Stichting Musea Zutphen: Medewerker Publiek en Commerciële Zaken

Stichting Musea Zutphen in Zutphen zoekt een Medewerker Publiek en Commerciële Zaken voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-08-2022Stichting Musea Zutphen exploiteert twee musea in het historische stadshart van Zutphen: het Stedelijk Museum Zutphen, een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving treffend in beeld brengt en Museum Henriette Polak, hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. Beide musea zijn gevestigd in het 17e -eeuwse stadspaleis het Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof. De organisatie telt 17 betaalde medewerkers en 80 vrijwilligers. De Musea Zutphen ontvangen jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers uit heel Nederland.

Voor de afdeling Publieke en Commerciële zaken zoeken we per direct een enthousiaste collega die er, samen met de gastheren en gastvrouwen, voor zorgt dat de bezoekers een warm ontvangst ervaren.

Medewerker Publiek en Commerciële Zaken

28 uur per week

Je werkt nauw samen met je collega medewerker Publiek en Commerciële Zaken (PCZ). Onderling stemmen jullie de PCZ-werkzaamheden en het werkrooster af. Hiernaast werken jullie samen met twee collega’s die in het weekend verantwoordelijk zijn voor de dag-coördinatie. De medewerkers PCZ sturen samen onze ± 50 vrijwilligers aan die als gastvrouw/-heer werkzaam zijn voor de Musea Zutphen. Je wordt aangestuurd door en legt verantwoording af aan het Hoofd Bedrijfsvoering en bij diens afwezigheid aan de directeur van de musea.

Onze vraag
Wij zoeken een proactieve collega die snel, zorgvuldig en zelfstandig kan werken.
Je bent representatief, sociaal en communicatief vaardig, flexibel en klantgericht. Je bent een goede planner en daardoor in staat om effectief en accuraat om te gaan met deadlines, maar ook onverwachte situaties weet je uitstekend op te vangen. Je hebt ervaring met het werken met (vrijwillige) medewerkers en weet hen te motiveren en te enthousiasmeren.

Jouw taken
Samen met het team gastvrouwen en gastheren draag jij zorg voor een goede ontvangst van en informatieve serviceverlening aan de museumbezoekers. Jij en jouw PCZ-collega’s coördineren de verkoop van de entreebewijzen en het museumwinkelassortiment, de (begeleiding van) verhuringen van specifieke ruimten en de administratieve afhandeling daarvan. Hiernaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van managementrapportages, waarbij je de input van jouw PCZ-collega’s gebruikt. Jij bent de schakel tussen de frontoffice en de backoffice van de musea en werkt nauw samen de collega’s van Educatie, Facilitaire Zaken en PR & Marketing en met onze horecapartner het Hampshire Hotel ‘s Gravenhof.

Jouw profiel
Jij hebt tenminste een mbo werk- en denkniveau, een goede beheersing van het Officepakket en ervaring met kassa- en voorraadbeheersystemen. Je hebt cijfermatig inzicht. Jij beschikt over relevante werkervaring bij een publieksgerichte organisatie, bij voorkeur in de cultuur- en/of hospitality sector. Je hebt een duidelijke visie op en ervaring met het zorgdragen voor een klantvriendelijke ontvangst.

Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en je kunt je prima redden in het Engels en bij voorkeur in het Duits en Frans. Je bent in het bezit van een BHV-diploma en het certificaat ‘Sociale hygiëne’, of hebt de bereidheid die binnen een jaar te halen. Je bent woonachtig in (de directe omgeving van) Zutphen. Een goede conditie is essentieel, want de functie vergt dat je fysiek in staat bent om lange(re) tijd te staan en dat je zonder problemen lichte tilwerkzaamheden kunt verrichten.

Wij bieden

  • Een gevarieerde, uitdagende functie voor 28 uur per week. We starten met een jaarcontract, met een proeftijd van een maand.
  • Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Werktijden zijn flexibel. Afhankelijk van jouw inroostering ben je beschikbaar tijdens avonden, tijdens feestdagen en spring je waar nodig bij in het weekend.
  • Je komt te werken in een collegiale, dynamische werkomgeving op een bijzondere plek in het historische stadshart van Zutphen. Stichting Musea Zutphen streeft naar diversiteit en inclusie en wil dat ook graag zichtbaar maken in de samenstelling van het team en in het programma.
  • Waardering voor je werk en inzet en een salaris op basis van je kennis en ervaring conform schaal 6 van de Museum cao.

Ben jij de fijne collega die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan? Stuur je sollicitatiebrief en cv dan uiterlijk 18 augustus 2022 naar Tiana Wilhelm, directeur Musea Zutphen, tianawilhelm@museazutphen.nl.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 22 augustus, de tweede ronde op 25 augustus 2022.

Heb je vragen? Bel of mail dan naar Tiana Wilhelm.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Informatie over de Musea Zutphen: zie onze website.