FIBER: Marketing & Communicatie Lead

FIBER in Amsterdam zoekt een Marketing & Communicatie Lead voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenFIBER is een internationaal festival en platform voor nieuwe ontwikkelingen op het snijvlak van audiovisuele kunst / performances, muziek, technologie en digitale cultuur. FIBER presenteert immersieve ervaringen en ondersteund nieuwe artistieke makers, die de werking en impact van digitale technologieën op cultuur, creatieve industrie en maatschappij zowel zichtbaar, tastbaar als toegankelijk maken. Dit om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe cultuur, het kunnen ‘lezen’ van technologische en ecologische ontwikkeling en grip te krijgen op de vormgeving van een betere samenleving.

FIBER is vanaf september 2022 op zoek naar een

Marketing & Communicatie Lead

24 uur per week

Stichting FIBER zoekt een inspirerende en strategisch opererende marketing & communicatie lead. Hierdoor zoeken wij iemand met inhoudelijk kennis op het gebied van digitale cultuur, media- en audiovisuele kunsten, en kennis van actuele technologische, ecologische en maatschappelijke thema’s. Je zal met een klein team werken aan de uitvoer en promotie van FIBER’s jaarprogramma en de hieraan gekoppelde content creatie. Dit bestaat uit een serie activiteiten, waarvan de grootste onze lab- en festival-activiteiten zijn.

Wij zoeken iemand die

 • Ervaring heeft in een soortgelijke functie.
 • Inhoudelijk en inspirerend kan schrijven (Nederlands en Engels) met een goede taalbeheersing in woord en geschrift.
 • Aan de slag wil aan het professionaliseren van de marketing & communicatie strategie en het bereik van (nieuwe) doelgroepen.
 • FIBER nationaal als internationaal zichtbaar kan maken binnen kunst & cultuur, elektronische muziek en festival-gerelateerde media.
 • Een talent is wat betreft planning en het managen van verschillende communicatie uitingen die gekoppeld zijn aan een gelaagd jaarprogramma en uiteenlopende doelgroepen (festival, labs, partner events).
 • Een professioneel én een algemeen geïnteresseerd publiek kan aanspreken.
 • Een hands-on mentaliteit heeft en zelfstandig kan werken aan persberichten, nieuwsbrieven en social media.
 • Ervaring heeft op het gebied van content creatie en de marketing hiervan.
 • Een actief netwerk heeft binnen media op het gebied van kunst, muziek en/of digitale cultuur.
 • Kennis heeft van de werking van hedendaagse social media platforms en nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. We werken actief werken met groepen, communities, stories op de verschillende platformen. Technisch inzicht in de werking van advertenties, formats en promoties.
 • Interesse heeft in het uitzoeken en beheren van nieuwe web-services en communicatie middelen (bijvoorbeeld Telegram).
 • Haar / zijn / hun eigen netwerk en kanalen wil inzetten voor de promotie van events.
 • Proactief wil meewerken aan de vergroting diversiteit & inclusie in de communicatie en presentatie van de organisatie.

We bieden

 • De kans om de marketing & communicatie strategie van een groeiende culturele organisatie met een nationaal en internationaal netwerk vorm te geven. Dit binnen een meerjarenbeleidsplan.
 • Het werken binnen een wendbare en inhoudelijk gedreven organisatie.
 • We bieden je een zzp-vergoeding rekening houdend met de Fair Practice code. FIBER werkt met de Richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen voor beeldende kunst (De Zaak.nu).
 • Mogelijk langdurig met FIBER samen te werken, met een eerste projectperiode van 9 maanden tot en met mei 2023.

Diversiteit & Inclusie
FIBER wil een zo divers mogelijke groep professionals een kans geven om deel uit te maken van de cultuursector en creatieve industrie. Daarom zijn wij actief op zoek naar, en blij met, sollicitanten met etnische of cultureel diverse achtergrond, diverse geaardheden en genders, of mensen met onconventionele carrièrepaden. Mocht deze vacature je erg aanspreken, maar twijfel je of de gevraagde ervaring of kennis past, neem dan contact met ons op om te overleggen. We kijken graag samen of er toch een match kan zijn.

Wij werken aan een diverse samenstelling van team en activiteiten. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan iemand die de hoeveelheid aan perspectieven binnen onze organisatie vergroot.

Heb je interesse? Neem contact op!
Stuur je CV op met een korte sollicitatiebrief (motivatie / ervaring) onder vermelding van ‘Marketing & Communicatie Lead’ naar: vacatures@fiber-space.nl. Graag ontvangen wij geschreven stukken bij de sollicitatie, die een indruk geven van je werk.

We zoeken zo snel mogelijk een Marketing en Communicatie lead. Op 1 september 2022 maken we een eerste selectie uit de binnengekomen reacties. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 5 september 2022. Reacties die later binnenkomen zullen nog wel in overweging genomen worden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie FIBER Space | FIBER Festival