Danstheater AYA: Medewerker Educatie

Danstheater AYA in Amsterdam zoekt een Medewerker Educatie voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenDanstheater AYA maakt toegankelijk en brutaal danstheater voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking. We staan voor dans met een sterke inhoud. AYA omarmt sinds de oprichting het ‘anders zijn’. Los van de dominante westerse norm van wat mooi is en wat hoort in dans en theater. We zorgen dat ons jonge en veelkleurige publiek zich thuis voelt in het theater en zich kan herkennen in wat er op het podium gebeurt. In de voorstellingen en de educatie- en participatieprojecten vertellen we verhalen die écht iets teweeg brengen en gaan over de wereld van nu. Per jaar speelt AYA 150 tot 180 voorstellingen voor 20.000 tot 25.000 jongeren.

Herhaalde oproep.

Medewerker Educatie

0,6 fte

AYA zet stevig in op educatie. Docenten krijgen lesmateriaal en introductievideo’s met informatie over de voorstelling en opdrachten waarmee leerlingen zelf aan de slag gaan ter voorbereiding en nabespreking. Zo maken ze kennis met het maakproces, de thematiek en performers. We zoeken zo snel als mogelijk een gedreven educatiemedewerker die zich in gaat zetten om de banden met scholen, leerlingen en theaters te onderhouden en versterken.

Taken onder meer

  • Aanspreekpunt voor PO, VO en hoger onderwijs, intermediairs, en educatie afdelingen van theaters;
  • Maken en verspreiden van educatiemateriaal, lesmateriaal educatiefilms;
  • Maken van inhoud voor workshops, het plannen van workshops en contact onderhouden met workshopdocenten;
  • Plannen en regelen van de AYA Solo’s in de klas, dialoogvoorstellingen op scholen.

Wie zoeken wij?
De educatiemedewerker die wij zoeken heeft interesse in de podiumkunsten, is in staat de missie en visie van AYA uit te dragen, combineert ‘denken’ en ‘doen’, is slagvaardig en toont eigen initiatief. Een goed netwerk in het PO, VO en van theater-/ dansdocenten is een pre. Twee jaar werkervaring in het educatieve werkveld.

Je komt te werken in een klein team met veel ervaring in de podiumkunsten, dat zich graag laat verrassen door nieuwe inzichten. Je werkt intern nauw samen met marketing en extern met scholen en educatieafdelingen theaters en educatieplatforms en met Frontaal Theaterbureau dat onze voorstellingen verkoopt. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en voor 0,6 fte. Beloning is conform de cao Toneel en Dans schaal V. Gezien de waarde die AYA hecht aan diversiteit en inclusie streven wij ook naar diversiteit in de samenstelling van ons team.

Je kunt je motivatie en cv mailen naar manuel@aya.nl Danstheater AYA, Contactweg 42h, 1014 AN Amsterdam, 020-386 85 74. Manuel: 06-201 267 25.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.