de Doelen: Programmeur / Producent Culturele Samenwerkingen

De Doelen in Rotterdam zoekt een Programmeur / Producent Culturele Samenwerkingen voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenDit is waarom we je nodig hebben
De Doelen verandert. Niet in de kern als concert- en congresgebouw, maar we gaan juist méér zijn dan dat; een plek waar iedere Rotterdammer of van buiten dagelijks wil zijn. Voor inspiratie, ontspanning, en ontwikkeling op het hoogste niveau. We zullen in dit nieuwe tijdsgewricht alle mogelijkheden exploreren om synergie te creëren met partners, zowel creatief als zakelijk.

We gaan van een meer faciliterend bedrijf naar een initiërend bedrijf met een grote sociale maatschappelijke betrokkenheid. Waar culturele en zakelijke partners elkaar kunnen vinden, maar waar het ook logisch is dat deze samen komen en elkaar versterken. Naast de concertzalen met hun programma’s denken we aan functies als een Studio voor media en hybride congressen, radio- en tv-opnames (onderwijs, lokaal en nationaal), een opnamestudio voor bandjes en een extra sta-zaal voor pop, jazz & beyond.

Programmeur / Producent Culturele Samenwerkingen

36 uur per week

Dit is wat je gaat doen
De afdeling Programma richt zich onder andere op het realiseren van de producties van de eigen programmering van de Doelen alsmede de productie van overige culturele activiteiten, waaronder educatie- en participatieprojecten. We werken hard aan een transitie naar een inclusieve en relevante (inter)nationale programmering die een diversiteit aan professionele musici, genres, creatieve concepten en thematische verbindingen met de actualiteit omvat en gericht is op diverse Rotterdamse en landelijke doelgroepen. Als programmeur/producent culturele samenwerkingen houd je je bezig met een vernieuwde invulling van de culturele verhuur die breder is dan het muzikale domein. In deze functie ben je vertegenwoordiger van de Doelen. Hierbij initieer en ontwikkel je kansrijke culturele samenwerkingen die passen bij de richting waar de Doelen zich naartoe beweegt. Tevens ben je een ‘accountmanager’ die de bestaande contacten onderhoudt. Het is een combi-functie waarbij je zelf ook kan produceren als het type ‘verhuring’ hierom vraagt.

Takenpakket
De programmeur/producent realiseert de producties, de culturele samenwerkingen en verhuurprojecten. Dit houdt onder andere in:

 • Het actief werven en aangaan van nieuwe culturele samenwerkingen in de richting waar de Doelen zich naartoe beweegt.
 • Contactpersoon voor bestaande samenwerkingen/ externe partijen op het gebied van culturele verhuur.
 • Je bent verantwoordelijk voor de algehele totstandkoming van de projecten. Dat betekent zowel op zakelijk inhoudelijk als op praktisch gebied.
 • Beheren van de budgetten en voorbereiden van financiële afhandeling voor de betreffende producties;
 • In de rol van projectleider ben je aanspreekpunt voor alle praktische, logistieke en technische zaken die op de productie betrekking hebben.
 • Het invoeren van de nodige praktische informatie ten behoeve van draaiboeken in interne systemen.

Jij
Voor deze functie zoeken wij een ondernemende professional die begrijpt waar de Doelen naartoe gaat. Iemand die zin heeft om dit uit te dragen, nieuwe samenwerkingen te ontwikkelen en partijen aan ons te binden. Een netwerker pur-sang met een fijne, open en toegankelijke persoonlijkheid. Je bent nieuwsgierig, denkt mee met de programmamakers over de realisatie van onze ambities. Je bent kwaliteitsgericht, flexibel denkend, accuraat, en ben je efficiënt en gepassioneerd in je werkwijze.

Jij hebt hbo-werk- en -denkniveau met minimaal 3 jaar aantoonbare (productionele) ervaring in een breed scala van culturele producties. Je hebt ervaring in het realiseren van culturele samenwerkingen en het produceren van culturele evenementen. Zo heb je minstens ervaring in het produceren van concerten.

Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels. Je bent indien nodig beschikbaar op avonden en in het weekend en woonachtig in Rotterdam.

Het aanbod
De volgende voorwaarden kun je verwachten:

 • Inschaling volgens cao Nederlandse Podia (schaal 7);
 • 8% vakantiegeld;
 • Eindejaaruitkering;
 • Een collectieve pensioenregeling (ABP);
 • Keuze uit deelname aan collectieve verzekeringen;
 • Volop kansen en mogelijkheden om je binnen het culturele icoon van Rotterdam te ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om (om je eigen geprogrammeerde ;-)) concerten en evenementen te bezoeken.

Interesse
Een gemotiveerde schriftelijke reacties met curriculum vitae kun je richten aan: vacature@dedoelen.nl. Je mag ook altijd even bellen met Sophie Zurhaar (HR adviseur) via 06-209 730 99.

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, gender en leeftijdscategorieën.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.