Nationaal Muziekinstrumenten Fonds: Stagiair Marketing

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in Amsterdam zoekt een Stagiair Marketing voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 03-10-2022Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) is een goed doel en bestaat al bijna 35 jaar. Het NMF geeft muziekinstrumenten in bruikleen aan zo’n 400 professionele musici en muziekstudenten in Nederland. De collectie instrumenten is met een waarde van ruim € 40 miljoen een soort reizend museum. Die collectie is opgebouwd door aankopen, schenkingen, legaten en bruikleen. Het NMF is een kleine organisatie (ca. 5 fte) met zeer gedreven en deskundige medewerkers en houdt kantoor in het oudste stenen woonhuis van Amsterdam.

De stichting is op zoek naar een

Stagiair Marketing

24-32 uur per week

Muziek en verhalen
Het NMF is een fondsenwervende organisatie, die gesteund wordt door een groep trouwe donateurs. Nieuwe donateurs worden geworven bij prachtige concerten, via campagnes en advertenties. We communiceren met onze relaties via nieuwsbrieven, sociale media en ons magazine. Als stagiair werk je mee op al deze gebieden en denk je mee hoe en waar ons verhaal verteld kan worden. Met name heeft het NMF de behoefte om online een sterkere positie in te nemen. Samen werken we aan meer bekendheid van de stichting, zodat alle musici in Nederland op een passend en inspirerend instrument kunnen blijven spelen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden, onder begeleiding, bestaan onder andere uit:

  • schrijven van (web)teksten, nieuwsberichten en nieuwsbrieven;
  • optimaliseren en uitvoeren van de socialemediastrategie;
  • hulp bij concerten en evenementen;
  • eventueel uitvoeren eigen stageopdracht/-onderzoek;
  • meekijken bij en leren van alle afdelingen.

Wat we vragen
Je bent hbo- of wo-student. Je hebt affiniteit met muziek en de culturele sector en veel kennis van sociale media. Je leert snel en houdt van aanpakken. Je kunt zelfstandig werken, hebt een vlotte pen en oog voor detail.

Wat we bieden
We bieden jou een gezellige, informele werksfeer in ons kantoor in hartje Amsterdam. Thuiswerkdagen zijn in overleg mogelijk. In een mum van tijd leer je alles over de wereld van instrumentenbouw, musici, concerten en donateurs. Stagiairs bij het NMF lopen als volwaardig lid van de organisatie mee en worden begeleid door een stagebegeleider. Na afloop heb je veelzijdig werkervaring opgedaan bij een muzikale, culturele, charitatieve instantie. Hoogte stagevergoeding € 350 per maand op basis van 32 uur per week.

Periode
In overleg. Mogelijk vanaf september 2022.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Mail dan je motivatie en CV aan Lennart van der Sman, marketing en fondsenwerving: ls@muziekinstrumentenfonds.nl of bel hem voor meer informatie 06 47177321.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.