De Bibliotheek Amstelland: Manager Publieke Dienstverlening

De Bibliotheek Amstelland in Amstelveen zoekt een Manager Publieke Dienstverlening voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 16-10-2022De Bibliotheek Amstelland is dé organisatie voor kennis en cultuur in de regio Amstelland. Actief in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn bruist de bibliotheek als nooit tevoren. Steeds meer bezoekers die allemaal blij en geïnspireerd de deur uit gaan, dat is ons doel. Daarom werken we de komende jaren aan een aantal belangrijke thema’s, zoals: meer kinderen aan het lezen krijgen, mensen helpen digitaal mee te doen en het culturele aanbod verrijken met unieke programmering. Samen met inwoners en partners willen we deze doelen realiseren. Een ambitie als deze is niet alleen belangrijk maar zorgt ook nog eens voor heel veel werkplezier.

We zoeken een ervaren en betrokken

Manager Publieke Dienstverlening

36 uur per week

die samen met MT en medewerkers gaat werken aan onze ambities op het vlak van Dienstverlening. Deze manager geeft leiding aan het team Publieke Dienstverlening (14,36 fte) dat verantwoordelijk is voor de dienstverlening in vier vestigingen. Dit team bestaat uit acht medewerkers klantenservice, elf adviseurs informatie en media, één vrijwilligerscoördinator en één assistent publieke dienstverlening (verder zijn er zes oproepkrachten, 23 bibliotheekassistenten en 90 vrijwilligers). Als manager publieke dienstverlening werk je nauw samen met de directeur en met je collega’s in de andere organisatieonderdelen en zorg je voor een vlekkeloze afstemming tussen de afdelingen.

Samen met jouw betrokken team maak je verbinding met de lokale samenleving om taalvaardigheid, leesplezier, mediawijsheid en digitale en culturele ontwikkeling te stimuleren. Je zet daarbij duidelijke lijnen uit voor je team, geeft ruimte aan creativiteit en stimuleert de groei van je medewerkers. Je zal in je rol van manager publieke dienstverlening ook aan de slag gaan met het naar buiten toe verstevigen van de bibliotheek door te netwerken met onze partners en gemeenten. Je legt contact, onderhoudt relaties en gaat achter aanvullende subsidies aan.

Daarnaast ben je lid van ons managementteam dat zich bezig houdt met het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid en de (financiële) doelstellingen van de organisatie. Projectmatig werken en procesmanagement zijn belangrijke onderdelen van de fase waar de organisatie zich in bevindt. We starten nog dit jaar met het traject voor een nieuwe meerjarenvisie, waarin de drie maatschappelijke opgaven in de bibliotheek een duidelijke plek krijgen.

Wat neem je mee?
Jij weet hoe je inspirerend leiding kunt geven en hoe je verschillende leiderschapsstijlen toepast om maximaal draagvlak te creëren. Al in een pril stadium kun jij kansen en ontwikkelingen signaleren, analyseren, afwegen en vertalen naar een aantrekkelijk dienstenpakket voor klanten en partners. Uiteindelijk weet je namelijk dat kwaliteit en resultaten behalen essentieel is voor het succes van onze bibliotheek. Jij hebt een visie en weet dit om te zetten naar een heldere aanpak met een duidelijke focus.

Dit doe je samen met jouw team, want jij geniet er van om het beste uit je medewerkers te halen en om ze te zien groeien onder jouw coachende leiding. In een sterk veranderende omgeving kan dit nog best pittig zijn, jij hebt oog voor wat er speelt op de werkvloer en bent in staat om te verbinden. Jij bent een collega waar zowel binnen als buiten de organisatie op gebouwd kan worden doordat je betrouwbaar, duidelijk en transparant bent in de omgang. Jij kunt denken in oplossingen en bent in staat om besluiten te nemen, maar bovenal ben jij mens- en klantgericht, dienstverlening zit immers in jouw genen.

Netwerken gaat jou goed af omdat je kennis hebt van lokale (politieke) verhoudingen, of dit makkelijk oppikt. Je kunt doelgroepgericht werken en snapt de waarde van marketing en publiciteit en weet dit te gebruiken in het belang van de bibliotheek. Tot slot heb je relevante werkervaring van minimaal vijf jaar waarbinnen je aantoonbare leidinggevende rollen hebt vervuld binnen de publieke dienstverlening en/of hospitality.

Wat bieden we jou?
Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie met ruimte voor ondernemerschap. Je komt te werken in een enthousiast (management)team binnen een dynamische en warme organisatie waar bevlogen medewerkers samenwerken aan grote maatschappelijke ambities. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken en afhankelijk van kennis en werkervaring. De functie is ingeschaald in schaal 11. Salarisindicatie tussen € 4.241 en € 5.527 bij een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

Bibliotheek Amstelland laat zich bij de werving en selectie ondersteunen door Colourful People. Fatima Bouhriani, partner bij Colourful People geeft graag antwoord op al je vragen. Zij is bereikbaar op f.bouhriani@colourfulpeople.nl of mobiel op 06 50500747. Je kunt je interesse kenbaar maken door je cv en motivatiebrief te mailen naar f.bouhriani@colourfulpeople.nl. De eerste gesprekken vinden plaats in week 44. De sluitingsdatum is 16 oktober 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.