Tetem: Kunst- en Techniekdocent

Tetem in Twente zoekt een Kunst- en Techniekdocent voor een variabel aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geen



Tetem is een onderzoekend presentatieplatform in een rijk netwerk van creatieve makers en denkers. We opereren in het brede veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen.

Talenten opleiden voor de creatieve kennissamenleving
Tetem beschouwt educatie als een kernopdracht. Het onderwijs in kunst en techniek heeft de toekomst. Daar worden de talenten opgeleid die later een voortrekkersrol kunnen vervullen in een creatieve kennissamenleving! Dit doen we door het aanbieden van educatieprogramma’s die kinderen / jongeren stimuleren in het bedenken van creatieve oplossingen, die hen sterker en adaptiever maken ten opzichte van nieuwe ontwikkelingen en opleiden tot kritische, zelfredzame jonge mensen. Leerlingen werken aan digitale vaardigheden, maken kennis met nieuwe technieken en ontwikkelen tegelijkertijd hun communicatieve en sociale vaardigheden. Hun verbeeldingskracht wordt gestimuleerd, maar ook het vermogen tot reflectie en samenwerken. Het programma is geïnspireerd door actuele tentoonstellingen, maakcultuur en nieuwe media en legt verbindingen tussen mediakunst, onderwijs, wetenschap en technologie.

Het aanbod van Tetem bestaat uit een gevarieerd workshopprogramma voor het PO, VO en MBO. Workshops worden op maat gemaakt. Leerlingen komen op een onderzoekende, spelende en makende manier in aanraking met een breed scala aan disciplines. Het aanbod is opgedeeld in thema’s met elk een eigen focus. Ze zijn uitdagend en sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen / jongeren. We maken gebruik van de ‘learning-by-doing’ methodiek, zodat leerlingen ervaren welke invloed technologie heeft op jezelf en je omgeving en hoe je als individu bewuste keuzen kunt maken ten aanzien van bepaalde technologieën.

Gezocht:

Kunst- en Techniekdocent

variabel aantal uur

Kunstenaars, makers en techneuten gezocht!!
De workshops worden gegeven door kunstenaars / makers en techneuten. Een onderwijsbevoegdheid is niet nodig. Een flinke dosis enthousiasme, passie voor kunst en techniek én affiniteit met de doelgroep wél!!

Functieprofiel

  • Je geeft zelfstandig workshops, minimaal 20 per jaar.
  • Je hebt kennis van en bent zeer vaardig op het gebied van ICT, digitale media, programmeren, 3D, VR en AR-technieken (of bent bereid via een intern traject deze ervaring op te doen).
  • Je hebt kennis over het brede werkveld van maakcultuur en e-cultuur (of bent bereid via een intern traject deze ervaring op te doen).
  • Je bent inspirerend, flexibel, innovatief en ondernemend.
  • Je weet leerlingen te motiveren en hebt een natuurlijk overwicht.
  • Je bent bereid een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan te vragen.

Aanmelden met CV en motivatiebrief kan bij Suzanne Vendel.

We hopen van je te horen!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.