De Haaien: Head of Finance

De Haaien in Amsterdam zoekt een Head of Finance (waarnemend) voor 8 tot 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: geenDe missie van De Haaien is van begin af aan helder: kwaliteits TV en docu’s maken die impact hebben. We produceren programma’s waarvan we vinden dat ze relevant zijn en wij vinden dat er een zekere noodzaak is om ze te maken. We hebben programma’s gemaakt als ‘De Amazone’, ‘Tranen van Tito’, ‘De Wereld van de Chinezen’, ‘Zie je me?Hoor je me?’, en nog veel meer. Een volledig overzicht staat op de website.

Produceren is creëren, maar vooral ook organiseren. In verband met een verlof zoeken wij iemand die tijdelijk kan inspringen als Chef Finance. Periode: medio oktober 2022 tot en met eind februari 2023.

Head of Finance (waarnemend)

8 tot 16 uur per week

We zijn een relatief kleine organisatie wat betekent dat je taken heel erg breed zijn, in principe houd je je bezig met alles dat het financiële reilen en zeilen van het bedrijf en de producties mogelijk maakt.

Werkzaamheden

 • Overall verantwoordelijk voor de financiële en fiscale administratie (boekhouding).
 • Controleren en begeleiden financiële eindafrekeningen in samenwerking met de accountant.
 • Debiteurenbeheer en facturatie.
 • Controleren en ondersteunen van projectadministraties.
 • Financiële voorbereiding en afronding film- en research reizen.
 • Aansturen finance medewerker en bewaken finance ‘flow’.
 • Loonadministratie beheren en verloningen verrichten.
 • BTW en ICP opgave.
 • Supervisor van de administratieve software (Exact, Basecone, Simpledcard).
 • Enkele jaarovergang taken: looninstellingen, pensioenopgave, nieuw boekjaar et cetera.

Het is een pre als je ervaring hebt met Exact en makkelijk andere (administratieve) software eigen maakt. Mocht je ook ervaring hebben met jaarafsluitingen, fondsaanvragen en financiële rapportages is het mogelijk de tijdelijke functie daarmee uit te breiden maar het is geen vereiste.

Wij bieden

 • Een functie in een klein team waarbij je zorg draagt voor de financiële processen binnen De Haaien. In dit team zijn de taken en verantwoordelijkheden duidelijk vastgelegd, er is geen hiërarchie bij de Haaien. (Holacracy).
 • Keuzevrijheid in feestdagen.
 • Een vegetarische of Halal lunch (of andere lunchwensen).
 • Een eerlijk marktconform salaris of zzp-vergoeding.
 • Een fantastische werkplek met groot terras aan het water met het beste uitzicht van Amsterdam (graag één dag op kantoor, overige uren kunnen remote).

We hopen een vriendelijk en open persoon te vinden die ons bedrijf kan ondersteunen tijdens het verlof van onze vaste werknemer. In deze periode vindt ons jaarlijkse ski-uitje plaats waar je natuurlijk voor uitgenodigd bent.

Interesse? Mail een korte motivatie en CV naar jobs@dehaaien.com.
Vragen? Bel 020-5307940 en vraag naar Heleen (maandag, dinsdag, donderdag).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.