Nationale Opera & Ballet: Project-eventmanager

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Project-eventmanager voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-08-2022Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in het hart van Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het toneel. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om grootse opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Het is onze missie om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met de verwondering, schoonheid en betekenis van opera en ballet. Wil jij hieraan bijdragen?

Wij zoeken voor de afdeling Productie- en Voorstellingsleiding een enthousiaste

Project-eventmanager

0,8 fte

Wie wij zoeken
De afdeling Productie- en Voorstellingsleiding zoekt een enthousiaste project-eventmanager. Onze afdeling is verantwoordelijk voor het produceren van opera- en balletvoorstellingen, maar ook evenementen en producties op het gebied van marketing, educatie & participatie, talentontwikkeling en fondswerving & relatiebeheer. We doen dat met een team dat bestaat uit negen productieleiders en acht voorstellingsleiders en een pool van freelancers met wie we regelmatig samenwerken.

Over de functie
Als project- eventmanager stap je in een drukke hectische omgeving waar ontzettend veel tegelijkertijd gebeurt. Als organisatorische duizendpoot ben jij de onmisbare spin in het web achter de schermen van de (hospitality) evenementen en bijeenkomsten van Nationale Opera & Ballet. Wij organiseren een grote diversiteit aan evenementen zoals sponsorbijeenkomsten, foyeravonden, premièreborrels, congressen of het Young Patrons Circle Gala (bekijk de aftermovie).

In deze functie houd jij je hoofdzakelijk bezig met de voorbereiding en uitvoering van evenementen en producties, ook kun jij worden ingezet voor werkzaamheden in het productieproces van voorstellingen. Het is daarom belangrijk dat je een goed gevoel voor organisatie-verhoudingen hebt. Je doorziet snel wat er speelt binnen de organisatie. Het is belangrijk dat jij een heldere communicatiestijl hebt, zodat jij planningen en budgetten goed kunt afstemmen met zowel interne en externe stakeholders.

In deze rol werk je onder andere nauw samen met dutymanagers horeca, technische afdelingen, externe contactpersonen, interne projectleiders en collega-productie- en voorstellingsleiders. Jij rapporteert rechtstreeks aan het hoofd Productie- en Voorstellingsleiding.

Over jou
Wij zoeken een energieke collega die bijdraagt aan een heldere en open communicatie tussen alle onderdelen en lagen in de organisatie. Je bent dienstverlenend ingesteld maar je kunt ook kritisch en kwaliteitsgericht meedenken. Ook vinden wij het belangrijk dat jij ook in hectische of complexe situaties het overzicht en de rust bewaart. Door je hands-on-mentaliteit en positieve instelling ben jij in staat om goed te relativeren.

Heb jij mbo-/hbo-werk- en -denkniveau in eventmanagement, hospitality management, Productie- Podiumkunsten (HKU) of een andere relevante opleiding en vind jij het geen probleem om in de avonden en weekenden rondom voorstellingen te werken? We moedigen je aan vooral te reageren. Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen!

Wat wij bieden:

 • een jaarcontract, met als doel bij goed functioneren een duurzame en langdurige samenwerking;
 • de functie heeft een wisselend arbeidspatroon gebaseerd op een jaarnorm en productiegebonden werken;
 • het functieprofiel van assistent productieleiding is leidend voor uitvoering van deze functie;
 • het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.212,04 en maximaal € 4.411,64 per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit bedrag is inclusief onregelmatigheidstoeslag;
 • 8% vakantiegeld;
 • 35 verlofdagen bij een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet;
 • opleidings- en trainingsmogelijkheden;
 • een bijdrage voor een sportschoolabonnement;
 • een bijdrage in reiskostenvergoeding;
 • een aanvullend verzekeringspakket.

Solliciteren
Enthousiast geworden? Solliciteer voor 28 augustus 2022 op onze website. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 5 september 2022.

Contact
Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Hans Twint, hoofd Productie- en Voorstellingsleiding via h.twint@operaballet.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Susan van der Meulen, adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.