Jeugdland Amsterdam: Coördinator Horeca & Verhuur

Jeugdland Amsterdam in Amsterdam zoekt een Coördinator Horeca & Verhuur voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-09-2022Jeugdland Amsterdam is een unieke buitenspeelplaats voor kinderen in Stadsdeel Oost naast het Flevopark. Een groene oase van vier hectare met een natuurspeeltuin, een waterparadijs aan het Nieuwe Diep, een culturele kinderwerkplaats, een stadse landbouwboerderij. Stichting Jeugdland Amsterdam beheert het terrein en werkt voor het programma samen met cultureel productiehuis Nowhere (cultuur, maken & techniek), Outdoor & Watersport Amsterdam (de naam zegt het) en Hemelse Tuinen (natuur & voeding).

Jeugdland is gratis toegankelijk en zes dagen per week geopend voor publiek. Overdag zijn er scholenprogramma’s en werken medewerkers, dagbesteding en vrijwilligers op het terrein. Na schooltijd wordt er heel veel gespeeld, kan er gebouwd worden in het huttendorp en zijn er inloopworkshops en kinder- en familiefeestjes. Ook is het paviljoen met diverse zalen en een goed geoutilleerde bar en keuken en het watersportcentrum voor vele organisaties een geliefde plek om te huren voor trainingen, heidagen en teambuilding. Met de inkomsten uit horeca en verhuur van het terrein en de diverse ruimtes en wordt het gratis programma gefinancierd. De organisatie heeft een diversiteit aan (vrijwillige) medewerkers, oproepkrachten en freelancers. Er is een klein kernteam dat de basis vormt.

In verband met het vertrek van de huidige coördinator zoeken we binnen dit team een enthousiaste en ambitieuze

Coördinator Horeca & Verhuur

24 tot 32 uur per week

Functieomschrijving
De coördinator horeca & verhuur is verantwoordelijk voor

 • Bar en catering voor de bezoekers waaronder kinder- en familiefeestjes.
 • Coördinatie van verhuur van terrein en ruimtes.
 • Verder ontwikkelen van horeca & verhuur die de plek en het programma versterken.

De coördinator horeca & verhuur

 • Geeft leiding aan het team van bar- en workshopmedewerkers.
 • Is ‘meewerkend voorman’: dat wil zeggen coördineert als bedrijfsleider de werkzaamheden van het team en speelt zelf een rol in de uitvoering, in het drukke zomerseizoen zijn de werkzaamheden anders dan in de rustige winter.
 • Is onderdeel van het kernteam dat naast deze coördinator bestaat uit de directeur, de hoofdbeheerder, de programma-coördinator, de coördinator groenbeheer en de medewerker communicatie en administratie.
 • Werkt samen met de programmapartners en maakt gebruik van de kansen die het terrein – zoals groente en fruit van het Eetbaar Eiland en de Hemelse Tuinen Stadslandbouw – biedt.

Binnen het takenpakket valt onder andere

 • Samenstellen en aansturen van team van bar- en workshopmedewerkers.
 • Opstellen werkroosters.
 • Planning van de feestjes samen met de feestjesmedewerker.
 • Maken, voorbereiden en uitvoer van verhuur afspraken.
 • Ontwikkeling, inkoop en voorbereiding horeca en speciale events aanbod.
 • Beheer budget en controle op in- en uitgaven.
 • Bar, keuken en andere (verhuur)faciliteiten op orde houden volgens de geldende normen.

Functie-eisen

 • Heeft hbo werk- en denkniveau.
 • Is gastvrij, heeft kennis van horeca en minimaal vijf jaar relevante werkervaring waaronder leiding geven.
 • Heeft affiniteit met kinderen en jongeren en werkt graag samen met een diversiteit aan mensen.
 • Neemt verantwoordelijkheid en kan goed vooruitzien, plannen en organiseren.
 • Is sociaal, betrouwbaar en een teamspeler.
 • Is ondernemend, creatief, natuur & milieubewust.
 • Heeft een diploma Sociale Hygiëne en Bedrijfshulpverlening en/of is bereid deze te halen.
 • Woont niet te ver van Jeugdland en is graag in het groen.

Arbeidsvoorwaarden
Jeugdland biedt een baan op een van de mooiste en volop in ontwikkeling zijnde groene plekjes van A’dam. Het beschikbare startsalaris ligt tussen de € 2.400 en € 2.750 bruto per maand bij fulltime (36 uur), afhankelijk van leeftijd, ervaring, opleiding. Dit is exclusief vakantiegeld. Het betreft in eerste instantie een aanstelling van een half jaar met uitzicht op verlenging. Werkdagen nog af te stemmen maar in ieder geval woensdagochtend in verband met overleg en een weekenddag aangezien zaterdag en zondag de drukste Jeugdland dagen zijn. In de rustige winter (november-maart) eventueel 24 uur en in de drukke zomer 32 uur (april-oktober).

Voor meer informatie kom gerust even in het echt langs; we zijn dinsdag tot en met zondag open en gratis toegankelijk. Motivatiebrieven met CV kunnen tot en met 4 september 2022 gestuurd worden naar info@jeugdlandamsterdam.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Coördinator Horeca & Verhuur’. Voor toelichting en vragen kan je contact opnemen met Meinke Noordam (directeur) via meinke@jeugdlandamsterdam.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 7 september 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.