Spoorwegmuseum: Registrator

Het Spoorwegmuseum in Utrecht zoekt een Registrator voor 32 tot 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 21-08-2022Het Spoorwegmuseum is een cultuurattractie van wereldformaat. Op spraakmakende wijze wordt de bezoeker door de wereld van het spoor gevoerd. Het Spoorwegmuseum ontvangt normaliter per jaar ruim 430.000 bezoekers. Door een prachtige collectie, een slimme organisatie en enthousiaste medewerkers heeft het museum nationaal en internationaal aanzien.

De afdeling Collecties van het Spoorwegmuseum zoekt per 1 oktober (of mogelijk eerder) een enthousiaste:

Registrator

32 tot 38 uur per week

Het museum zal zich de komende jaren sterk richten op zijn erfgoedfunctie. Om de kennis over de omvangrijke collectie van het Spoorwegmuseum voor toekomstige generaties te borgen en te ontsluiten, is in 2020 de collectie m.b.v. de RCE gewaardeerd. In opvolging daarvan is in begin 2021 de ‘Registratiefabriek’ opgezet waarin, bijgestaan door het vaste team van de afdeling Collecties, een aantal tijdelijke medewerkers zich ontfermt over de registratie en digitalisering van de kerncollectie.

De afdeling Collecties bestaat uit een Hoofd Collecties, een Conservator, twee Collectiemedewerkers en een Registrator. Voor de duur van het project is de afdeling sinds het voorjaar 2020 aangevuld met een tijdelijke Junior Conservator, 9 Registratoren, 2 Collectiemedewerkers en een Projectleider Registratiefabriek. Als Registrator rapporteer je aan de Projectleider.

Werkzaamheden:

 • Je werkt in een team van Registratoren aan de basisregistratie van objecten en uit de collectie van het Spoorwegmuseum. Dit gebeurt binnen een gestandaardiseerde procedure van registratie, fotografie en fysieke nummering.
 • Het inpakken en op standplaats zetten van de objecten;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitbouw van de ontsluiting van collectieonderdelen;
 • Je neemt actief deel aan Registratieoverleggen;
 • De werkplek is in Utrecht, maar hou er rekening mee dat je mogelijkerwijs op locaties Maarsbergen en Blerick werkt.

Functie-eisen:
Wij zoeken een enthousiaste, flexibele en energieke collega, die nauwgezet te werk gaat, stevig in zijn of haar schoenen staat en zich niet laat afschrikken door onverwachte situaties. Gezien de aard van de collectie moet je rekening houden met het feit dat het werk soms fysiek belastend kan zijn. Wij bieden een unieke en uitdagende functie in een bijzondere werkomgeving.

Over jou:

 • Je bent afgestudeerd aan de Reinwardt Academie;
 • Je hebt tenminste drie jaar ervaring met museumregistratie;
 • Je bent onderzoekend, bevlogen en functioneert zowel zelfstandig als in teamverband;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en een uitstekende pen;
 • Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en resultaatgericht;
 • Je signaleert proactief kansen ter optimalisatie van de werkzaamheden en voert deze in overleg door;
 • Kennis van online ontsluiting is een pré;
 • Kennis van auteursrecht en de AVG is een pré;
 • Affiniteit met het heden, verleden en toekomst van het spoor in Nederland strekt uiteraard tot aanbeveling.

Wij bieden:

 • Een tijdelijk dienstverband voor minimaal 32 uur per week voor tenminste 11 maanden, met uitzicht op verlenging;
 • Passende en marktconforme arbeidsvoorwaarden (schaal 6, CAO recreatie), minimaal €2.612,78 en maximaal €3.289,30 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van de werkervaring. Je ontvangt standaard 7,5% extra over het CAO salaris (dit is al verrekend in bovenstaande salarisindicatie);
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een dynamische en aantrekkelijke werkomgeving in een enthousiast team Collecties.

Geïnteresseerd?
Stuur een mail naar l.harnisch@spoorwegmuseum.nl met jouw gegevens, motivatiebrief en CV vóór 21 augustus 2022. Bij vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Evelien Pieterse (Projectmanager Registratiefabriek) op het telefoonnummer 030-230 6240. Bij vragen over de procedure kan je contact opnemen met Laurie Harnisch (P&O) via tel. nr. 030 – 230 6299. De gesprekken vinden plaats tussen 17 en 26 augustus 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.