Drawing Centre Diepenheim: Lid kernteam met portefeuille ‘Artistiek programma’

Drawing Centre Diepenheim in Diepenheim zoekt een Lid kernteam met portefeuille ‘Artistiek programma’ voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 07-10-2022Drawing Centre Diepenheim is een kunstpodium met een focus op tekenen, in een breed, hedendaags perspectief. Drawing Centre Diepenheim stelt dat de waarde van tekenen altijd actueel is. Tekenen staat aan de basis van ideeën en vormt de grondslag voor vele en diverse kunstpraktijken. Drawing Centre Diepenheim stimuleert het denkend, invoelend en onderzoekend studeren op tekenen als verbindend medium en faciliteert dat door als kunstpodium trefpunt te zijn voor ontmoeting, onderzoek en uitwisseling. Het Drawing Centre organiseert presentaties, residenties, masterclasses en publicaties, en biedt een breed publieksprogramma.

Om ons team te versterken zoeken wij per direct een

Lid kernteam met portefeuille ‘Artistiek programma’

8 uur per week

Over de portefeuille ‘Artistiek programma’
Om de waarden van tekenen, beeldende kunst, onderzoek en experiment voor iedereen toegankelijk te maken, ziet het Drawing Centre ‘publiek delen’ van kunstuitingen als een essentiële activiteit. Drawing Centre Diepenheim wil bijdragen aan meerstemmigheid en het waarnemen van diverse en complexe realiteiten en deze in beeld brengen en bevragen.

Als lid van het kernteam* met de portefeuille ‘Artistiek programma’ initieer je samen met de andere leden van het kernteam meerstemmige samenwerking binnen onze tuinen, archieven, werk- en tentoonstellingsruimtes en de publieke ruimte en het landschap om ons heen, en begeleid en geef je mede vorm aan ontmoetingen, presentaties en activiteiten voor publiek.

* Het kernteam bestaat naast de directeur en artistiek adviseur uit de portefeuillehouders Artistiek programma, Residenties en Communicatie/marketing.

Taken
Als lid van het kernteam met de portefeuille ‘Artistiek programma’:

 • nodig je kunstenaars en beschouwers uit en begeleid je hen om samen tot inspirerende ideeën, presentaties en publicaties te komen;
 • initieer en organiseer je losse activiteiten (online en offline) en langer lopende programma’s in de binnen- en buitenruimte, gericht op de diverse interesses, niveaus en achtergronden van meerdere publieken;
 • denk je mee over het strategisch (meerjaren)beleid van Drawing Centre Diepenheim;
 • vertegenwoordig je het Drawing Centre binnen relevante netwerken;
 • ben je actief en gedreven bezig de rol en relevantie van kunst in de samenleving uit te breiden en te evalueren;
 • draag je actief bij aan het actuele kunstdiscours.

Competenties
Als lid van het kernteam met de portefeuille ‘Artistiek programma’:

 • heb je een afgeronde opleiding in een van de beeldende disciplines;
 • houd je je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de beeldende kunsten en specifiek ook in het kunstdiscours;
 • ben je positief kritisch over ‘the state of the art’ en zelfkritisch in het bevorderen van het open debat hierover;
 • heb je inzicht in de grammatica en iconografie van kunst, vooral de tekenkunst;
 • sta je open voor innovatie en ben je in staat kunsttheorie en kunstpraktijk aan elkaar te koppelen;
 • ben je communicatief vaardig;
 • ben je praktisch ingesteld en begeleid je samenwerkende kunstenaars tot een eindresultaat.

Reageren
Stuur uiterlijk 7 oktober 2022 je CV en een motivatie van maximaal één A4 naar marlies.leupen@drawingcentre.nl ter attentie van Marlies Leupen (directeur Drawing Centre Diepenheim), onder vermelding van ‘Vacature’. Wij maken aan de hand van de ingezonden brieven een selectie van kandidaten die we uitnodigen voor een eerste gespreksronde in de periode van 17 tot 28 oktober 2022.

Drawing Centre Diepenheim gelooft in de kracht van het verschil. Daarom streeft het Drawing Centre ernaar dat het kernteam een goede afspiegeling vormt van onze samenleving.

Contact
Heb je vragen? Neem dan contact op met Marlies Leupen, directeur Drawing Centre Diepenheim (06-51821225).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.