LVWB Fundraising: Trainee Fondsenwerving

LVWB Fundraising in Utrecht zoekt een Trainee Fondsenwerving voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Leertraject, Traineeship | Sluitingsdatum: 31-08-2022LVWB Fundraising is een toonaangevend strategisch adviesbureau op gebied van fondsenwerving, sponsorwerving en mecenaat. We werken voor culturele en maatschappelijke organisatie en goede doelen op het gebied van kunst & cultuur, zorg & welzijn, onderwijs & wetenschap, natuur & milieu en mensenrechten & ontwikkelingssamenwerking. In de afgelopen jaren hebben we met succes circa 40
trainees opgeleid. Veel van hen zijn nu actief als fondsenwerver bij bijvoorbeeld Oerol, Parkstad Limburg Theaters, Artis, Save the Children, Amnesty International, maar ook bij relatief onbekende maar minstens zo relevante organisaties als stichting Wielewaal, die dagopvang en vakanties organiseert voor kinderen met een beperking. Op onze website lees je meer over de ervaringen van onze trainees en de organisaties waar zij hun traineeship hebben gedaan.

Jouw probleem: te weinig kennis van en praktijkervaring met fondsenwerving.

Jouw uitdaging: zinvol en betaald werk vinden dat ertoe doet.

Onze oplossing: het LVWB Fundraising Traineeship. Werkervaring opdoen met intensieve begeleiding en een opleiding voor de perfecte start van je carrière
bij een maatschappelijk relevante organisatie!

LVWB Fundraising Trainees, de perfecte start van je loopbaan bij een maatschappelijk relevante organisatie als:

Trainee Fondsenwerving

32 tot 40 uur per week

Overal waar fondsen, donaties of sponsors geworven moeten worden is behoefte aan professionals. Steeds meer culturele instellingen, goede doelen en maatschappelijke organisaties zoeken goede fondsenwervers. Maar ook al heb je talent en wil je graag voor maatschappelijke of culturele organisaties werken, als je net afgestudeerd bent dan vind je niet zomaar een leuke en uitdagende werkplek als fondsenwerver, omdat het je nog ontbreekt aan de juiste vakkennis en praktijkervaring.

Hoe werkt het LVWB Fundraising Traineeship?
We bieden jaarlijks 5 -10 talentvolle startende fondsenwervers de kans om zich in korte tijd en met intensieve begeleiding te ontwikkelen tot een goede fondsenwerver. Als trainee bij LVWB Fundraising ga je onder coaching van een ervaren adviseur en tegen een starterssalaris aan de slag in een werkomgeving waar je hart naar uit gaat. Daarnaast volg je een interne opleiding om alle facetten van het vakgebied te leren kennen. Na afloop van het traineeship treed je in dienst bij de opdrachtgever.

Wat ga je doen als trainee? –  ”Geen dag is hetzelfde.”
Samen met een partner van het bureau ontwikkel je voor een opdrachtgever een strategisch fondsenwervingsplan en/of zorg je voor de uitvoering van het plan. Afhankelijk van de intensiteit en omvang van het plan zal dit neerkomen op 2,5 – 4 dagen werk per week gedurende een half jaar tot een jaar. Het kan daarbij gaan om allerlei werkzaamheden: van het opzetten van een vriendencampagne en organiseren van bijeenkomsten voor (potentiële) grote gevers, tot een database
analyse of fondsenscan, het uitvoeren van een crowdfundingsactie, maken van aanvragen voor vermogensfondsen, nalatenschappenwerving en het organiseren van wervende events zoals een diner of sponsorloop. Geen dag is hetzelfde.

Onze intensieve begeleiding on the job zorgt ervoor dat je snel leert
We laten je niet los voordat je het goed genoeg kunt. De ervaren adviseur is eindverantwoordelijk en werkt in de praktijk on the job mee waar en zolang dat nodig is, totdat het LVWB Fundraising Traineeship over kan gaan in een dienstverband bij de opdrachtgever. Jij bent uiteraard verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van alle fondsenwervende taken. We helpen je daarbij om je werk vanaf het begin goed en naar tevredenheid uit te voeren, voor de opdrachtgever en voor jezelf.

Leren van en met elkaar tijdens de opleidings- en intervisiebijeenkomsten
Om te zorgen dat je goed voorbereid begint aan het LVWB Fundraising Traineeship en je jezelf snel kunt ontwikkelen volg je onze interne opleiding, die bestaat uit een intensieve introductiecursus van 4 achtereenvolgende vrijdagen in de eerste maand, waarin alle onderdelen van fondsenwerving aan bod komen. Daarna komen we gedurende een half jaar maandelijks een dag bij elkaar om te leren van
elkaars ervaringen, je kennis te verdiepen en te oefenen met de belangrijkste vaardigheden van een goede fondsenwerver. Je sluit de opleiding af met een werkstuk en een presentatie over jouw traineeship.

Na het LVWB Fundraising Traineeship:
In dienst als junior-fondsenwerver, een vliegende start van je loopbaan.

Uitgangspunt is dat je bij gebleken geschiktheid, en rendement en resultaat van de fondsenwerving, in dienst komt bij de opdrachtgever. Je bent dan klaar om het inmiddels lopende fondsenwervende programma zelfstandig te blijven uitvoeren en eventueel uit te bouwen.

Past een LVWB Fundraising Traineeship bij jou?
Wij selecteren competente, pas afgestudeerde ‘doeners met verstand’, die zeer gemotiveerd zijn om in de fondsenwerving aan de slag te gaan. We zoeken samen uit of vrijwel alle van de volgende competenties voor jou gelden:

 • Overtuigende sociale en communicatieve vaardigheden
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands: je schrijft graag, vlot en foutloos
 • Binnen- en buitenwereld met elkaar kunnen verbinden
 • Zelfstandig en besluitvaardig
 • Proactief, enthousiast, flexibel
 • Organisatorisch sterk
 • Analytisch, onderzoekend, goed met data
 • Uitstekende studieresultaten
 • Breed georiënteerd en ondernemend, actief naast de studie
 • Maatschappelijk betrokken

Wat krijg je?

 • Een uitdagende werkplek bij een organisatie die ertoe doet;
 • Aansluitend een passend dienstverband bij de opdrachtgever;
 • Een traineevergoeding die overeenkomt met een maandsalaris van €2.000,- bruto (o.b.v. full time);
 • Vergoeding van reis- en eventuele andere onkosten;
 • Een intensieve opleiding en coaching op maat ter waarde van €5.000,-;
 • De kans om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt: ons bureau heeft een uitstekende naam in de markt.

Solliciteren
Is je interesse gewekt en denk je dat het LVWB Fundraising Traineeship bij jou past? Vul dan het onderstaande sollicitatieformulier in voor 31 augustus.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.