Rijksmuseum: Beveiligingsmedewerker (CCNL)

Het Rijksmuseum in Amersfoort zoekt een Beveiligingsmedewerker (CCNL) voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

Wil jij werken in de Beveiliging, maar ben je werken in de weekenden en avonden zat? Bij het Rijksmuseum zijn we op zoek naar Beveiligingsmedewerkers die voor 24 uur willen werken op ons collectiecentrum in Amersfoort. Hier liggen vele kunstwerken van het Rijksmuseum en het is belangrijk dat deze goed worden Beveiligd. Diensten zijn zo goed als altijd doordeweeks en overdag. Ben jij sociaal, gastvrij en heb je ook nog eens jouw mbo-2-diploma in Beveiliging? Lees dan snel verder!

De afdeling veiligheidszaken is op zoek naar een:

Beveiligingsmedewerker (CCNL)

24 uur per week, in Amersfoort

Functie
Als Beveiliger bij CCNL ben jij onderdeel van de afdeling Veiligheidszaken van het Rijksmuseum. In Amersfoort ben je samen met een hecht, gezellig team van collega’s verantwoordelijk voor de veiligheid van de collectie en medewerkers van het Rijksmuseum en enkele collega-instellingen. In het collectiecentrum wordt bezoek ontvangen en is het een komen en gaan van toeleveranciers en transporten. Bij verdachte situaties grijp jij op een alerte maar tactvolle manier in en schakel je op als dat nodig is. Daarnaast behoud je altijd jouw gevoel voor gastvrijheid.

Wat ga je doen?

 • Je loopt opening- en sluitrondes.
 • Je houdt toezicht op de depots onder andere door middel van cameratoezicht.
 • Je bent continu in contact met de meldkamer.
 • Je voert de toegangscontrole uit en visiteert volgens de richtlijnen.
 • Je staat bezoekers te woord op een gastvrije manier, met als doel veiligheidsinformatie in te winnen.
 • Het optreden volgens noodplan bij brand en overige calamiteiten.

Wat vragen wij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-2 beveiliger-diploma.
 • Je woont in Amersfoort of omgeving.
 • Je beheerst de Nederlandse taal en spreekt ook een woordje Engels.
 • Je bent representatief en hebt een goede fysieke gesteldheid.
 • Je bent flexibel in je beschikbaarheid.

Diensten
In Amersfoort kennen wij een vroege dienst van 07:00 tot 14:15 uur en een middagdienst van 13:00 tot 19:00 uur. Bij uitzondering kan er sprake zijn van een avonddienst. Tijdens het weekend hoeft er in principe niet gewerkt te worden. Wel kun je bij toerbeurt piketdienst hebben.

Wat wij bieden

 • Een jaarcontract in dienst van het Rijksmuseum, met uitzicht op verlenging.
 • Een salaris van minimaal € 14,60 tot maximaal € 17,80 bruto per uur.
 • 8% vakantiegeld, dit krijg je uitbetaald in mei.
 • 3,4% eindejaarsuitkering, dit krijg je uitbetaald in december.
 • 27 vakantiedagen (op basis van 36 uur).
 • Werken op een bijzondere, inspirerende locatie naast het station van Amersfoort.
 • Reiskosten voor woon-werkverkeer met het ov worden vanaf 5 km (enkele reis) 100% vergoed.
 • Toeslagen conform Museum cao, bijvoorbeeld wanneer je moet werken op een feestdag.
 • Bedrijfskleding van het Rijksmuseum (inclusief schoenen), ook het stomen van de kleding wordt geregeld.
 • Ontwikkelmogelijkheden in de vorm van trainingen, cursussen en e-learnings.
 • Leuke extra’s, zoals onbeperkt toegang tot het Rijksmuseum met één introducé, 50% korting op attractieparken aangesloten bij club van Elf en korting op de museumwinkel.
 • Evenementen zoals het zomerfeest, RijksRun, RijksRoeiers, en nog meer.

Enthousiast?
Dan horen wij graag van je! Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Wij nodigen iedereen van harte uit te reageren, ongeacht culturele en/of sociale achtergrond et cetera. Solliciteren doe je door het sollicitatieformulier in te vullen op onze website.

Vragen?
Neem dan contact op met Marjolijn Sondorp, via 020 6747 000 of via werken@rijksmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.