Het Nationale Theater: Educatiemaker

Het Nationale Theater in Den Haag zoekt een Educatiemaker voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 10-10-2022Het Nationale Theater is een landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit.

Jaarlijks ontvangen wij ruim 350.000 bezoekers in onze huizen en programmeren we ruim 800 voorstellingen van cabaret tot toneel, van dans tot theatercollege ’s. Onze afdeling HNT Educatie & Interactie geeft jongeren en volwassenen het podium om zo een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken. HNTonbeperkt zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen.

De afdeling Educatie & Interactie ontwikkelt educatieve trajecten, organiseert toneelkijkseries, maakt podcasts, gaat steeds met ons publiek in gesprek en zet alles op alles om een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, geen beperking te laten zijn om naar het theater te komen.

Het Nationale Theater zoekt een

Educatiemaker

24 uur per week

We zoeken een educatiemaker met een uitgesproken interesse in het ontwikkelen en coördineren van lange leerlijnen in het voortgezet onderwijs. Je ontwikkelt en coördineert daarnaast graag contextprogramma’s voor jong en oud, gaat gesprekken aan met onze bezoekers en wil met kinderen / jongeren nadenken over wat zij vinden van de wereld waarin ze leven.

Wie zoeken we?

 • Je bent nieuwsgierig naar anderen, stelt graag vragen en kunt hoofden openbreken.
 • Je wil je graag verdiepen in onze visie, hebt zelf een duidelijke visie op cultuureducatie en vindt het leuk om nieuwe vormen van educatie te onderzoeken.
 • Je hebt affiniteit met een veelheid aan doelgroepen en een hebt een sterke voorkeur voor jongeren in hun vrije tijd.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de activiteiten van Het Nationale Theater en hebt creatieve ideeën over de educatieprogramma’s die we maken.
 • Je bent in de kunst opgeleid en hebt een onderwijsbevoegdheid.
 • Je bent flexibel en bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Den Haag.
 • Als organisatie staan we midden in de samenleving, we geloven in de kracht van diversiteit en daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. We zoeken een educatiemaker die deze visie ondersteunt en uitdraagt. Iedereen is welkom om te solliciteren. Het maakt niet uit waar je ouders vandaan komen, van wie je houdt of wat je opleidingsniveau is. We zijn vooral op zoek naar jouw verfrissende ideeën, drive en nieuwsgierigheid.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt en coördineert de educatieve trajecten voor het voortgezet onderwijs.
 • Je stuurt de jongerenprogrammamakers van HNTdeMotor aan.
 • Je ontwikkelt en coördineert contextprogramma’s bij de voorstellingen van HNT.
 • Je ontwikkelt en coördineert educatiemateriaal voor het basisonderwijs.

Wat wij jou aanbieden
Het Nationale Theater gelooft in theater als open publieke arena waar de kwesties van vandaag worden onderzocht en bevraagd. Hier zetten 180 collega’s zich dagelijks voor in. Als educatiemaker word je onderdeel van een team van vijftien collega’s. Je werkt met de besten in het vak en alle deuren staan open om gezamenlijk ons verhaal te creëren. Het salaris is conform de CAO Toneel en Dans, functiegroep 5 (minimaal € 2.315 – maximaal € 3.436 bruto per maand bij fulltime dienstverband). De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op verlenging.

Geïnteresseerd?
Mail dan je cv en motivatie voor 10 oktober 2022 naar vacatures@hnt.nl. Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Leo Sterrenburg, manager Educatie & Interactie), via leosterrenburg@hnt.nl of 088 356 53 11.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.