Huis73: Leesconsulent

Huis73 in ’s-Hertogenbosch zoekt een Leesconsulent voor 24 tot 32 uren per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-08-2022Bij Huis73 ben je thuis voor bibliotheek en cultuur en ontwikkel je jezelf een leven lang. Wij zijn er écht voor iedereen, dichtbij en overal! Of je nu in onze panden aan de Hinthamerstraat of thuis bent, in je wijk, op school, in de regio of online: bij Huis73 voel je je welkom. Bij ons komen kennis, ontmoeting en cultuur samen. We brengen mensen bij elkaar én ondersteunen het onderwijs en de cultuurpartners in de stad. We stimuleren en faciliteren lezen, leren, creativiteit en burgerschap en bieden een cultuur-educatief platform voor kennis en talentontwikkeling. Dat doen we niet alleen binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch, met de bibliotheek zijn we ook te vinden in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught.

Wij zijn er voor hen die een duwtje nodig hebben. Voor de knappe koppen. Voor bewonderaars en beoefenaars. Huis73 daagt je uit om mee te doen!

Wij zoeken met ingang van 1 oktober, of zoveel eerder, een

Leesconsulent

24 tot 32 uren per week
(gemiddelde uren per week zijn hoger in verband met 12 weken vakantie)

Vanuit Huis73 werk je op De Bibliotheek op school
Je werkt op scholen, de kinderopvang en de peuterarrangementen. Je ondersteunt de directie, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en vrijwilligers bij de uitvoering van het lees- en taalbeleid door activiteiten te faciliteren, te initiëren en in gezamenlijkheid uit te voeren. Je voert werkzaamheden uit op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid en je begeleidt de vrijwilligers die aan jouw school verbonden zijn.

Wekelijks werk je extra uren die in de schoolvakanties worden gecompenseerd. De uren die je per week werkt, zijn iets hoger dan de contracturen. Dat wil zeggen dat je bij een contract van 24 uur ruim 27,5 uur per week werkt, waardoor je de schoolvakanties vrij bent. Deze uren zijn met uitzicht op een vaste aanstelling

Jij past bij ons als je een vrolijke noot bent en…

 • Beroepsopleiding op HBO niveau: PABO, (jeugd)bibliotheekwerk of een andere aantoonbaar gerelateerde opleiding.
 • Aantoonbare brede interesse voor kinderen, onderwijs & educatie.
 • Basiskennis van leesbevordering en/of media-educatie, leermethodes van scholen en projecten.
 • Basiskennis van de ontwikkelingspsychologie van het kind.
 • Oprechte interesse voor jeugdliteratuur.
 • Makkelijk in het leggen van contacten.
 • Grote mate van flexibiliteit.
 • Didactische vaardigheden.
 • Rijbewijs en in bezit van auto.
 • Woonachtig in of nabij ’s-Hertogenbosch is een pre.

Wat kun je van ons verwachten

 • Leerzame werkplek.
 • Elk seizoen veel voordeel bij het volgen van een cursus of workshop, namelijk. 100% korting op één Huis73 cursus of workshop of; 50% korting op privéles of 50% korting op het aanbod van onze huisgenoten.
 • Gratis toegang tot lezingen en workshops bij de bibliotheken van Huis73.
 • Gratis bibliotheekabonnement.
 • 30% korting op alles van de Huis73 Eten en Drinken menukaart.
 • Verschillende trainingen en cursussen voor groei en ontwikkeling.
 • Werken in hechte teams waarin plezier en enthousiasme voorop staan!

Contract voorwaarden
De functie valt in schaal 8 van CAO Openbare Bibliotheken met een startsalaris van € 2.860,- bruto per maand op basis van 36 uur. Daar bovenop ontvang je ook nog eens 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering! CAO Openbare Bibliotheken en deelname pensioenfonds OB.

Klinkt het bovenstaande als muziek in je oren dan willen wij meer van je weten!
We zijn benieuwd naar jou en lezen graag je motivatie en cv. Je sollicitatiebrief met CV mail je uiterlijk 19 augustus 2012 naar peno@huis73.nl ter attentie van Arjen Lubbers. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Arjen Lubbers, manager Onderwijs & Educatie: arjenlubbers@huis73.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.