Codarts Rotterdam: Projectleider IT

Codarts Rotterdam in Rotterdam zoekt een Projectleider IT voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 01-10-2022PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs-en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie/Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigen hiervan.

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Voor de afdeling Informatiemanagement & IT (IMIT) zij wij zo spoedig mogelijk op zoek naar een:

Projectleider IT

36 uur per week (1 fte)

Codarts is op zoek naar een enthousiaste collega met kennis en expertise op het gebied van digitalisering in de bedrijfsvoering én het onderwijs in het opzetten, leiden en implementeren van projecten. Voor 2022/2023 staan er circa 15 projecten gepland. Essentieel daarin zijn de doorontwikkeling van Microsoft 365 én de Digitale Leeromgeving (DLO), de implementatie van security overall, het doorlopend inkopen en implementeren van SaaS-applicaties en het bouwen van koppelingen tussen IDM, bron- en afnemende systemen.

Waar kom je te werken?
De afdeling IMIT (Informatiemanagement & IT) is continu in ontwikkeling. De afdeling adviseert over het gebruik van informatiesystemen bij bedrijfs-en onderwijsprocessen. IMIT ondersteunt de organisatie op het gebied van onderwijsinnovatie met IT, architectuur, informatiebeveiliging, project-, contract- en datamanagement, consultancy, procesoptimalisatie, innovatie in co-creatie en sourcingstrategie.

Wat ga je doen?
De Projectleider IT voert professioneel en deskundig (deel-)projecten uit op het gebied van infrastructuur / (onderwijs)applicaties en doet dit binnen de context van de strategische doelstellingen van Codarts en de Digitale Leeromgeving (DLO). Vanuit deze rol draag je als teamlid bij aan de doelen van het resultaatverantwoordelijke team en de ambities van de afdeling en organisatie. Het betreft projecten op een relatief afgebakend aandachtsgebied met relatief heldere kaders. De projecten zijn inhoudelijk verweven met andere projecten. Verandermanagement bij adoptie is onderdeel van je rol.

Per project verricht je vooronderzoek en stel je de probleem- en vraagstelling op. In overleg met de opdrachtgever stel je de projectopdracht samen en draag je zorg voor het opstellen van o.a. de projectorganisatie en een project-, implementatie- en adoptieplan. Uiteraard stem je daarbij goed af met alle projectbetrokkenen. Je zorgt ervoor dat het project de gemaakte afspraken nakomt en de afgesproken resultaten oplevert en informeert de organisatie over de mogelijke impact van het project. Daarnaast stuur je projectmedewerkers functioneel aan en bewaak je de rapportage over voortgang, uitputting van middelen en beslismomenten en adviseer je bij afwijkingen van het plan en/of onvoorziene omstandigheden. Dit alles binnen de tijdlijn die voor het project is afgesproken. Aan het einde van ieder project verzorg je de evaluatie.

Wie zoeken we?
De ideale kandidaat beschikt over sterke communicatieve eigenschappen en is in staat om functionele, professionele en sociale gesprekken te voeren en hierbij te schakelen tussen verschillende niveaus. Daarbij is het van belang dat je mensen op een motiverende en enthousiaste manier mee kan krijgen in ‘jouw’ project. Je bent van nature nieuwsgierig en leergierig en kunt vanuit een breed perspectief luisteren om zo de vraag voor iedereen helder te formuleren. Als Projectleider beschik je over een hands-on-mentaliteit en een resultaatgerichte, proactieve houding; je wacht niet af maar zoekt zelfstandig naar oplossingen en mogelijkheden. Je hebt inzicht in organisatorische en procesmatige samenhangen in bredere context dan het eigen aandachtsgebied en draagt bij aan de kennistransfer en deelt actief kennis en ervaringen. Tevens ben je analytisch ingesteld en weet je hoofdzaken van bijzaken te scheiden.

Verder verwachten wij van jou:

  • Algemeen theoretische en praktische gerichte kennis op het aandachtsgebied van projectleiding, bijvoorbeeld Agile werken, Scrum, Prince2;
  • HBO-niveau (opleiding of ervaring);
  • Minimaal 3 jaar ervaring in het opstellen van projectplannen, adviezen en (voortgangs)rapportages en het leiden van projecten.

Ons aanbod
Een verantwoordelijke en afwisselende functie in een collegiaal team in hartje Rotterdam. De functie is volgens CAO-HBO ingeschaald in schaal 10; min € 3.018,49 en max € 4.569,57 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en relevante werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO HBO, waaronder een goede verlofregeling, een eindejaarsuitkering, fietsenplan, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten, collectieve zorgverzekering.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hoofd Informatiemanagement & IT, Roberto Barros Andrade, via vacatures-imit@codarts.nl.

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met de afdeling P&O via bureaupo@codarts.nl.

Ben je enthousiast?
Je motivatiebrief en cv kun je tot 1 oktober 2022 per e-mail sturen aan bureaupo@codarts.nl.

Goed om te weten
Om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.