Het Koninklijk Concertgebouw: Accountmanager Zaalverhuur

Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam zoekt een Accountmanager Zaalverhuur voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 11-08-2022Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot een van de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. Onze missie is het verbinden en verrijken van zoveel mogelijk mensen met een sublieme muzikale ervaring. We presenteren onder meer klassiek, pop, hiphop, jazz, kinderconcerten en filmmuziek. Jaarlijks vinden er bij ons meer dan 900 activiteiten plaats met meer dan 730.000 bezoekers. Met onze bevlogen en hechte organisatie streven we naar de allerbeste ervaring voor bezoekers, musici en medewerkers.

Het Concertgebouw is op zoek naar een:

Accountmanager Zaalverhuur (v/m/x)

38 uur per wek

Als accountmanager bij Het Concertgebouw werk je bij een van de mooiste concertzalen van de wereld, op een plek waar iedere dag iets anders te beleven is
Je bent een belangrijke spil in het mogelijk maken van concerten en evenementen. Dankzij jouw kennis en ervaring en met behulp van verschillende software-programma’s draag je bij aan de planning en marketing van concerten en zorg je ervoor dat er kaarten voor concerten verkocht kunnen worden.

Wie ben jij?

 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van het organiseren / voorbereiden van concerten en/of evenementen (liefst minimaal twee jaar).
 • Je kunt goed organiseren en plannen, bent proactief en probleemoplossend.
 • Je hebt inzicht in logistiek en processen en je verzorgt je werk graag tot in de puntjes.
 • Je werkt graag samen, zowel met klanten als collega’s, en wanneer de situatie erom vraagt ben je bereid om keuzes te maken Je kunt gelijktijdig schakelen op verschillende niveaus.
 • Je kunt je goed uitdrukken in zowel het Nederlands als het Engels. Als je ook nog eens beschikt over interculturele communicatievaardigheden, dan juichen we dat toe.
 • Je houdt van muziek en concerten en vindt het leuk om nieuwe muziek te ontdekken

Niemand is hetzelfde. Het Concertgebouw streeft naar een organisatie waarin iedereen zich welkom en veilig voelt. Waar medewerkers zichzelf kunnen zijn en alle ruimte en waardering krijgen om op hun manier bij te dragen aan de missie.

Wat ga je doen?
Je bent het aanspreekpunt voor organisaties die zalen binnen Het Concertgebouw willen huren om concerten te geven of evenementen te organiseren (organisatoren). Je adviseert organisatoren op het gebied van de haalbaarheid van plannen en je maakt de contracten. Je zorgt ervoor dat concerten in de verkoop kunnen en dat iedereen binnen Het Concertgebouw toegang heeft tot alle informatie rondom de concerten. Je bent het aanspreekpunt voor organisatoren op het gebied van de marketing van hun concerten, zoals de concerttekst op de website, het meenemen van hun concert in nieuwsbrieven en marketingacties. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de planning van de verschillende zalen. Met je enthousiasme en zorgvuldigheid bouw je een langdurige relatie op met de organisatoren, zodat zij concerten en evenementen blijven organiseren en draag je bij aan de ambitie van Het Concertgebouw om voor onze bezoekers een diverse programmering aan te bieden van hoge kwaliteit.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Je verzorgt de productionele voorbereiding van de concerten en evenementen van een aantal organisatoren: je kijkt naar de haalbaarheid van plannen (organisatorisch, inhoudelijk en financieel) en legt de gemaakte afspraken vast voor de uitvoerende afdelingen.
 • Je maakt kostenopstellingen en contracten.
 • Je zorgt voor een optimale begeleiding van en daarmee een goede relatie met de organisatoren.
 • Je beheert de planning van het gebouw en de verschillende ruimtes.
 • Je verwerkt alle concertgegevens in het verkoopsysteem Tix en planningssysteem iConcert.
 • Je adviseert huurders op het gebied van marketingacties, rangindelingen en prijzen.

Hoe ziet je team eruit?
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Zaalverhuur, een betrokken en belangrijk team van negen collega’s. Het team is verantwoordelijk voor de verhuur en planning van de verschillende zalen en aanspreekpunt voor de organisatoren in de voorbereiding van concerten en evenementen. De afdeling Zaalverhuur valt onder de afdeling Productie, Zaalverhuur en Events.

Wat bieden wij?

 • Een salaris tussen € 2.169 en € 3.014 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (38 uur per week)
 • Een contract voor 80% ( 30,4 uur) behoort tot de mogelijkheden.
 • Je gaat aan de slag in een veelzijdige, zelfstandige functie in een uitdagende sector.
 • Je kunt concerten bezoeken in de (naar onze bescheiden mening) mooiste concertzaal van Nederland.
 • Je kunt trainingen volgen om je kennis up-to-date te houden en te groeien.
 • Je kunt deels vanuit huis werken als je dat wilt.
 • Vrijkaartenregeling voor medewerkers.
 • Een fietsplan tot maximaal € 749,- inclusief btw.
 • Je bouwt pensioen op.
 • En last but not least: je maakt onderdeel uit van een betrokken, enthousiast en gezellig team met een informele werksfeer.

Geïnteresseerd?
Zie jij jezelf helemaal terug in het profiel en word je enthousiast door het lezen van deze functie? Reageer dan vóór vrijdag 12 augustus 2022 door een sollicitatie te sturen met jouw CV en motivatie naar vacature@concertgebouw.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Lize Musch (l.musch@concertgebouw.nl, 020 5730 542).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.