte

Hoe ziet jouw dag er uit?
’s Ochtends bespreken we welke content we delen over de voorstellingen die deze week te zien zijn. Missen we nog iets? Dan kun jij wel even langs de repetitieruimte lopen om een foto te maken. Daarna bedenk je samen met je collega welke doelgroep we willen bereiken en hoe de advertentie er uit moet zien. Even gezellig gezamenlijk lunchen met alle collega’s van onder andere techniek, productie en kostuum. ’s Middags bel je met een aantal marketingcollega’s van de theaters in Nederland om door te nemen welke acties we nog kunnen ondernemen. Dan belt ineens een landelijk radiostation voor een interview met de regisseur, jij appt, belt en mailt meteen om het zo snel mogelijk rond te krijgen. Morgen komen de nieuwe posters binnen en heb je een brainstorm over merchandise. Never a dull moment!

Het Zuidelijk Toneel wil graag dat we in onze zalen en in onze organisatie een afspiegeling van de samenleving van nu zijn. Daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, en de verscheidenheid aan talenten die dat met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

Taken:

 • Uitvoeren en meedenken over de marketingplannen voor verschillende producties, projecten en branding van Het Zuidelijk Toneel.
 • Nauw contact onderhouden met marketingcollega’s van theaters en andere speelplekken
 • Persbenadering zowel landelijk als lokaal
 • Doelgroepmarketing en samenwerkingen aangaan met partners
 • Content- & conceptcreatie; projectmanagement rondom artwork, foto & videocontent van de producties, contentplanning
 • Teksten schrijven voor nieuwsbrieven, divers drukwerk, website, socials etc.
 • Andere taken zijn: advertentieplanning, websiteredactie, beheer CRM-systeem en e-mailmarketing

Functie-eisen:

 • Relevante opleiding op minimaal hbo-niveau of gelijkwaardig door ervaring
 • Relevante ervaring in marketing & communicatie
 • Ervaring in de culturele/podiumkunstensector is een pre maar geen must
 • Je bent bereid om af en toe in het weekend of ’s avonds te werken bijvoorbeeld voor de lancering van een project of première
 • Je brengt enthousiasme, creativiteit en organisatietalent samen

Wij bieden:

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salariëring conform de cao voor Toneel en Dans
 • Aanstelling van 0,8 – 1 fte
 • Aanvang dienstverband te bespreken

Reageren?
Je motivatie en cv richt je aan Julia van Wissen, marketing coördinator. Stuur deze vóór 14 oktober naar julia.vanwissen@hzt.nl onder vermelding van ‘sollicitatie marketeer’. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 20 oktober. De tweede gesprekken zijn op 25 oktober. Heb je nog vragen neem dan contact op via: +31 (0)13 334 45 20.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.