Cubiss: Adviseur Bibliotheken

Cubiss in Tilburg zoekt een Adviseur Bibliotheken voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 31-08-2022Ben jij dé zelfstandige en resultaatgerichte adviseur die in staat is bibliotheken en hun samenwerkingspartners te ondersteunen bij het vormgeven van hun dienstverlening, voor kinderen, jongeren én volwassenen? Heb je zin om op dit gebied samen met bibliotheken aan de slag te gaan en zo echt een bijdrage leveren aan de samenleving? Lees dan snel verder!

Cubiss is op zoek naar een

Adviseur Bibliotheken

die zich graag vastbijt in maatschappelijke vraagstukken | werklocatie Tilburg

32 tot 36 uur per week 

Wat ga je doen?
Je adviseert bibliotheken en voert activiteiten uit waarin je samen met bibliotheken op zoek gaat naar verbeteringen en vernieuwingen voor een aantal specifieke doelgroepen. Je gaat aan de slag binnen de projecten ‘Brabantse Jeugd en Jongeren Geletterd’ en ‘Basisvaardigheden en een Leven lang ontwikkelen voor volwassen Brabanders’. Je bent nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd in deze thema’s en doelgroepen. Daarnaast volg jij trends en ontwikkelingen op de voet, waardoor je snel en proactief op nieuwe kansen kunt inspelen. Je stimuleert samenwerkingsverbanden, lokale netwerken en verbinding tussen diverse partijen.

Als adviseur bij Cubiss ben je breed inzetbaar en houd je je bezig met activiteiten als:

 • Het vormgeven van activiteiten voor bibliotheken in het kader van een leven lang ontwikkelen, bijvoorbeeld gekoppeld aan het thema Sustainable Development Goals.
 • Het coördineren van de werkgroep Leesoffensief Brabant waarin de samenwerking tussen het (voor- en vroegschools) onderwijs en de Brabantse bibliotheken wordt bevorderd.
 • Het ontwikkelen van plannen van aanpak om meer mensen te bereiken via de DigiTaalhuizen en de Informatiepunten Digitale Overheid.

Een dag uit het leven van…
Geen dag is hetzelfde en je bent met veel verschillende opdrachten tegelijkertijd bezig. Sommige dagen zit je vooral in overleg om te sparren met collega’s of om zaken af te stemmen met een bibliotheek of samenwerkingspartner. Dit gebeurt zowel fysiek als online. Op andere dagen werk je aan artikelen, plannen van aanpak of productontwikkeling. Ook zoek je dingen uit voor bibliotheken en zorg je ervoor dat goede voorbeelden met hen gedeeld worden, bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten die je organiseert. Er is dus veel afwisseling in je dag- en taakindeling en je krijgt ook de ruimte om hier zelf vorm aan te geven.

Jouw profiel

 • je bent een generalist en een ervaren adviseur (minimaal vijf jaar werkervaring; werk-/denkniveau ten minste hbo).
 • je bent proactief, ondernemend, resultaatgericht, verbindend en kunt snel schakelen.
 • je bent klantgericht, organisatie- en omgevingssensitief en een stevige gesprekspartner.
 • je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • je hebt affiniteit met (digitale) geletterdheid, basisvaardigheden en leven lang ontwikkelen.

Wij bieden

 • Werken in een interessante, dynamische omgeving aan uitdagende projecten en initiatieven.
 • Een informele sfeer, collegialiteit, elkaar helpen; een fijne club collega’s!
 • Je krijgt veel ruimte, vrijheid en autonomie.

Het salaris is passend bij je opleiding en ervaring (schaal 9 cao Openbare Bibliotheken, afhankelijk van opleiding en ervaring), minimaal € 3.293 en maximaal € 4.241 (bij 36 uur per week). We bieden in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling. Daarnaast behoren tot de arbeidsvoorwaarden onder meer:

 • Een laptop, telefoonvergoeding en thuiswerkvergoeding.
 • Vijf weken vakantie en de mogelijkheid om één week verlof bij te kopen.

Informatie en reacties
Voor toelichting op deze vacature kun je in week 33 contact opnemen met Yvonne van den Berg (projectleider basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen), telefoon 06-30074953 en vanaf week 34 met Deniz Özkanlı (programmaleider Brabant), telefoon 06-33 61 97 90. Wil je solliciteren, stuur dan uiterlijk 31 augustus 2022 je gemotiveerde sollicitatie en cv via het sollicitatieformulier op onze website rechts in je scherm (adviesbrowser: Chrome). De eerste gesprekken vinden plaats op 12 september 2022.

Voor meer informatie over opdrachtgevers, projecten en de drijfveren van Cubiss kijk je op www.cubiss.nl.

Cubiss wil divers zijn, net als de samenleving. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender(identiteit en -expressie), afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en doe mee!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.