LVWB Fundraising: Trainee Paleis Het Loo

LVWB Fundraising zoekt een Trainee Paleis Het Loo (standplaats Apeldoorn) voor 24 per week | Vacature voor een Betaalde functie, Traineeship | Sluitingsdatum: 31-08-2022Paleis Het Loo is het grootste, authentieke 17e-eeuws paleis van het Huis van Oranje. Het is een onafhankelijk museum met een bijzondere geschiedenis; een plek waar de Oranjes woonden, werkten en genoten van de tuinen, het paleis en de natuur. Het paleis is onlangs geheel gerenoveerd en heropend. Er wordt nu nog gebouwd aan de vernieuwing en uitbreiding van het museum met meer ruimte voor tentoonstellingen, een Juniorpaleis, winkel en ontvangstruimtes. De grote opening vindt in 2023 plaats.

Bij Paleis Het Loo werken ruim 135 mensen, van tuindienst, beveiliging en marketing tot horeca, en daarnaast zijn er 155 vrijwilligers actief. Het team fondsenwerving bestaat momenteel uit drie personen.

De verhalen van Paleis Het Loo kunnen worden verteld dankzij de financiële steun van gevers, waaronder particuliere gevers, fondsen en sponsors. Als trainee zoek je actief mee naar potentiële relaties en zorgt samen met het team van collega-fondsenwervers dat het contact gelegd wordt. Een belangrijk deel van je taken is het opstellen van projectplannen en fondsaanvragen. Ook coördineer en organiseer je samen met je collega’s fondsenwervingsacties en bijeenkomsten voor relaties, zoals diners, uitstapjes en lunchlezingen. Je zorgt ook dat alles achter de schermen goed is geregeld; je helpt bijvoorbeeld bij de evaluatie en verantwoording van giften van fondsen. Daarnaast schrijf je teksten voor nieuwsbrieven en zorg je voor content voor digitale uitingen. Je houdt er dus van om in contact te zijn met klanten, collega’s en relaties, maar je verdiept je ook graag in een beleidsstuk of een fondsaanvraag.

Over LVWB Fundraising
LVWB Fundraising is een toonaangevend strategisch adviesbureau op gebied van fondsenwerving, sponsorwerving en mecenaat. We werken voor goede doelen, maatschappelijke en culturele organisatie op het gebied van natuur & milieu, kunst & cultuur, zorg & welzijn, onderwijs & wetenschap en mensenrechten & ontwikkelingssamenwerking. In de afgelopen jaren hebben we met succes circa 50 trainees opgeleid. Veel van hen zijn nu actief als fondsenwerver bij bijvoorbeeld Oerol en Parkstad Limburg Theaters. Op onze website lees je meer over de ervaringen van onze trainees en de organisaties waar zij hun traineeship hebben gedaan.

Een betaald traineeship op het gebied van fondsenwerving met intensieve begeleiding op maat en een tiendaagse opleiding; de perfecte start van je carrière in de culturele sector!

Trainee Paleis Het Loo

24 uur per week

Wat ga je doen en hoe werkt het?
Onder begeleiding van een senior-adviseur van ons bureau ga je voor drie dagen per week bij Paleis Het Loo aan de slag. Het traineeship duurt circa 7-8 maanden en je ontvangt een starterssalaris HBO-WO. Het gaat om allerlei werkzaamheden: van een vriendencampagne of loyaliteitscampagne tot het organiseren van wervende events en bijeenkomsten en het doen van fondsaanvragen. Geen dag is hetzelfde. Lees op onze website hoe een werkdag als trainee er uit kan zien. Daarnaast volg je een interne opleiding van circa tien dagen om alle facetten van het vakgebied te leren kennen. De trainees leren van elkaars ervaringen, je verdiept jouw kennis en oefent met de belangrijkste vaardigheden van een goede fondsenwerver. Je sluit de opleiding af met een werkstuk en een presentatie.

Uitgangspunt is dat je bij gebleken geschiktheid in dienst komt bij Paleis Het Loo. Je bent dan klaar om je werkzaamheden zelfstandig binnen het team uit te kunnen voeren.

