Nederlands Openluchtmuseum: Teamleider Programmering

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zoekt een Teamleider Programmering voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 02-09-2022Bij het Nederlands Openluchtmuseum maak je de geschiedenis van het dagelijks leven mee. Voor de verlevendiging en interactie zorgen de museumpresentatoren en multimedia specialisten van de afdeling Programmering. Voor deze afdeling zijn we op zoek naar twee proactieve teamleiders die samen met 3 andere teamleiders leiding geven aan zo’n 70 betaalde en 300 vrijwillige collega’s.

In 100 historische locaties ervaren onze bezoekers het verleden met al hun zintuigen. In ongeveer 40 historische locaties zorgen onze (ambachts)presentatoren voor bijzondere en inspirerende ontmoetingen met onze bezoekers. Voorbeelden zijn de smid in de smederij uit Loerbeek, de scheepstimmerman op de Scheepswerf uit Marken en de museumpresentator in de Molukse Barak uit Lage Mierde met het verhaal van de komst van Molukkers in Nederland. Een uitgebreid programma-aanbod voor scholen wordt begeleid door museumdocenten en de vrijwillige rondleiders zorgen voor een breed repertoire aan rondleidingen. In veel presentaties wordt beleving en informatieoverdracht gecombineerd door inzet van multimedia.

Wij zoeken voor de afdeling Programmering een

Teamleider Programmering

32 tot 36 uur per week

Wat houdt de functie in?

 • Op heldere en kordate wijze begeleid, motiveer en faciliteer je de collega’s, zodat ze in staat worden gesteld om hun functie naar tevredenheid te kunnen uitoefenen.
 • Zorgdragen dat de programma-activiteiten binnen budget, gestelde kwaliteitsuitgangspunten en bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften worden gerealiseerd.
 • Je zorgt voor een goede overdracht naar je directe collega’s, want van dag tot dag kunnen andere teamleiders ingeroosterd zijn. Je hebt een generiek takenpakket, maar iedere teamleider heeft wel zijn/haar speerpunten. Heb jij bijvoorbeeld veel affiniteit met multimedia of ambachtswerk, dan kan de aansturing van dat specifieke team jouw speerpunt worden.
 • Optimaal communiceren met andere afdelingen en partijen over uitvoering van de programmering. Denk hierbij aan melding maken over onderhoud van gebouwen, bestellen van materialen, zorg voor collectie op locatie, multimedia-apparatuur en rekwisieten.
 • Continue aandacht voor het verduurzamen van onze presentaties en de materialen die we gebruiken. Jij bent intrinsiek gemotiveerd om deze duurzaamheidsslag samen te maken.
 • Samenwerken met conceptontwikkelaars; kanaliseren van initiatieven vanuit de werkvloer en toetsing op haalbaarheid en uitvoerbaarheid van ontwikkelde concepten.
 • Organiseren en leiden van werkoverleggen.
 • Bijhouden van uren- en afwezigheidsregistratie.
 • Ziekteverzuimbegeleiding en voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Wie ben jij?
Binnen een team heb jij een natuurlijk overwicht en weet je je goed in te leven in een ander, of dit nu de bezoeker of een collega is. Als een duizendpoot in een dynamische werkomgeving ben jij op je best. Kom jij of één van jouw collega’s voor een uitdaging te staan, dan toon je initiatief en heb je zo een oplossing voor handen. Je stáát ook echt voor je team en bent gericht op een effectieve en efficiënte uitvoering van taken. Je kunt goed zelfstandig werken, maar bent wel te allen tijde gericht op het teamresultaat. En je hebt natuurlijk belangstelling voor erfgoed en geschiedenis en affiniteit met ambachtswerk en presentatietechnieken.

Verder

 • Beschik je over een HBO werk- en denkniveau.
 • Heb je relevante ervaring (bij voorkeur in een non-profit omgeving) op het gebied van leidinggeven aan collega’s met uiteenlopende achtergronden.
 • Ben je gestructureerd en heb je ervaring met het plannen en inroosteren van teams.
 • Beschik je over goede communicatieve, sociale en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (Nederlands en Engels).
 • Ben je in het bezit van een rijbewijs B.
 • Ben je handig met Microsoft Office.

Aangezien het Openluchtmuseum in zomer- (april – oktober) en winterseizoen (half december – half januari) zeven dagen per week is geopend, ben je bereid om ook volgens rooster in de weekenden en op feestdagen te werken.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan in een betekenisvolle en werkelijk prachtige omgeving. Maar dat is natuurlijk niet alles.

We bieden je verder

 • Een jaarcontract voor 32 tot 36 uur per week (in overleg) met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een salaris van minimaal € 2.634 en maximaal € 3.370 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring (schaal 8 van de Museum-cao).
 • Een volledige reiskostenvergoeding met openbaar vervoer. Reis je met eigen vervoer, dan ontvang je € 0,19 per kilometer met een maximum van 50 kilometer enkele reis.
 • Een zonnige vakantiebonus van 8% van het bruto jaarsalaris. En in december maken we een eindejaarsuitkering van 3,4% van je bruto jaarloon aan je over.
 • Een goed geregelde pensioenvoorziening bij PFZW.

Ben je geïnteresseerd?
Kun jij het beste uit een ander halen en herken je je verder in het omschreven functieprofiel? Wij komen dan graag in contact met jou! Mail jouw motivatie en CV vóór 2 september 2022 naar sollicitatie@openluchtmuseum.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken.

 • Eerste gesprek: 8 of 9 september 2022.
 • Tweede gesprek: 12 of 13 september 2022.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Suzi Varga, hoofd Programmering, via s.varga@openluchtmuseum.nl of via 06 30 66 21 75. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op één van de collega’s van HR via 026 357 62 74.

Het Nederlands Openluchtmuseum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en streeft naar een structurele verankering hiervan in alle geledingen binnen het museum. Omdat we programma’s voor iedereen maken willen we die diversiteit natuurlijk ook in ons team terugzien. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen met verschillende achtergronden elkaar kunnen motiveren en inspireren. We delen immers meer met elkaar dan we denken. Wij vragen iedereen die zich herkent in het gevraagde profiel te reageren op deze vacature.

Nederlands Openluchtmuseum: jouw nieuwe werkgever?
Nederland biedt al eeuwenlang ruimte aan een veelheid van levensstijlen, tradities, overtuigingen en meningen. Deze diversiteit maakt onze geschiedenis kleurrijk en onze samenleving uniek, krachtig en kwetsbaar. Het Nederlands Openluchtmuseum biedt je een plek waar je even op verhaal kunt komen. Waar je terug en vooruit kunt kijken. Waar je ontdekt wat je gemeen hebt met de ander en wat jou uniek maakt. Wie zich in het verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen. Dat is onze overtuiging.

In het Openluchtmuseum bekijk je het verleden door de bril van gewone mensen als jij en ik, in het alledaagse bestaan. Zo brengen we de geschiedenis dichtbij. Dichterbij dan ooit. Het resulteert in ruim een half miljoen bezoekers per jaar. Daarmee staat het museum op de derde plaats van best bezochte musea in Nederland.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.