Bibliotheek Kennemerwaard: Programmaconsulent Veilig Puberen

Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar zoekt een Programmaconsulent Veilig Puberen voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-10-2022Bibliotheek Kennemerwaard is een ambitieuze organisatie die het bibliotheekwerk verzorgt in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Dijk & Waard met 14 vestigingen. Er werken ca. 150 medewerkers t.b.v. de programma’s Participatie & Zelfredzaamheid, Ontwikkeling & Ontplooiing en Educatie. Dit uit zich in activiteiten voor scholen, kinderopvang, inwoners, bezoekers en maatschappelijke partners om projecten gericht op leesbevordering, educatie, algemene ontwikkeling en participatie in onze samenleving mogelijk te maken. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief. We willen een diverse organisatie zijn, waar iedereen welkom is.

Het ABC Huis is opgericht op 1 januari 2021. Vanuit het ABC Huis worden er steeds meer samenwerkingsprojecten tussen Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard uitgevoerd. Het is een bestuurlijke fusie tussen de stichtingen: Artiance – Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek Kennemerwaard en ABC Huis (holding).

Vind jij het belangrijk dat het bewustzijn in het veilig omgaan met media wordt vergroot? Weet jij leerlingen en ouders te stimuleren gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken?

Bibliotheek Kennemerwaard zoekt een

Programmaconsulent Veilig Puberen

24 uur per week

Bibliotheek Kennemerwaard werkt structureel samen met een groot aantal scholen en instellingen om het bewustzijn van leerlingen te vergroten op het gebied van mediawijsheid. Om dit te bereiken is het werk van de Programmaconsulent Veilig Puberen op de scholen van groot belang. Binnen het programma Educatie werk je vooral samen met het team 12+.

Wat ga je doen?
Als Programmaconsulent Veilig Puberen werk je voor de bovenbouw van het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Je bent de vertegenwoordiger van de bibliotheek binnen de scholen en bent als zodanig ook werkzaam op diverse scholen. Je levert een actieve bijdrage op ouderavonden en bent als gespreksleider in gesprek met de leerlingen tijdens diverse lessen op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Deze lessen zijn actueel en richten zich op omgaan met elkaar en media in combinatie met seksualiteit. Hiervoor biedt je ruimte en luister je actief, zonder oordeel, naar de verhalen van leerlingen en ouders. Je bent in staat gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken en kunt je gemakkelijk verhouden tot seksualiteit. Je stimuleert leerlingen en hun ouders gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken en in het veilig omgaan met media.

Het is ook jouw taak om het contact met de scholen te onderhouden, de vraag op te halen en de lessen en ouderavonden in te plannen met de scholen.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een collega die

 • Aantoonbare interesse heeft in onderwijs & educatie van leerlingen, ouders en leerkrachten / docenten.
 • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau heeft.
 • Beschikt over relevante werkervaring en bereidheid is tot het volgen van bijscholing.
 • Pedagogisch en didactisch vaardig is. Je kunt een gesprek leiden en staat sterk in je schoenen.
 • Improvisatievermogen heeft en flexibel is. Je kunt inspelen op het gevoel van leerlingen.
 • Zich kwetsbaar durft op te stellen.
 • Ondernemend en verbindend is.
 • Resultaatgericht en kwaliteitsbewust is.
 • Digitaal vaardig is.
 • Wil werken in een zelfstandige functie met veel vrijheid, maar ook weet wat samenwerken is.
 • Goed kan plannen en organiseren.

Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende functie met ruimte voor initiatief, ontwikkelmogelijkheden en een functie die veel contacten in en extern met zich meebrengt. Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. De functie is gekoppeld aan het functieprofiel van programmaconsulent B en is gewaardeerd in salarisschaal 7. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Solliciteren
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Leonie Befort, programmaconsulent A telnr. 06-21887494. Je kunt je sollicitatie voorzien van motivatie en CV tot uiterlijk 4 oktober insturen via onderstaande button.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.