tinker imagineers: Senior 3D Ontwerper

Tinker imagineers in Utrecht zoekt een Senior 3D Ontwerper voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenTinker is een bureau voor creatieve consultancy en belevingsontwerp. We brengen ideeën tot leven door middel van tentoonstellingen, evenementen, paviljoens en multimediale theaters. We doen zowel research, projectontwikkeling, ontwerp als productie.

Tinker bestaat sinds 1991 en is gevestigd in het hart van het oude centrum van Utrecht. Het bureau telt ruim 30 medewerkers en een brede kring freelancers. Het vaste team bestaat uit consultants, ontwerpers, content ontwikkelaars en producenten.

Gezocht: enthousiaste collega met ruime ervaring in experience design.

Senior 3D Ontwerper

32 tot 40 uur per week

Kom jij het tinker team versterken?
We zoeken per direct een ervaren 3D ontwerper met creatieve, vernieuwende ideeën en uitstekende sociale vaardigheden. Je hebt ten minste vijf jaar relevante ervaring en bent in staat om sterk conceptueel te kunnen denken en presenteren. Je hebt een ontwerpstijl die tot de verbeelding spreekt en een achtergrond in vergelijkbare projecten: museaal, theatraal en/of scenografisch. Tot slot heb je ruime ervaring met het ontwerpen van collectietentoonstellingen en daarnaast ervaring met cross-mediale ontwerptrajecten.

Als senior 3D ontwerper ontwikkel je de ruimtelijke dimensie van Tinkerprojecten. Je doorloopt daarbij alle fases in een project; van conceptontwikkeling en creatief ontwerp tot de art directie tijdens productie. Naast deze primaire verantwoordelijkheid werk je bij Tinker altijd samen met andere disciplines die effectief en creatief samen moeten komen tot een multidisciplinair ‘experience design’. Meer of mindere kennis van, interesse in en visie op dat brede proces is daarom essentieel.

Dit ga je doen

 • Idee- en conceptontwikkeling.
 • Maken van visualisaties en presentaties.
 • Ruimtelijk ontwerp van SO tot en met DO.
 • Integratie met lichtontwerp, multimediale interactie en audiovisuele content.
 • Functioneel ontwerp, inpassing infrastructuur gebouw.
 • Productiebegeleiding & art directie tijdens bouw met betrekking tot 3D ontwerp.
 • Aansturen/begeleiden interne/externe ontwerpers.
 • Afstemming directie, collega’s en leveranciers.

Dit ben jij

 • Beheersing van de nodige Apple ontwerpsoftware (Vectorworks, photoshop en Indesign).
 • Beheersing van visualisatie- en renderingtechnieken.
 • Inzicht in en kennis van experience design in bredere zin.
 • Grote make van creativiteit en het weten te vinden van sterke innovatieve oplossingen.
 • Kennis van praktische implicaties van oplossingen en samenhangende kosten.
 • Positieve instelling en nieuwsgierigheid.
 • Team-spirit.
 • Een hands on mentaliteit en oplossingsgerichtheid.
 • Flexibiliteit in werktijden en werklocaties (onder andere af en toe thuis).
 • Beschikbaarheid voor werken in het buitenland.
 • Adequaat Engels in woord en schrift.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een relaxte baan op de mooiste werkplek van Utrecht met een super leuk en gedreven team. We uiten waardering naar elkaar en houden van het vieren van onze successen.
 • Een marktconform salaris met daarnaast 10% winstdeling voor het team per jaar.
 • Ook een pensioenregeling, een overheerlijke vegetarische lunch, veel feestjes en gezelligheid en niet te vergeten een eigen boot waarmee je met collega’s of vrienden de Utrechtse grachten kunt verkennen.

Enthousiast geworden?
Dan maken we graag kennis met je! Via onderstaande ‘solliciteer’ button kun je je gegevens met ons delen en stellen we je een aantal vragen. Een uitgebreide motivatiebrief is niet nodig, wel is een portfolio waar je ervaring uit blijkt gewenst.

Note: zonder relevante ervaring met vergelijkbare projecten heeft het helaas geen zin om te solliciteren.

Please note that this position requires professional working proficiency in Dutch.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.