Patronaat: Tweede Technicus Licht & Geluid

Patronaat in Haarlem zoekt een Tweede Technicus Licht & Geluid voor 8-16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 31-08-2022Een podium voor iedereen
Patronaat is een veelzijdig poppodium en dé poporganisatie van Haarlem en omstreken. Met onze sterke programmering en eigenzinnig karakter behoort Patronaat al jaren tot één van de bekendste kernpodia van Nederland. Het stimuleren en faciliteren van onbegrensde creativiteit, het versterken van inclusiviteit op de werkvloer, voor en op het podium en het geven van maximale support voor nieuw talent zijn kernwaarden voor Patronaat.

Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten maken Patronaat alleen maar groter. Daarom onderschrijven wij de Code Diversiteit en Inclusie. We zijn nieuwsgierig naar mensen die anders in het leven staan dan wijzelf, zijn benieuwd naar nieuwe gezichten en nadrukkelijk niet op zoek naar een kopie van onszelf. Wij moedigen iedereen die geïnteresseerd is aan om te reageren.

Voor onze nieuw te openen club, Club3, zijn we op zoek naar een:

Tweede Technicus Licht & Geluid

8-16 uur per week

Leef jij voor de nacht en klopt jouw hart sneller bij een onvergetelijke nacht in de club? Heb je ambities om het technische gedeelte van een club te runnen en heb je oog voor licht en geluid van een club en/of poppodium? Dan is deze vacature op jouw lijf geschreven.

Club3 wordt dé nieuwe club in Haarlem waar je elke vrijdag en zaterdag weer terecht kunt om in drie verschillende area’s rond te zwerven, mensen te ontmoeten, te dansen en muziek te ontdekken. Tussen 22.00 en 04.00 uur is het er nooit stil door vele uitdagende liveacts en dj’s die de rafelrandjes opzoeken. In Club3 kun je jezelf zijn en helemaal opgaan in de flow van de nacht. Dj’s en acts volgen elkaar naadloos op en zijn in alle ruimtes te horen. Er is plek voor iedereen.

Je bent iemand met oog voor detail, wil je kennis vergroten op gebied van licht- en geluidstechniek en je bent leergierig. Je bent creatief en kan een visueel plaatje neerzetten, maar je hebt ook een luisterend oor naar de wensen van artiest, pre-producent en dienstdoende bedrijfsleider.

Naast het conventionele showlicht is in het interieur een grote hoeveelheid LED (zo’n 500 meter per pixel aangestuurde LED-strip) aangebracht waar je als lichttechnicus over kunt beschikken en kan integreren in je show.

Je maakt deel uit van een relatief klein en intiem team bestaande uit tien vaste medewerkers (samen circa 6 fte), een flexibele schil van freelancers en gemotiveerde en capabele vrijwilligers en stagiairs. Binnen Patronaat zijn de maanden september tot en met juni hoogseizoen waardoor hier de piek ligt in de werkzaamheden. In de zomer zijn er mogelijk externe klussen in opdracht van Patronaat.

We zijn op zoek naar iemand die:

 • Vrijdag- en zaterdagnacht beschikbaar is;
 • Een passende opleiding (podium- en evenemententechniek) volgt of heeft afgerond;
 • Of enige ervaring heeft met een live-act of een dancenacht aan licht en beeld vorm te geven;
 • Naast beeld en projectie ook de basis van een geluidstafel begrijpt of wil leren begrijpen;
 • Tot slot, niet onbelangrijk: je hebt interesse in muziek, Patronaat en de culturele sector.

Opleidingsniveau en vaardigheden:

 • Denk- en werkniveau mbo met specialistische scholing en/of minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Wij bieden:

 • Brutoloon per maand bij dienstverband 16 uur per week, afhankelijk van leeftijd en ervaring tussen € 872 en € 1.174 per maand. Salarisschaal 4 van cao Nederlandse Poppodia en Festivals; Freelancetarief ook afhankelijk van leeftijd en ervaring variërend van € 21,25 tot € 29,- per uur.
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen met topklasse licht- en geluidsapparatuur;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld verdiepingscursussen op het gebied van licht- en geluidssystemen en het behalen van je bedrijfshulpverlening;
 • Samenwerking met enthousiaste en gepassioneerde collega’s;
 • Een mogelijkheid je netwerk uit te bouwen;
 • Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Gratis toegang tot concerten én clubnachten in Patronaat;
 • En natuurlijk een aanvullend arbeidsvoorwaardenpakket, waarover we je graag later meer vertellen.

Herken jij jezelf hierin? Laat ons vóór 1 september 2022 weten waarom je bij Patronaat wil werken als tweede technicus via vacature@patronaat.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.