Grachtenmuseum Amsterdam: Stagiair(e) Events & Communicatie

Het Grachtenmuseum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Events & Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenHet Grachtenmuseum vind je in een dubbel grachtenhuis uit de zeventiende eeuw aan de Herengracht. Hier wordt het verhaal verteld van de Amsterdamse grachten in een multimedia-tentoonstelling voor jong en oud. In de weelderige stijlkamers zijn wisselende tentoonstellingen te zien, plafondschilderingen en wandschilderingen uit de achttiende eeuw.

Het Grachtenmuseum zoekt een enthousiaste stagiair die ondersteunt bij de organisatie en communicatie van culturele evenementen. Denk aan de Museumnacht, een businessborrel en het Halloweenevent Griezelen in het Grachtenhuis.

Stagiair(e) Events & Communicatie

32 uur per week

Dit ga je doen

 • Creatief meedenken over nieuwe ideeën en activiteiten voor zowel de on- als offline eventprogrammering.
 • Organiseren en uitvoeren van kleine fysieke evenementen.
 • Assisteren bij het produceren van evenementen voor de online kanalen van het Grachtenmuseum.
 • Algemene, ondersteunende werkzaamheden.

Wij vragen

 • Een hands-on mentaliteit: je bent proactief, flexibel en een doorpakker.
 • Social skills: je bent representatief, gastvrij en klantgericht.
 • Hbo-student in de richtingen: Media & Entertainment, Cultureel Erfgoed, Hotelschool, Eventmanagement of Toeristensector, Creative Business, maar staan ook open voor stagiaires van andere hbo-opleidingen.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands & Engels).
 • Affiniteit met kunst, cultuur en Amsterdam.
 • Je bent woonachtig in de omgeving Amsterdam.

Wij bieden

 • Een stagevergoeding van € 250,- bruto op basis van 36 uur.
 • Een fantastische werkplek aan de Herengracht in een monumentaal grachtenhuis.
 • Een klein, gezellig en dynamisch team.

Stuur een mail met je cv en een korte motivatie naar Bo Németh, marketing en programmering: bo@grachten.museum.

Geef in je mail ook duidelijk aan per wanneer je stage zou willen lopen en hoe lang de stage gaat duren. Let op: wij kunnen alleen stages aanbieden wanneer je ingeschreven staat bij een opleiding en de stage als onderdeel van je opleiding gedaan moet worden.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.