Openbare Bibliotheek Amsterdam: Manager OBA Oosterdok

De Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Manager OBA Oosterdok voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-08-2022De OBA (Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam) is een maatschappelijk-culturele instelling met circa 300 medewerkers en met als missie om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. Inmiddels is de OBA al meer dan 100 jaar de plek waar Amsterdammers samenkomen voor hun persoonlijke ontwikkeling. In de 20ste eeuw ging het met name om boeken. De 21ste eeuw vraagt om vrije toegang tot alle denkbare informatiebronnen, meer leervormen en een breed cultureel aanbod. Je vindt dit terug in onder meer de tentoonstellingen, voorstellingen, debatten, workshops, game-events, cursussen, leescafés, leeskringen etc. De OBA trekt daarmee jaarlijks zo’n 3,5 miljoen bezoekers.

OBA Oosterdok is, op haar representatieve ‘duurzame’ locatie op het Oosterdokseiland met een oppervlakte van 28.000 m², de grootste bibliotheekvestiging van Nederland. Hiernaast heeft de OBA vanuit de 27 vestigingen een groeiende interactieve functie en relatie met de wijken in en rond Amsterdam.

De OBA heeft de visie en ambitie om vanuit een gastvrije omgeving nog meer en betere informatie, kennis en cultuur te bieden aan de bewoners van Amsterdam en omgeving. In dit kader past ook de strategie om intensieve samenwerkingsverbanden aan te gaan met externe partijen en partners en het OBA netwerk verder uit te breiden. De OBA heeft behoefte aan een Manager Dienstverlening voor OBA Oosterdok. De manager ‘weet wat er speelt in de stad’ en ondersteunt bij al deze activiteiten. Zo helpt de manager de organisatie verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Wij zoeken een

Manager OBA Oosterdok (m/v/x)

32 tot 36 uur per week

Als Manager Oosterdok ben je het gezicht van de vestiging en gesprekspartner voor de samenwerkingspartners en dienstverleners (horeca, bewaking e.a.). Je geeft leiding aan een team van medewerkers en aan de twee teamleiders van de andere teams in OBA Oosterdok. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de OBA-teams, het programma-aanbod en de dienstverlening. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en effectiviteit van de teams en het realiseren van gestelde doelen. Daarnaast coördineer je de inbreng van andere OBA-afdelingen op het gebied van programmering, marketing en faciliteiten.

Je houdt contact met samenwerkingspartners in de OBA en in het werkgebied van OBA Oosterdok, branche organisaties, opdrachtgevers en derden over samenwerking, uitvoering van contracten en/of de dienstverlening. Met de facilitair manager overleg je op tactisch niveau over de horeca en de veiligheid in OBA Oosterdok.

Als Manager Oosterdok lever je een bijdrage aan de (door)ontwikkeling, innovatie en (strategische) bedrijfsvoering van de sector Dienstverlening. Je maakt deel uit van het MT Dienstverlening geeft (beleids)advies aan de sectormanager met betrekking tot operationele en tactische aangelegenheden.

Je profiel

 • Je hebt ten minste HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent in staat het overzicht te bewaren en grote lijnen uit te zetten.
 • Je signaleert problemen, komt met oplossingen en weet deze te implementeren.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt kennis van managementmethoden en -technieken.
 • Je bent stressbestendig en kan goed zelfstandig werken.
 • Je hebt een gastvrije en positieve instelling.
 • Je beschikt enkele specifieke competenties:
  • inventief;
  • samenwerkingsgericht;
  • oplossingsgericht.

Wij bieden
Wij bieden een dynamische en uitdagende opdracht bij een organisatie middenin het maatschappelijke hart van Amsterdam. Een organisatie met een rijke historie, maar met het oog op de toekomst. Daar kan jij heel concreet en actief aan bijdragen. Beloning is conform gangbare tarifering in maatschappelijke instellingen zonder winstoogmerk.

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Lise Jeths, Hoofd P&O, op telefoonnummer 020-52 30 750.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De cao openbare bibliotheken is van toepassing.

Reageren
Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers, zien we deze kleurrijke variatie graag terug onder onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Voel je vrij om op deze vacature te reageren.

Solliciteren kan tot en met 14 augustus 2022, wij ontvangen dan graag CV en motivatie sollicitaties@oba.nl onder vermelding van ‘Manager OBA Oosterdok’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.