De Bibliotheek Deventer: Community- en Websitemanager

De Bibliotheek Deventer in Deventer zoekt een Community- en Websitemanager voor 28 tot 32 per uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenBibliotheken bevorderen leesvaardigheid, digitalisering en een leven lang leren in de lokale samenleving. Dit doen we in nauw contact met andere maatschappelijke organisaties.

De Bibliotheek Deventer is een gastvrije en laagdrempelige plek om te onthaasten, te ontmoeten, te studeren en om zelf iets te organiseren. We maken actief verbinding met onze directe omgeving. We hebben de ambitie om meerdere community’s te bouwen waarop gemeenschappelijke maatschappelijke interesses en behoeften van Deventenaren on- en offline vorm en inhoud krijgen.

In opdracht van de Gemeente Deventer beheren en ontwikkelen we de website DeventerWijzer: www.deventerwijzer.nl. DeventerWijzer legt uit hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in de eigen buur.

De Bibliotheek Deventer is een informele organisatie waarin groei volop wordt gestimuleerd. We nemen onze verantwoording voor een tolerante samenleving en omarmen diversiteit. Vanuit een inclusieve organisatie geven we onze bezoekers en collega’s een thuisgevoel.

Voor de verdere ontwikkeling van DeventerWijzer en het, vanaf de initiatieffase, ontwikkelen van nieuwe community’s en on- en offline platforms, willen we ons versterken met een

Community- & Websitemanager

28 tot 32 per uur per week

De inhoud van jouw functie
Ongeveer de helft van jouw tijd besteed je aan DeventerWijzer. Als websitemanager ben je samen met 2 collega’s verantwoordelijk voor zowel de werkzaamheden die horen bij de verdere ontwikkeling als het inhoudelijk beheer van Deventer Wijzer. De werkzaamheden variëren van content maken en het analyseren van data tot het organiseren van een klankbordgroep en gebruikersonderzoek. Ook stem je de voortgang af met onze klant, de Gemeente Deventer.

De andere helft van jouw werktijd ga je, vanaf het startpunt, community’s bouwen en zo, op een nieuwe manier, inwoners van Deventer aan ons verbinden. We hebben inspirerende ideeën maar nog niet de uitgewerkte plannen. Jouw inbreng is dus zeer welkom. En natuurlijk mag je de uitkomst hiervan in de praktijk brengen. Dit doe je door contacten te leggen, te enthousiasmeren, te verbinden en on- en offline platformen uit de branche helpen doorontwikkelen.

Je werkt nauw samen met het team Participatie & Zelfredzaamheid en onze compacte afdeling Marketing en Communicatie. Daarbij heb je nauw contact met veel collega’s en partners van de Bibliotheek Deventer. Verbinding zoeken en intensief samenwerken kenmerken jouw functie.

Jij…

 • Bent toe aan een volgende stap in jouw loopbaan.
 • Werkt en denkt op een HBO-niveau en je hebt een relevante achtergrond op het gebied van communicatie, marketing of een aanverwante studierichting.
 • Hebt ervaring opgedaan met de inhoudelijke ontwikkeling van websites.
 • Bent contactueel en communicatief, zowel mondeling als schriftelijk, vaardig. Je kunt anderen enthousiasmeren.
 • Ambieert een functie waarin je zowel tactisch als operationeel werkt.
 • Verenigt belangen en interesses, brengt mensen bijeen en brengt in samenwerking nieuwe initiatieven tot stand.
 • Jij organiseert graag en werkt planmatig.
 • Staat open voor nieuwe ontwikkelingen.
 • Voelt je thuis in een maatschappelijk betrokken organisatie en functie.
 • Hebt al een verbinding met het sociaal domein in Deventer of je wilt deze maken.
 • Jij houdt van pionieren, hebt ervaring met werken met ontwikkeldoelen, agile leren, en kunt goed bijsturen en wendbaar door de organisatie gaan

En dit is wat we bieden

 • Uitdagend en gevarieerd werk, in een maatschappelijk relevante omgeving, waarin je echt van betekenis kunt zijn.
 • Een functie waarin je al jouw expertise op het gebied van communicatie en marketing gaat inzetten.
 • Variatie, vernieuwing en veel werkplezier.
 • Je pioniert en je bouwt bestaand succes verder uit.
 • De Bibliotheek Deventer is een informele organisatie met flexibele werktijden.
 • Je mag deels thuiswerken maar dat wil je vast niet te veel bij het zien van de werkomgeving die we je bieden.
 • Een functie voor 28 tot 32 per uur per week.
 • Een salaris van minimaal € 2.804 en maximaal € 3.593 per maand bij 36 uur per week volgens cao Openbare Bibliotheken in schaal 8. Inschaling is afhankelijk van jouw ervaring.
 • Prima overige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken.
 • Een enthousiaste en actieve personeelsvereniging.
 • Volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Enthousiast over deze vacature?
Voor vragen kun je contact opnemen met Rens Bleijenberg, één van jouw toekomstige collega’s. Rens is bereikbaar via 06-118 193 54. Direct solliciteren kun je via secretariaat@bibliotheekdeventer.nl.

We zijn een gedreven organisatie en willen deze vacature goed en vlot invullen. Eerste gesprekken plannen we al in de tweede week van september 2022. Wanneer je pas later kunt reageren, adviseren we je om eerst Rens te bellen over de status van de vacature.

Nog even dit
Ons werk is mensenwerk waarbij integer handelen heel belangrijk is. Daarom vragen we van nieuwe collega’s een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

De werving en selectie doen we graag zelf. Zo betrekken we de inzichten van collega’s bij het selecteren en aanstellen van een nieuwe collega. Voor jou een voordeel omdat je gelijk kennis kunt maken met een aantal collega’s. Dit betekent dat we niet met recruiters of bureaus werken voor de invulling van deze vacature.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.