Het Nieuwe Instituut: Stagiair(e)s Relatiemanagement

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt Stagiair(e)s Relatiemanagement voor 3-5 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenHet Nieuwe Instituut is er, als nationale erfgoedinstelling, voor ontwerpers en het bredere, geëngageerde publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland. Trefwoorden die Het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam/regionaal/nationaal/internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

Het Nieuwe Instituut zoekt ter ondersteuning van de afdeling Marketing & Communicatie enthousiaste en leergierige stagiair(e)s met hands-on mentaliteit.

Stagiair(e)s Relatiemanagement

3 tot 5 dagen per week

De afdeling Marketing & Communicatie
Het relatiemanagement valt onder de afdeling Marketing & Communicatie die zich bezig houdt met het verkrijgen en behouden van bekendheid en de gewenste reputatie van het instituut en deelname aan zijn activiteiten. Relatiemanagement ontwikkelt binnen de afdeling verschillende programma’s die erop gericht zijn het netwerk te vergroten. Het verbindt de verschillende velden met programma’s als een Members netwerk, Studio Visits, netwerkborrels en reizen.

Wie zoeken wij?

  • Hbo-/ wo-opleiding, bij voorkeur in cultuur, communicatie, media of journalistiek
  • Culturele interesse, bij voorkeur voor architectuur, design en digitale cultuur
  • Flexibel, zelfstandig, geordend, sociaal en een open blik
  • Affiniteit met communicatie, productie en organisatie van evenementen
  • Affiniteit met sociale media, met name Telegram
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en goede beheersing van het Engels (wegens diverse redactiewerkzaamheden)
  • Kennis en ervaring met verschillende programma’s zoals Mailchimp,
  • Eventbrite en Photoshop is een pre

Wat bieden wij?
Een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen, kennis te maken met het Nieuwe Werken en je netwerk te vergroten. Je leert tijdens je stage over (online) communicatie en relatiemanagement. Je mag zelf evenementen produceren, ideeën testen en je doet ervaring op bij een landelijke culturele instelling. Vergoeding voor de stage bedraagt € 250,- bruto per maand bij 5 dagen inclusief reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Minimale periode van de stage is 4 tot 6 maanden, minimaal 3 dagen per week.

Meer weten
Voor eventuele vragen over bovenstaande stageplaats kun je contact opnemen met Bente Spigt, Relatiemanager b.spigt@hetnieuweinstituut.nl.

Reageren
Ben jij diegene die wij zoeken? Stuur dan je motivatie en cv naar Bente Spigt b.spigt@hetnieuweinstituut.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.