Een fantastische kans om mee te draaien binnen een klein team en het gewilde vak van fondsenwerving te leren. Als historicus is het in een omgeving die zich opmaakt voor de Grand Opening, vol met verhalen en nieuwe plannen. En met de mooiste werkplek, namelijk in de stallen van @paleishetloo.

Als trainee heb je de kans om anderen net zo enthousiast te maken over cultuur als je zelf bent. Ik heb in de praktijk geleerd hoe je particulieren, bedrijven en instellingen kan koppelen aan de dromen en plannen van de culturele instelling.

Marit Berends, werkzaam bij Paleis Het Loo

Past dit bij jou? Wij zoeken een pas afgestudeerde ‘doener met verstand’, met uitstekende studieresultaten en zeer gemotiveerd om in de fondsenwerving aan de slag te gaan. We verwachten dat je:

 • Beschikt over overtuigende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Een uitstekende beheersing van het Nederlands hebt: je schrijft graag, vlot en foutloos;
 • Je de binnen- en buitenwereld van Paleis Het Loo met elkaar kunt verbinden;
 • Proactief en zelfstandig kunt werken en besluitvaardig durft te zijn;
 • Goed kunt organiseren en plannen;
 • Analytisch sterk bent en een onderzoekende houding hebt;
 • Een brede interesse hebt, ondernemend en actief bent;
 • Maatschappelijk betrokken bent en interesse hebt in kunst en cultuur.

Je woont bij voorkeur in de regio Apeldoorn – Arnhem – Nijmegen, in ieder geval op goed bereisbare afstand van Paleis Het Loo, omdat je veel met je collega’s op kantoor samen zult werken.

Je gaat flexibel met jouw tijd om en bent bereid om incidenteel ‘s avonds en in het weekend te werken.

Wat krijg je?

 • Een uitdagende werkplek bij een mooie organisatie in een klein team waarin veel ruimte is voor initiatief, samenwerking en contact met veel verschillende collega’s;
 • Een traineevergoeding die overeenkomt met een maandsalaris van €2.000,- bruto (o.b.v. full-time, dit traineeship is voor 24 uur per week);
 • Vergoeding van reiskosten (op basis van OV);
 • Een opleiding ter waarde van € 5.000,- en coaching op maat;
 • Aansluitend een dienstverband van een jaar bij Paleis Het Loo (bij gebleken geschiktheid uiteraard).
 • Onze intensieve begeleiding on the job zorgt ervoor dat je snel leert.

De senior adviseur van LVWB Fundraising is eindverantwoordelijk en werkt in de praktijk mee waar en zolang dat nodig is, totdat het LVWB Fundraising Traineeship over kan gaan in een dienstverband bij Paleis Het Loo (bij gebleken geschiktheid). Jij bent als trainee uiteraard verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van alle fondsenwervende taken. We helpen je om je werk vanaf het begin goed en naar tevredenheid te kunnen doen, zowel voor de opdrachtgever als voor jezelf.

Solliciteren
Heb je interesse en denk je dat dit traineeship bij jou past? Vul dan het sollicitatieformulier in op onze website en stuur dat met je CV op. Vermeld daarbij dat je specifiek solliciteert voor het traineeship bij Paleis Het Loo. Wij zullen contact met je opnemen voor een eventueel kennismakingsgesprek. De procedure bestaat uit een eerste kennismakingsgesprek met een senior adviseur van ons bureau en een tweede gesprek met behandeling van een casus. Daarna gaan we jouw referenties na en bekijken enkele teksten die je geschreven hebt. Ten slotte stellen we je voor aan Paleis Het Loo. Als dat van beide kanten positief is, maken we concrete afspraken en gaan we aan de slag.

Vragen?
Neem dan gerust contact op met: Sofie Bienert, sofie@lvwbfundraising / 06-14149014 of Marischka Leenaers, marischka@lvwbfundraising.nl / 06-29504163.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.