Stichting Musea Zutphen: Medewerker Facilitaire Zaken

Stichting Musea Zutphen in Zutphen zoekt een Medewerker Facilitaire Zaken voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-08-2022Stichting Musea Zutphen exploiteert twee musea in het historische stadshart van Zutphen: het Stedelijk Museum Zutphen, een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving treffend in beeld brengt en Museum Henriette Polak, hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. Beide musea zijn gevestigd in het 17e -eeuwse stadspaleis het Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof. De organisatie telt 17 betaalde medewerkers en 80 vrijwilligers. De Musea Zutphen ontvangen jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers uit heel Nederland.

Voor onze afdeling Facilitaire zaken zoeken wij per direct een

Medewerker Facilitaire Zaken

20 uur per week

Wij zoeken een proactieve collega met twee rechterhanden die snel, zorgvuldig en zelfstandig kan werken en er voldoening uithaalt om alle technische en facilitaire zaken in de museale gebouwen op rolletjes te doen lopen. Je wordt aangestuurd door de coördinator Facilitaire Zaken. Jullie leveren een belangrijke bijdrage aan een aangename en veilige verblijf- en werkomgeving voor bezoekers en (vrijwillige) medewerkers en de museumcollecties.

Jouw taken
Je draagt er zorg voor dat de museumgebouwen, tuin en de buitenterreinen schoon, veilig en technisch op orde zijn. Je verricht dagelijkse en preventieve onderhoudswerkzaamheden, voert inspecties en controles uit. Je werkt regelmatig samen met externe partijen op het gebied van schoonmaak, gebouw en installatieonderhoud en beveiliging en maakt hen indien nodig wegwijs in het gebouw. Je controleert en beoordeelt de technische werkzaamheden van derden. Je hebt een signalerende functie en bedenkt samen met collega’s oplossingen voor alle voorkomende knelpunten op jouw werkterrein. Je ondersteunt bij de op- en afbouwwerkzaamheden van tentoonstellingen en andere museumactiviteiten, inclusief incidenteel schilder- en timmerwerk.

Jouw profiel

 • Jij hebt een mbo werk- en denkniveau, aangevuld met cursussen op jouw werkgebied.
 • Je hebt twee tot vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt kennis van audiovisuele apparatuur.
 • Je kunt goed omgaan met Outlook, Word en Excel.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig, flexibel en stressbestendig.
 • Je bent een goede planner en gaat effectief en accuraat om met deadlines, maar ook met onverwachte situaties.
 • Je hebt ervaring met het werken met vrijwilligers.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een BHV-diploma, of hebt de bereidheid dit diploma binnen een half jaar te halen.
 • Je bent fysiek in staat om zonder problemen tilwerkzaamheden te verrichten.
 • Je bent woonachtig in (de directe omgeving van) Zutphen.

Wij bieden

 • Een gevarieerde, uitdagende functie voor 20 uur per week. We starten met een jaarcontract, met een proeftijd van een maand.
 • Je komt te werken in een collegiale, dynamische werkomgeving op een bijzondere plek in het historische stadshart van Zutphen. Stichting Musea Zutphen streeft naar diversiteit en inclusie en wil dat ook graag zichtbaar maken in de samenstelling van het team en in het programma.
 • Waardering voor je werk en inzet en een salaris op basis van je kennis en ervaring conform schaal 5 van de Museum cao.

Ben jij de fijne collega voor wie goede dienstverlening vanzelfsprekend is? Stuur je sollicitatiebrief en cv dan uiterlijk 18 augustus 2022 naar Tiana Wilhelm, directeur Musea Zutphen, tianawilhelm@museazutphen.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op 24 augustus, de tweede ronde op 26 augustus 2022.

Heb je vragen?
Bel of mail dan naar Alexander Tromp, coördinator Facilitaire Zaken, 06-59818638, alexandertromp@museazutphen.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Informatie over de Musea Zutphen: zie onze website.