Het Scheepvaartmuseum: Projectleider Publieksprogramma’s

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zoekt een Projectleider Publieksprogramma’s voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenHerhaalde oproep

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met een van de meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we veel bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een mooie evenementenlocatie.

Wij vinden het belangrijk om een duurzaam en inclusief museum te zijn en een thuishaven voor een breed publiek. De afdeling educatie & publieksactiviteiten is onderdeel van het cluster programma & publiek, en heeft de ambitie om onze bijzondere maritieme collectie toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen door middel van een aantrekkelijke publieksprogrammering. Daarbij gaan we graag het gesprek aan en schuwen we niet om de impact van het maritieme verleden op het heden te benoemen.

Om deze ambitie te verwezenlijken zijn we op zoek naar een creatieve en bevlogen

Projectleider Publieksprogramma’s

32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
Als projectleider publieksprogramma’s ben je een belangrijke speler binnen het cluster programma & publiek. Je werkt vanuit de afdeling educatie & publieksactiviteiten, maar weet collega’s binnen en buiten de organisatie aan je te binden. Je bewaakt het jaarprogramma, bent verantwoordelijk voor publieksprogramma’s rondom tentoonstellingsprojecten en maakt bijzondere publieksevenementen zoals Museumnacht, PRIDE- en de Zeehavendagen. Je denkt en kijkt mee met de (nieuwe) medewerker educatie & publieksactiviteiten rondom de vakantieprogrammering (families) en (online) publieksmiddelen. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van projectplanning en weet programma’s aan te passen voor diverse doelgroepen. Hiervoor werk je nauw samen met interne en externe betrokkenen.

Daartoe:

 • Coördineer je en voer je programma’s uit in nauwe samenwerking met externe partners, zelfstandige makers en met collega’s van de afdelingen evenementen, marketing & communicatie, projectbureau, collecties en development.
 • Evalueer je de publieksevenementen en rapporteer je over bezoekersaantallen in samenwerking met bijv. de afdeling Development.
 • Draag je bij aan het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en de strategie van het cluster programma & publiek, bijvoorbeeld door ontwikkelen en bewaken van programmalijnen voor verschillende doelgroepen.
 • Volg je ontwikkelingen en trends in de museale en bredere culturele sector en draag je bij aan vernieuwende programma’s en partnerships.

Wie zoeken wij?
Voor deze functie zoeken wij een creatieve, bevlogen en resultaatgerichte collega. Je neemt graag de regie en bent tegelijkertijd een echte verbinder die zich gemakkelijk beweegt tussen de verschillende afdelingen in het museum. Je hebt een duidelijke visie op het gebied van publieksbemiddeling en inclusie en weet dit te vertalen naar een aantrekkelijke publieksprogrammering. Je bent een echt organisatietalent en vindt het leuk om ook zelf de handen uit de mouwen te steken bij de uitvoering van de plannen. Je houdt van netwerken en bent altijd op zoek naar (nieuwe) samenwerkingen zowel binnen als buiten het museum.

Verder vragen wij:

 • Een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding.
 • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring.
 • Kennis en ervaring met project- en planmatig werken.
 • Ervaring in programma’s ontwikkelen en uitvoeren die aansluiten bij verschillende doelgroepen.
 • Kennis van de Code Diversiteit & Inclusie en Fair Practice.

Wat bieden wij?
Jouw werkplek bevindt zich in één van de mooiste musea van Amsterdam. Je komt terecht in een zelfstandige functie binnen een betrokken, gemotiveerd en creatief team.

Verder bieden wij:

 • Een jaarcontract, met uitzicht op verlenging, voor 32-36 uur per week;
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring en ligt tussen € 2.940,- en €4.196,-.
 • Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam.
 • De Museum CAO is van toepassing;
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering;
 • Deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
 • Ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling;
 • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in het restaurant en winkel.

Reageren
Zie je aanknopingspunten in het profiel en ben je nieuwsgierig geworden? Solliciteer dan snel via onderstaande sollicitatiebutton. Voldoe je niet aan alle voorwaarden, maar denk je wél dat deze functie bij je past? Solliciteer dan zeker. Onze HR-collega Thomas neemt gauw contact met je op!

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Stefanie van Gemert (hoofd educatie & inclusie) via svgemert@hetscheepvaartmuseum.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 52 32 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een divers medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar iemand die de diversiteit binnen het team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.