Stichting Koninklijke Defensiemusea: Medewerker Publiekdienstverlening Marechausseemuseum

De Stichting Koninklijke Defensiemusea zoekt voor het Marechausseemuseum in Buren een Medewerker Publiekdienstverlening voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-08-2022De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) beheert en presenteert de rijkscollectie militair erfgoed op vier eigen museumlocaties: Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. De SKD heeft bovendien een collectiedepot in Soesterberg en in Den Helder.

De SKD zoekt voor het Marechausseemuseum een

Medewerker Publiekdienstverlening Marechausseemuseum

32 uur per week

Onze missie
Als het Rijksmuseum van het militaire erfgoed van Nederland vergroten wij het historisch en actueel besef over de impact van oorlogen op onze maatschappij. Het leert ons publiek waarom onze vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn en dat we met elkaar moeten beschermen wat ons dierbaar is. Door te tonen hoe sterk de krijgsmacht verbonden is met Nederland, vergroten we de verbondenheid van Nederlanders met de krijgsmacht. Daarmee dragen we bij aan een vrijheidsbewuste en weerbare samenleving.

Waar kom je werken?
De SKD-organisatie heeft een formatie van ca. 70 fte plus ca. 350 vrijwilligers, verdeeld over onze vier museumlocaties. Je komt te werken bij onze vestiging in Buren. Er is geen dag hetzelfde. Past de rol als gastheer/-vrouw en wordt jij blij van afwisseling? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Wat ga je doen?
Als medewerker Publieksdienstverlening ben je hét gezicht van het Marechausseemuseum. Je zorgt samen met jouw collega’s voor het reilen en zeilen binnen het museum. Je opent het museum, ontvangt de bezoekers achter de kassa, houdt de museumwinkel bij en voorziet de bezoekers van informatie ‘op maat’, niet alleen over het museum maar ook over de omgeving. Je werkt samen met de vrijwilligers, en ondersteunt ze in hun rol als gastheer/-vrouw. Naast je rol als gastheer/-vrouw vervul je een aantal administratieve taken zoals het behandelen van de post, opstellen van facturen en aannemen van de telefoon. In de winkel verkoop je niet alleen kaartjes, maar ook souvenirs en andere artikelen. Daarnaast beschikt elke medewerker over een BHV certificaat, met een jaarlijkse herscholing.

Wie ben jij?
Wij zoeken iemand die beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent representatief, klantgericht en staat stevig in je schoenen. Je bent flexibel en bereid om in het weekend te werken volgens rooster.

Wat bieden wij?
De functie is ingedeeld in salarisschaal 4 van de Museum-cao (€ 2.196,- tot maximaal € 2.631,- obv 36 uur aangevuld met een eindejaarsuitkering van 3,4%). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging. Je komt te werken op een prachtige locatie bij een organisatie in beweging. Je gaat samenwerken met enthousiaste en gedreven collega’s en vrijwilligers.

Geïnteresseerd?
Mail dan vóór 31 augustus 2022 je motivatie met curriculum vitae naar HR@defensiemusea.nl ter attentie van Heleen Bronder.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Heleen Bronder op telefoonnummer 06-39434311. De gesprekken staan gepland op 8 en 15 september 2022.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.