De Correspondent: Office Manager

De Correspondent in Amsterdam zoekt een Office Manager voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe Correspondent is een onafhankelijk online journalistiek platform dat door 70.000 betalende leden wordt gefinancierd. Onze correspondenten doen samen met die leden onderzoek naar belangrijke thema’s die je helpen de wereld beter te begrijpen. Met onze verhalen, boeken, video’s en podcasts brengen we structurele ontwikkelingen in beeld over bijvoorbeeld migratie, het klimaat en de schuldenindustrie.

Op onze redactie zit je middenin het creatieve nest waar we onze artikelen, video’s, boeken en podcasts maken. Dat betekent dat je ziet hoe een socialmedia-campagne van a tot z wordt vormgegeven; hoe onze eigen uitgeverij steevast bestsellers produceert; hoe de eerste gespreksredacteur van Nederland onze leden nog meer betrekt bij onze verhalen. En je zit natuurlijk op de eerste rij bij het ontstaan van diepgravende onderzoeksjournalistiek, die vaker dan eens de wereld overgaat.

Voor onze redactie in Amsterdam zoeken we per direct een office manager als steun en toeverlaat voor het hele team. Een sterke organisator die zorgt dat alles op de redactie op rolletjes loopt en die voor een prettige werkomgeving zorgt.

Office Manager

28 uur per week

Wat ga je doen?
Kwaliteit en aandacht voor ons werk staan centraal. Als office manager is jouw rol cruciaal, want jij ontzorgt ons team. Vriendelijk en met oog voor detail breng je dagelijks structuur aan; je behoudt het overzicht, springt in gaten voordat iemand ze opmerkt en ondersteunt het bestuur (zoals agendabeheer). Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers, beantwoordt mail en post. Je pakt ad-hoc-verzoeken op, terwijl je als cultuurbewaker zorgt voor gezellige borrels en creatieve attenties. Je zorgt onder andere voor een prettige werkomgeving, goede faciliteiten, de bevoorrading van onze redactie, een goed nageleefde clean desk-policy en veiligheid (denk aan bhv). Daarnaast krijg je alle ruimte om praktische processen te verbeteren. Met andere woorden: je bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze redactie.

Wie ben jij?

 • Je bent mensgericht, professioneel, stressbestendig en denkt in oplossingen.
 • Je bent integer, accuraat en gestructureerd.
 • Je bent positief, enthousiast en hebt de drive om dingen voor elkaar te krijgen. Zelf of door mensen mee te krijgen.
 • Je schakelt makkelijk met verschillende mensen en afdelingen. Je hebt die gunfactor.
 • Je hebt werkervaring in office management of een gelijksoortige functie.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
 • Je beschikt over goede computervaardigheden. We werken voornamelijk met Gsuite.

Wat bieden wij?

 • Een baan van 28 uur (met optie tot uitbreiding op termijn); waarbij je in ieder geval vier dagen per week aanwezig bent.
 • Een ambitieus en missiegedreven team. Je hebt ruim vijftig collega’s die elke dag hard werken om onze journalistiek mogelijk te maken en met wie je kunt sparren. Je zult veel samenwerken met HR, finance en de directie.
 • Je krijgt onbeperkte toegang tot onze journalistiek op De Correspondent en alles wat onze uitgeverij maakt.
 • Een fijne redactie in hartje Amsterdam, met terras aan het water. Vanaf Amsterdam Centraal kom je er in vijftien minuten wandelen langs het IJ. Elke dag een gezonde lunch.
 • Een laptop, een tweede scherm en een fijn bureau.
 • Aandacht voor persoonlijke groei.
 • Werken onder het cao voor het Uitgeverijbedrijf, met een salaris (inschaling schaal F, € 2.407,74 – € 3.012,93 op basis van 40 uur per week) en Persoonlijk Keuzebudget ter waarde van 12% (inclusief 8% vakantiegeld) van je bruto salaris.
 • Een volledige woon-werkvergoeding.

De Correspondent streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn, zodat we een diverse groep lezers en luisteraars bereiken. We vinden het belangrijk om iedereen gelijk te behandelen en dezelfde kansen te bieden. Een bedrijf waar allerlei visies en ervaringen samenkomen, levert betere journalistiek op die (nog) beter aansluiten op de behoeften van onze leden. Wij moedigen daarom iedereen aan om te solliciteren, ook als je het idee hebt niet volledig te voldoen aan alle functie-eisen.

Kun je niet wachten om te beginnen? Reageer dan zo snel mogelijk. We willen bij een match gaan we gelijk met je in gesprek.

Let op: je hoeft geen motivatiebrief te schrijven, maar mag antwoorden geven op de onderstaande vragen. Solliciteren doe je door hieronder op de knop ‘Solliciteer!’ te klikken.

 1. Waarom wil je bij De Correspondent werken?
 2. Wat is je meest relevante ervaring voor deze functie?
 3. Waarom moeten we voor jou kiezen?

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.