NDSM-werf: Communicatie Manager

De NDSM-werf in Amsterdam zoekt een Communicatie Manager voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 17-08-2022De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan de noordelijke oever van het IJ. Stichting NDSM-werf programmeert het buitenterrein van de werf met festivals, evenementen, spraakmakende kunstwerken en culturele projecten; en verzorgt het beheer van het terrein. Je kent ons waarschijnlijk als aansprekende evenementenlocatie van festivals als DGTL, Over het IJ of Hemeltjelief; of bijzondere kunstprojecten zoals het recent gepresenteerde werk ‘Monument’ van Manaf Halbouni. We zijn op zoek naar een enthousiaste, proactieve en ervaren communicatiemanager die bijdraagt aan de zichtbaarheid van NDSM in de stad en daarbuiten.

Communicatie Manager

32 uur per week

De NDSM-werf was vroeger het rafelige randje van de stad. Dat is inmiddels heel anders: te midden van de nieuwe en oude woonwijken van Amsterdam-Noord en slechts op een paar vaarminuten van het Centraal Station is het een belangrijke bestemming voor kunst, cultuur, evenementen en ontspanning. Als communicatiemanager maak je onderdeel uit van het kernteam van Stichting NDSM-werf en help je NDSM-werf blijvend op de kaart zetten bij Amsterdammers en bezoekers uit binnen- en buitenland. Als communicatiemanager beheer je o.a. de communicatiekanalen van de organisatie, verbreedt en vergroot je het bereik, zet je onderscheidende campagnes op voor onze kunst- en cultuurprogrammering en hou je onze omgeving en stakeholders op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en programmering. Komende tijd ga je aan de slag met een nieuwe organisatiewebsite.

Stichting NDSM-werf is een kleine dynamische organisatie met korte lijnen, waar we veel zelf doen en met een grote betrokkenheid bij het gebied. We zoeken een communicatiemanager die het communicatiebereik van NDSM nog verder kan vergroten. Je hebt een sterke affiniteit met de creatieve/ kunst/ culturele/ festivalsector, houdt van zelf aanpakken, en doen, maar kan ook snel wisselende teams van freelancers om je heen organiseren die je helpen bij de realisatie van onze communicatiedoelstellingen. Je zorgt voor praktische uitvoering, stelt je flexibel en verantwoordelijk op, en bent de strategisch sparringpartner voor collega’s en directie. Daarnaast ben je oplossingsgericht, creatief en een teamplayer die even makkelijk communiceert met collega’s als partners en stakeholders.

Als Communicatiemanager:

 • zorg je voor het vergroten van het bereik van de programmering, het terrein en de organisatie door het creëren van boeiende content (artikelen, video’s, fotografie, podcasts etc.);
 • zorg je voor het opstellen, uitvoeren en meetbaar maken van de jaardoelstelling en plannen op communicatiegebied;
 • beheer je kanalen en middelen – en bijhorende begrotingen;
 • stem je af met collega’s en partners, en werk je samen aan de communicatie van projecten en programmeringsonderdelen;
 • zorg je voor de periodieke communicatie naar omgeving en stakeholders;
 • zorg je voor ondersteuning van specialisten, uitvoerders en stagiairs waar nodig of kan, en stuur je deze aan;
 • en, vertegenwoordig je Stichting NDSM-werf bij relevante overleggen binnen en buiten de werf.

We zoeken iemand:

 • met minimaal 3 jaar relevante ervaring in de cultuur of non-profit sector, als communicatiespecialist langs organisatiekant of bureauzijde;
 • die een vlotte pen heeft in het Nederlands en Engels;
 • met die warm wordt van kunst, festivals en cultuur, en daar anderen ook voor warm weet te maken;
 • die woonachtig is in metropoolregio Amsterdam.
 • Ervaring met WordPress, MailChimp en/of Adobe Creative Suite is een pré

Stichting NDSM-werf is een inclusieve organisatie, waarin we diversiteit omarmen. We stimuleren een frisse, open en enthousiaste blik. De organisatie bestaat uit een klein betrokken team dat voor bepaalde programma’s wordt uitgebreid. Het betreft een functie van 32 uur per week. Meer informatie over de functie is verkrijgbaar bij Tim Vermeulen via directie@ndsm.nl.

Als je geïnteresseerd bent in de functie, stuur dan je sollicitatie uiterlijk op 17 Augustus a.s., naar vacature@ndsm.nl ter attentie van Tim Vermeulen, onder vermelding van ‘Vacature communicatiemanager. Je sollicitatie (bestaand uit een motivatie en cv) dient samengevoegd te worden in één PDF die als volgt is opgeslagen: achternaam_voornaam.pdf.

De eerste interviews zullen worden gehouden op 25 en 26 Augustus 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.