De Toneelmakerij: Hoofd Marketing en Fondsenwerving

De Toneelmakerij in Amsterdam zoekt een Hoofd Marketing en Fondsenwerving voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-10-2022De Toneelmakerij is hét Amsterdamse theatergezelschap voor kinderen en jongeren. We maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater en bijbehorende educatieve programma’s voor alle leeftijden. Onze voorstellingen spelen in de Amsterdamse theaters, reizen langs podia in het land en zijn regelmatig buiten de landsgrenzen te vinden. Ook zoeken we ons publiek op in hun klaslokaal, waar de beleving intens en het contact maximaal is. We maken voorstellingen op locatie, werken in alle wijken van Amsterdam en spelen op festivals.

Hoofd Marketing en Fondsenwerving

0,8 fte

Wegens het vertrek van ons huidige hoofd marketing en communicatie zoekt de Toneelmakerij een gedreven en ervaren marketeer die ervaring en affiniteit met fondsenwerving heeft. Iemand die bekend is met het reilen en zeilen binnen een culturele organisatie en die een duidelijke mening heeft hoe de Toneelmakerij zich zou moeten positioneren. Die er lol in heeft om de Toneelmakerij in de spotlights te zetten en publiek te bereiken. En die met zijn/haar/hun enthousiasme collega’s weet te inspireren en begeleiden. De afdeling bestaat uit twee vaste medewerkers en diverse freelancers op gebied van fondsenwerving, vormgeving, fotografie en bijzondere projecten. Je beheert je eigen budget en werkt nauw samen met de afdelingen educatie, dramaturgie en productie.

De werkzaamheden

 • Marketing- en communicatieplannen opstellen inclusief budgettering voor de verschillende producties en voor de Toneelmakerij als merk
 • Zorgen voor een goede inrichting en organisatie van de afdeling
 • Opstellen van fondsenwervingsstrategie en de uitvoering hiervan begeleiden
 • Onderhouden van interne en externe netwerken, inclusief pers en marketingcollega’s
 • Aansturen van zowel de vaste als freelance medewerkers
 • Schrijven (of begeleiden) van teksten t.b.v. nieuwsbrieven, flyers, brochures, website, etc.
 • Begeleiding van artwork bij alle activiteiten
 • Verantwoordelijk voor de digitale marketingstrategie (inclusief website)

Functie-eisen 

 • Minimaal vijf jaar werkervaring op het gebied van marketing en communicatie in de culturele sector.
 • Je hebt ervaring met fondsenwerving.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt omgaan met zowel artistieke als zakelijke belangen.
 • Je hebt een analytisch denkvermogen, een creatieve geest en kan pragmatisch handelen.
 • Je hebt het vermogen om doelgericht, onder tijdsdruk en zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Je bent bereid zo nodig ook ’s avonds en in het weekeinde te werken.

Wat wij bieden

 • Salariëring conform de CAO Toneel en Dans (schaal VIII, fulltime salaris tussen 3.590 en 4.501 euro, afhankelijk van het aantal ervaringsjaren).
 • Jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Veel vrije tijd (27 vakantie dagen en 12 ATV dagen bij een full time aanstelling).
 • Flexibiliteit in werktijden en locatie. We werken graag op kantoor. Maar af en toe thuis of ergens anders kan ook.
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen dmv cursussen en trainingen.
 • Een inspirerende werkplek met creatieve collega’s in een historisch pand in hartje Amsterdam.
 • Andere fijne zaken zoals: theaterbezoek, verzorgde lunch op dinsdag, laptop en reiskostenvergoeding.

Stuur je brief en CV uiterlijk 7 oktober naar Rachida Bastik (sollicitaties@toneelmakerij.nl). Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Marjolein van Bommel, zakelijk directeur van de Toneelmakerij (marjolein@toneelmakerij.nl, 06-21822137). De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 17 oktober.

De Toneelmakerij vertelt verhalen die ertoe doen, vanuit maatschappelijke betrokkenheid en met uiteenlopende perspectieven. Daarom zijn we altijd op zoek naar een zo divers mogelijke samenstelling van het personeel, zowel in artistieke teams als op kantoor. We hechten waarde aan zo veel mogelijk verschillende stemmen binnen de organisatie. We moedigen dan ook iedereen aan om te solliciteren op deze functie, ongeacht waar je vandaan komt, wat je wel of niet gelooft, hoe je je identificeert of van wie je houdt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.