JES Rijnland: Sociaal Professional

JES Rijnland in Leiden zoekt een Sociaal Professional voor 12 tot 16 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Traineeship | Sluitingsdatum: 01-10-2022Als sociaal professional wil jij je inzetten voor gelijke kansen voor kinderen. Want ieder kind heeft recht op ontwikkeling. Studeer jij of ben je net afgestudeerd en zoek je een leuke (bij)baan waarmee je impact kan maken? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Een van de meest aansprekende projecten van stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland is WeekendKlas. Met WeekendKlas brengt JES Rijnland in samenwerking met Rijksmuseum Boerhaave kinderen die van huis uit minder gestimuleerd worden in aanraking ‘met andere werelden’. WeekendKlas verruimt de horizon van kinderen en vergroot hun talenten en loopbaanperspectief. Het programma duurt tweeënhalf jaar en vindt plaats in een eigen werkruimte in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden.

JES Rijnland is voor WeekendKlas op zoek naar een enthousiaste en nieuwsgierige

Sociaal Professional

12 tot 16 uur per week

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het WeekendKlas-programma. Dit programma bestaat uit 60 zondagen met een vaste groep van circa 20 kinderen. In WeekendKlas behandelen we diverse thema’s zoals wetenschap, kunst, architectuur en fotografie. Als trainee creëer je een goed en veilig leerklimaat binnen WeekendKlas. Om de week ga je met een groep kinderen met verschillende culturele achtergronden op stap en kom je op bijzondere plaatsen. Het regelen van die bezoeken en gastsprekers is ook een van jouw taken. De ene week onderzoek je corona op het Bio Sciencepark, de week daarna ga je naar de Sterrenwacht voor een minicollege over het heelal. Je leert in gesprek te gaan met kinderen over maatschappelijke, culturele, politieke en wetenschappelijke thema’s. Je krijgt begeleiding van de WeekendKlas-coördinator en ondersteuning van een klasse-assistent. Je werkt op zondag in Rijksmuseum Boerhaave en een dag in de week in het Kinderrechten Huis in Leiden.

Wat vragen wij

 • Studerend of net afgestudeerd (hbo of wo).
 • Ervaring met of talent voor het begeleiden van groepen.
 • Maatschappelijke betrokkenheid.
 • Organisatietalent en improvisatievermogen.
 • Flexibel, zelfstandig en doortastend.
 • Enthousiasme en nieuwsgierigheid naar het onbekende.
 • Veel willen leren en op eigen gedrag durven reflecteren.
 • Affiniteit met de leeftijdsgroep 10-14 jaar.
 • Bereidheid om op zondag te werken en je voor twee jaar aan de kinderen te verbinden.
 • Meertaligheid en ervaringskennis zijn voor ons een pre!

Wat bieden wij

 • Een superleuke en uitdagende (bij)baan in een leerzame werkomgeving.
 • Werken bij een groeiende, diverse organisatie die voortdurend in beweging is.
 • Bevlogen collega’s en een idealistisch team dat werkt vanuit vakmanschap, verbinding en vertrouwen.
 • Waardevolle ervaringen voor op jouw cv.
 • Uitbreiding van je (professionele) netwerk.
 • Werk middenin de samenleving waarmee je echt het verschil kan maken.
 • Een passende traineevergoeding (cao Sociaal werk).
 • Vrij in alle schoolvakanties.
 • Een bijzondere monumentale werkplek in Rijksmuseum Boerhaave én in het Kinderrechtenhuis in hartje Leiden.

Wie zijn wij?
Ieder kind heeft recht op ontwikkeling. Dat is de missie van stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland. JES werkt vanuit de overtuiging dat kinderen en jongeren gelijke rechten hebben op kansen, in het onderwijs en in de samenleving. Gebrek aan geld, een beperkt opleidingsniveau van je ouders of de wijk waarin je opgroeit, mag niet bepalend zijn voor je toekomstperspectief. JES streeft ernaar de kansen van deze kinderen te vergroten door ondersteunende, aanvullende en verrijkende programma’s voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar én hun ouders aan te bieden. Het hoofdkantoor van JES Rijnland is gevestigd in het Kinderrechtenhuis in Leiden.

Geïnteresseerd?
Wil je meer informatie over JES Rijnland, WeekendKlas of de functie? Kijk op www.jesrijnland.nl of neem contact op met Zeynep Uslu, telefoonnummer 06-415 284 88. Reageren op deze vacature kan op twee manieren: via een motivatiebrief van maximaal een A4 of een persoonlijke video met korte pitch waarin je toelicht wie jij bent en hoe jij impact wil gaan maken bij WeekendKlas. De videolink stuur je mee met je cv. Je brief of videolink mail je naar: info@jesrijnland.nl. Reageren kan tot 1 oktober 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.