de Bibliotheek Gelderland Zuid: Projectmedewerker Educatie

de Bibliotheek Gelderland Zuid in Nijmegen zoekt een Projectmedewerker Educatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-09-2022Vergroot je wereld met de bibliotheek!
De Bibliotheek Gelderland Zuid zet zich in voor een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om te leren, anderen te ontmoeten, geïnspireerd te raken en te groeien. We bieden een schat aan verhalen, kennis en mogelijkheden om taal- en digitaal vaardiger te worden. Hierbij richten we ons in het bijzonder op de doelgroepen: jeugd 0-12 jaar, kwetsbare groepen op het gebied van taal en digitaal (NT1, NT2, senioren en jongeren in beroepsonderwijs) en cultureel geïnteresseerden. We organiseren uiteenlopende programma’s en projecten vanuit onze 26 vestigingen en 50 Bibliotheken op school. Dit doen we niet alleen, maar samen met culturele partners, welzijnsinstellingen en scholen.

De Bibliotheek Zuid is op zoek naar een

Projectmedewerker Educatie

32 uur per week

Sta jij voor kansengelijkheid, houd je van kinderboeken en wil je je inzetten om de taalvaardigheid, het leesvuur en de mediawijsheid bij kinderen en professionals uit het onderwijsveld te vergroten? Dan hebben wij een baan voor jou in ons team Educatie.

Functieomschrijving
Als Projectmedewerker Educatie zet je je in voor meer taalvaardigheid, leesplezier en digitale geletterdheid bij kinderen. Via én samen met professionals uit het onderwijsveld. Je voert projecten uit op kinderdagverblijven, scholen en in onze bibliotheekvestigingen. Voor en met kinderen, leerlingen en geregeld ook ouders of onderwijsprofessionals. Je bent de spin in het web op verschillende Bibliotheken op school (dBos) en je coördineert projecten als de VoorleesExpress in een aantal van onze regio’s. Je kent de kracht van een goed verhaal, je ademt leesplezier en weet die liefde over te brengen op kinderen.

Wat vragen we van jou?

 • Mbo+/hbo werk en denkniveau;
 • Liefde voor kinderboeken;
 • Didactische kwaliteiten mbt kinderen van 0-12 jaar;
 • Ervaring in het werken met groepen basisscholieren;
 • Affiniteit met digitale geletterdheid;
 • Uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • Hoge mate van zelfstandigheid en flexibiliteit;
 • In het bezit van rijbewijs B (MUST!).

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een zelfstandige en veelzijdige baan;
 • Arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling conform cao Openbare Bibliotheken, salaris schaal 7;
 • Werktijden in overleg, flexibiliteit gewenst en geboden;
 • Een organisatie in ontwikkeling, met aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers;
 • Jaarcontract met de intentie dat om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Iedereen is welkom bij Bibliotheek Gelderland Zuid: jong en oud, mensen van verschillende afkomst en met verschillende achtergronden en interesses. Om een diversiteit aan mensen te bedienen en bereiken vanuit onze organisatie, streven we ook in ons personeelsbestand naar diversiteit. Zodat we van elkaar kunnen leren en werkelijk van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de inwoners van ons werkgebied. Denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het meer divers maken van ons personeelsbestand dan komen we graag met je in contact.

Heb je belangstelling voor de functie?
Mail dan een motivatie en CV vóór 28 september naar sollicitaties@obgz.nl onder vermelding van “vacature projectmedewerker educatie”, ter attentie van Christine Fleischhacker, Manager Educatie. Voor meer informatie kun je bellen met Christine Fleischhacker 06 – 86809741.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.