Bibliotheek De tweede verdieping: Lid voor de Raad van Toezicht

Bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein zoekt een Lid voor de Raad van Toezicht | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 05-10-2022Stichting Bibliotheek Nieuwegein – De tweede verdieping – biedt (letterlijk en figuurlijk) ruimte aan iedereen. Om te studeren en te werken. Om talenten te verrijken met boeken, tijdschriften en online mogelijkheden. Om te genieten van kunst en cultuur, te debatteren en een mening te vormen. Samen met ons stevige netwerk zorgen we voor een toegankelijke plek die inspireert en uitdaagt. De stichting is een middelgrote, dynamische en professionele organisatie die op een vernieuwende wijze vorm en inhoud geeft aan eigentijds bibliotheekwerk.

De komende jaren werken we aan belangrijke maatschappelijke opgaven, zoals het versterken van (digi)tale vaardigheden bij de inwoners van Nieuwegein, hen deel te laten nemen aan de informatiesamenleving en hen te stimuleren tot een leven lang te leren en ontwikkelen. Dit alles vanuit een visie die gebaseerd is op het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

Een groot actueel project is de realisatie van een nieuw dienstverleningsconcept in het Stadshuis in samenwerking met de Gemeente, Werk en Inkomen Lekstroom, het Vrijwilligershuis en Movactor. Speerpunt hierbij is de doorontwikkeling naar een ‘third place’ waarbij gastvrijheid en integrale dienstverlening centraal staat. Binnen al deze ontwikkelingen is de bibliotheek de verbindende schakel.

Wij zijn op zoek naar een

Lid voor de Raad van Toezicht

Wij zoeken een kandidaat die:

  • Affiniteit heeft met het publieke domein, cultuur en informatievoorziening.
  • Actief en maatschappelijk betrokken is in Nieuwegein.
  • Ervaring heeft met organisatieprocessen.
  • In (de directe omgeving van) Nieuwegein woont.

De Raad van Toezicht vergadert minimaal 5 keer per jaar en ziet toe op de beleidsstrategie, financiën en organisatieontwikkeling. Daarnaast staat de Raad de directeur-bestuurder met raad en daad terzijde en fungeert daarmee als klankbord.

Het betreft onbezoldigde functie.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de vice-voorzitter van de Raad van Toezicht, mevrouw N. (Nicole) van Nimwegen. Dit kan telefonisch op nummer 06 – 53720521 of via secretariaat@detweedeverdieping.nu.

Je kunt tot uiterlijk 5 oktober 2022 schriftelijk reageren, ter attentie van de vice-voorzitter van de Raad van Toezicht, mevrouw N. (Nicole) van Nimwegen via secretariaat@detweedeverdieping.nu.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.