Stichting Koninklijke Defensiemusea: Adviseur Interne Communicatie

De Stichting Koninklijke Defensiemusea in Soest zoekt een Adviseur Interne Communicatie voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-08-2022De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) beheert en presenteert de rijkscollectie militair erfgoed op vier eigen museumlocaties: Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. De SKD heeft bovendien een collectiedepot in Soesterberg en in Den Helder.

De SKD zoekt een

Adviseur Interne Communicatie

24 tot 32 uur per week

Ben jij de communicatieprofessional die initiatief toont, regie pakt en met plezier de neuzen dezelfde kant op richt? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Waar kom je werken?
De SKD-organisatie heeft een formatie van ca. 70 fte, plus ca. 350 vrijwilligers, verdeeld over onze vier musea. Je werkt voornamelijk vanuit onze museumlocatie in Soesterberg maar je werkt voor alle musea en vindt het leuk om deze af en toe te bezoeken. Je werkt nauw samen met de algemeen directeur, directiesecretaris, HR, en de manager marketing en communicatie. Zie jij het als een uitdaging om onze interne communicatie vorm te geven?

Wat ga je doen?
Dit is een nieuwe rol binnen de SKD. Er is veel ruimte om de functie in te vullen. Interne communicatie is essentieel voor de betrokkenheid en samenwerking in onze organisatie. Je informeert, deelt, inspireert en ondersteunt de dialoog met als doel dat medewerkers trots en betrokken zijn. Jij wordt regisseur en aanjager van de interne communicatie en houdt alle musea betrokken. Je let op de toegankelijkheid van opgeslagen data en besluitvorming, komt met verbetervoorstellen en voert die door. Je denkt na over passende oplossingen om onze interne communicatie en het onderling delen van kennis nog aantrekkelijker, opvallender en actiegerichter te maken. Bijvoorbeeld door het maken en begeleiden van creatieve en aansprekende content. Je hebt een zelfstandige rol waarbij jij van plan tot uitvoering aan zet bent.

Wie ben jij?
Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld hbo-opleiding op het gebied van communicatie), minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie en aantoonbare ervaring met interne communicatie. Uiteraard ben jij communicatief sterk in woord en geschrift en vaardig in alle vormen van digitale en sociale media. Je hebt bij voorkeur kennis van CRM, AFAS en Sharepoint. Je bent analytisch sterk, proactief, organisatiesensitief en je werkt graag samen.

Wat bieden wij?
Een interne communicatierol met veel ruimte om zelfstandig invulling te geven aan de functie. De functie is ingedeeld in schaal 9 van de Museum-cao (maximaal € 3.849,- o.b.v. 36 uur met een eindejaarsuitkering van 3,4%). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging. Binnen je functie is er ruimte om je te ontwikkelen en bieden we de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en/of cursussen. Je komt te werken op een prachtige locatie bij een organisatie in beweging en hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. De uren, werkdagen en werktijden zijn in overleg in te vullen.

Geïnteresseerd?
Mail dan vóór 31 augustus 2022 je motivatie met curriculum vitae naar HR@defensiemusea.nl ter attentie van Melissa Verwaal. De gesprekken zijn gepland op 6 en 14 september a.s.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Eric de Koning (directiesecretaris) 06-55141377 of Michaëla van Grinsven (manager marketing en communicatie) 06-23531053.

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.